Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Καλό ξημέρωμα Βασίλη! (αυλαία στη συζήτηση για το δράκο του αγίου Γεωργίου)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Vasilios Agas, κοινοποίησε...
23 Απριλίου  

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Τι είναι αυτή η ιστορία με το δράκο που σκοτώνει ο άγιος Γεώργιος;
Πραγματική ή αλληγορική;
Vasilios Agas

Καλησπερα Παναγιωτη. Υπαρχουν πολλεϛ ερμηνειεϛ, αλλα σαν χριστιανοϛ που πιστευω οτι ειμαι, Ο δρακοϛ συμβολιζει τον αρχεκακο Οφι, τον διαβολο το κακο και την πονηρια!!!
Panagiotis Michalopoulos
Καλησπέρα φίλε! Ευχαριστώ για την απάντηση!
Να παρατηρήσω όμως ότι στο βίο του αγίου, αναφέρεται μια ολόκληρη σχετική ιστορία. Ότι ήταν ένας πύργος, ότι ήταν ένας δράκος που είχε φυλακισμένη εκεί μια πριγκίπισσα, και ότι ο Άγιος πήγε εκεί και πολέμησε τον δράκο και έσωσε την κοπέλα, που την έβαλε μετά στο άλογο του και την πήρε από εκεί ελεύθερη και ωραία! Όσα δηλαδη εικονίζονται και στην αγιογραφία.

Υπάρχει δε και μια δεύτερη εικόνα του αγίου που τον παρουσιάζει πεζό, ως φιλεύσπλαχνο… Διότι λυπόταν λέει τα μωρά του δράκου που έμειναν ορφανά, και πήγαινε στη σπηλιά και τα ταΐζε με λαγούς που είχε ο ίδιος σκοτώσει στο κυνήγι!
Vasilios Agas

Φιλε Παναγιωτη οπως σου εγραψα, υπαρχουν πολλες ερμηνειες, αλλα εγω τουλαχιστον κραταω την χριστιανικη πλευρα, που δεν ειναι αλλη απο τον συνεχη πολεμο που εχουμε με τον πονηρο.
Ποσο μαλλον οι Αγιοι!!!!
Καλο βραδυ!!
Panagiotis Michalopoulos

Καλό ξημέρωμα Βασίλη!
Αλλά η χριστιανική πλευρά, είναι αυτή που περιγράφει η ιστορία που σου είπα, αυτή δηλαδη που αναφέρεται στο βίο του αγίου, στο επίσημο αγιολόγιο, στο συναξάρι της Εκκλησίας! Ότι τάχα ο άγιος Γεώργιος σκότωσε έναν αληθινό δράκο σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία (στο Μαρόκο) σε μια υπόθεση στην οποία έλαβαν μέρος ιστορικά τάχα πρόσωπα!
Τώρα αν είναι τάχα χριστιανική αυτή η ιστορία, τότε θα είναι τάχα χριστιανική και η Εκκλησία που την διδάσκει, δηλαδη η ορθοδοξία!
Δυστυχώς, εδώ καταλήγουμε, και αν έχεις κάτι να προσθέσεις πάνω σε αυτό, ευχαρίστως να τα ξαναπούμε το πρωί!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1593713257574201&set=a.1412014942410701.1073741828.100008066251614&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: