Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Όλο και περισσότεροι νέοι μπαίνουν στην Ιερωσύνη

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Besy Aggelopoulou 
κοινοποίησε, 10 ώρες πριν
greekpress.gr:
Όλο και περισσότεροι νέοι μπαίνουν στην Ιερωσύνη 
 
ΣΧΟΛΙΑ:
Besy Aggelopoulou 
Έχει μάσα.....γι αυτό...το έκαναν επάγγελμα......αν δεν πληρωνόντουσαν,πόσοι θα πήγαιναν;; 
Michael Tsakiris 
Σίγουρα λεφτά και πολλούς οπαδούς...
Thanasis T. Papasimakopoulos

συζητούσα προ καιρού με έναν παπά (πρώην οικοδόμο) και μου έλεγε πως το "όνειρο" της ζωής του από παιδί ήταν η ιερωσύνη!!!!! (Η υποκρισία σε οικονομικά δύσκολους καιρούς ...."παίρνει φωτιά"!!!)
Apostolos Thanas

Δηλαδή κατα τη γνώμη σου κυρια besy δεν πρέπει να γίνονται ιερείς ;
Panagiotis Michalopoulos 

Ιεροσύνη επαγγελματική, ιεροσύνη πληρωμένη (δημοσιοϋπαλληλική και με τυχερά) είναι ιεροσύνη Σιμωνιακή!
Besy Aggelopoulou 

H ιεροσύνη, αν πράγματι πιστεύουν στον Θεό,είναι πολύ ιερό πράγμα για να γίνεται επάγγελμα....Ήταν λειτούργημα για μένα...και έτσι πρέπει να παραμείνει...Το να πληρώνει το Δημόσιο τους ιερείς και μάλιστα να βγάζουν και τον....άμπακα από όλες τις ιεροτελεστίες που έχουν κάνει εμπόριο,εμένα προσωπικά με βρίσκει αντίθετη...Η Εκκλησία,έχει αμέτρητη περιουσία,την οποία εκμεταλλεύονται ιερείς ανώτεροι και έχουν φτιάξει και δική τους μεγάλη περιουσία από αυτήν...Επίσης εκμεταλλεύονται όλους τους πιστούς σε μεγάλη ηλικία(πολλά τα παραδείγματα) και τους παίρνουν την περιουσία....Πόσοι και πόσοι δεν αφήνουν την περιουσία τους πεθαίνοντας στην Εκκλησία;;;; Και που πηγαίνουν όλα αυτά;;; Όλοι λένε πως η Εκκλησία βοηθάει τους φτωχούς....Και όμως έχω πολλά παραδείγματα ανθρώπων πάμφτωχων,που για να τους βοηθήσουν οι παπάδες,ενώ ξέρουν και βλέπουν ζητούσαν τον ουρανό με τα άστρα....Άσε και την ειρωνία που πέφτει.... Γι αυτό και ο κόσμος έφυγε από την εκκλησία...Τον έδιωξαν τα ιδιοτελή συμφέροντα των ..ιερέων... Δείξε μου ,έναν παπά που να πεινάει σήμερα..... Και εγώ θα σου δείξω τουλάχιστον 100 οικογένειες που δεν έχουν να φάνε και όμως οι παπάδες ταίζουν τους δικούς τους και μετά λένε πως παράγει έργο η εκκλησία.. Πολύ λίγοι είναι οι πραγματικοί ιερείς που παράγουν έργο και είναι κοντά στον Θεό.....
Apostolos Thanas
Λοιπόν το ότι τους πληρωμή το δημόσιο ειναι αλήθεια . Το ότι βγάζουν τον άμπακα από τις ιεροτελεστίες δεν συμφωνώ γιατί δεν σε υποχρεώνουν να δώσεις ούτε στο γάμο ούτε στη βάφτιση ούτε σε κηδεία και να είσαι σιγουρη ότι το μυστήριο θα γίνει . και αν  βγάζουν τον άμπακα δεν μας λένε αν δεινουν που και ποσά , μπορεί βέβαια και να μην δεινουν . Γνωρίζεις πόσες δωρεές εχει ο Δήμος Αιγίου αναξιοποίητες ; Το ότι δεν πεινάνε οι ιερείς αυτό δεν λέει κατι εγώ θα σου πω για πολλούς από αυτούς που ΕΣΥ λες ότι πεινάνε ξέρεις ποσά πακέτα τσιγάρα κάνουν καθημερινά; Όσο για το έργο που κάνει η εκκλησία της περιοχής μας θα σου πώ ότι υπάρχουν καταστήματα που έχουν σύμβαση με τη μητρόπολη και πήγαινε κόσμος που δεν εχει χρήματα και ψωνίζει δωρεάν . Όσο για τα Τρις που εχει η εκκλησία και το κράτος εχει αλλά όπου πας πληρώνεις έξτρα.
Panagiotis Michalopoulos
κ. Αποστολή, αδελφέ μου!
Μήπως έχετε καμιά πελατειακή δοσοληψία με τους παπάδες, με την εκκλησία; Σαν πολιτικός μηχανικός, μήπως έχετε καμιά εμπορική εμπλοκή, καμιά οικονομική διαπλοκή, καμιά τέτοια σχέση;
Besy Aggelopoulou

Κάπου κάνεις λάθος, Απόστολε ......
Δεν μπορείς να παντρευτείς,να βαπτιστείς και να πεθάνεις,χωρίς να πληρώσεις τους παπάδες....ΝΟΜΟΣ!!!Σε κηδεία,που δεν είχε να πληρώσει άτομο δικό μου την εκκλησία,πήγε την επομένη ο παπάς σπίτι και τα ζήτησε....Το τι μου λες εσύ τώρα...είναι περιττό,όταν έχω δικά μου παραδείγματα μπρος στα μάτια μου.Και αυτούς που στηρίζει η εκκλησία,είναι οι δικοί της....Αν πας και δεν σε ξέρουν,κάνουν την πάπια... Και τα καλύτερα, τρόφιμα, ρούχα, οτιδήποτε τέλος πάντων,τα παίρνουν οι ίδιοι πάντα...... Απλά,ο κόσμος τους πήρε είδηση πια... Το κελάρι της αγάπης στήριξε όλους τους Αλβανούς..... όταν πήγαινε Έλληνας και έλεγε πως πείναγε, τον έστελναν για χαρτιά στην ενορία.... Και γινόταν δακτυλοδεικτούμενος από τους.... "καλούς"ιερωμένους" Τι να το κάνω να με βοηθάς αφού με έχεις διαλύσει και ταπεινώσει τόσο;;; Έτσι μίλησε ο Χριστός μας τον οποίο επικαλείται η Εκκλησία των"ουαι και αλίμονό σας γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές";;; Αυτά δίδαξε ο Χριστός μας;;;;
Panagiotis Michalopoulos

Λες, πολύ μεγάλες αλήθειες! Ευαγγέλιο τα λόγια σου, αγαπητή Μπέσυ!
Dora Stroubouki 

Το δημοσίευμα -αν κάνει κάποιος το κόπο να το διαβάσει - γράφει οτι αυτοί οι παπάδες ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ. γιατί δεν γίνονται πια διορισμοι....
Panagiotis Michalopoulos

Dora, ...τους επιτρέπουν όμως να διατηρούν τις εργασίες που έχουν, να μη φορούν ράσα εκτός ναού, να έχουν τυχερά, και να τα πάρουν όλα αναδρομικά μόλις έρθει η σειρά τους για κανονικό διορισμο! Διότι διορισμοί γίνονται, αλλά όχι στην έκταση που γίνονταν προηγουμένως! Χα!
Dora Stroubouki 

Εμένα μου φαίνεται οτι μάλλον ζηλεύετε παρά οτιδήποτε άλλο...
Panagiotis Michalopoulos

σχετικό:
(Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012)
Τους ζηλεύουν: Για τις φαρδιές τις τσέπες των ράσων τους… Για τα πλουμιστά άμφια… Για τα τυχερά και το θρησκεμπόριο – Χριστεμπόριο στα διατιμημένα μυστήρια… Για το ότι είναι και κουνιστοί – με κουσούρι - κάποιοι από αυτούς τους ζηλευτούς ιερωμένους… Διότι άλλοι (μεγαλόσχημοι) προσκυνάνε τον πάπα των παπικών… Κ.λπ., κ.λπ.!..

http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9860.html
Dora Stroubouki 
τι να σου πω....η ανοησία σε ολο της το μεγαλείο!!!
Panagiotis Michalopoulos

αρχιακό:
(Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011)
Panagiotis Michalopoulos, είπε: Εκείνοι, οι λαϊκοί που κρίνουν «λάθη» ιερωμένων, κρίνουν διότι… τους ζηλεύουν!!!..
http://xairete.blogspot.gr/2011/08/panagiotis-michalopoulos.html


https://www.facebook.com/besyAgelopoyloy/posts/1030966463603778

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έστω και καθυστερημένα μια επισήμανση. Υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι δηλαδή "ΔΕΝ μπαίνουν όλο και περισσότεροι νέοι στην ιερωσύνη".

Στο παρακάτω πρόσφατο (7 Αυγούστου 2015) βίντεο,

https://www.youtube.com/watch?v=E8jrZ6NgfJM

μητροπολίτης ακριτικής μητροπόλεως, λέει ότι υπάρχει έλλειψη ιερέων

(μετά το 10:53 λεπτό του βίντεο επί λέξει):

"-Διότι φτάσαμε στο σημείο σήμερα αγαπητοί μου, ... Έχουμε ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ! Γι΄αυτό έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι θα έρθει καιρός που θα έχουμε έλλειψη από ιερείς. και κάθε επτά χωριά, έλεγε ο άγιος Κοσμάς, θα έχουν έναν παπά, έναν ιερέα και θα τρέχουνε να βρούν τον ιερέα για να κάνουνε τα καθήκοντα τα θρησκευτικά τους, να κάνουν τα τρισάγιά τους, να θάψουν τους πεφιλημένους νεκρούς των, να τελέσουν μια θεία Λειτουργία για να μεταλάβουν των αχράντων μυστηρίων... ΕΜΕΙΣ δεν φτάσαμε μέχρι στιγμής σε αυτό στο σημείο, προφητεία είναι όμως και θα εκπληρωθεί, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΩΡΙΑ ΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ... ΠΆΝΩ ΑΠ\ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΕΙΣ διότι ξεχάσαμε το Θεό ..."

Πώς λοιπόν μπορούμε να γενικεύσουμε ότι "μπαίνουν νέοι στην ιερωσύνη";

Σαφώς αν αυτό ισχύει για τις μεγάλες πόλεις με τις πλούσιες ενορίες, με τα πολλά έξτρα "τυχερά" από τα ιερά μυστήρια (γάμοι, βαπτίσεις, γαμοβαπτίσεις), ευχέλαια, τις κηδείες, τα μνημόσυνα, όπου υπάρχει μεγάλη προσέλευση νέων πρόθυμων για την ιεροσύνη, είτε έγγαμων είτε αγάμων, νεανίσκων εκ των οποίων και "νυμφών γαλών" με όνειρο την αρχιεροσύνη, και την πλούσια "πνευματική" (τρόπος του λέγειν όπως την κατάντησαν) και κοινωνική ζωή, δεν ισχύει όμως γενικά ανά την επικράτεια, υπάρχουν χωριά χωρίς ιερέα.

Επισκέπτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σαφώς !