Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Νέα σχόλια για το «άγιο φως» σήμερα. Διάλογος, με τον χριστιανο-Ταλιμπάν Γιώργο Πετρόπουλο, στη σελίδα μου στο facebook.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ
Panagiotis Michalopoulos
19 ώρες πριν
Γιατί ο θεός δεν ακούει την προσευχή του πατριάρχη και στέλνει άλλο φως από τον ουρανό; Γι αυτό λέω ότι αν δεν είναι απάτη όλα αυτά, τότε θα είναι κάτι το δαιμονικό.

http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_64.html

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Αν δεν είναι πειραγμένο το βίντεο, τότε τι είναι; Κάτι το θεϊκό ή κάτι το δαιμονικό; Διότι λένε ότι και ο διάβολος κάνει θαύματα. Στον Χριστό έδειξε όλα τα βασίλεια και του πρότεινε να του τα χαρίσει αν πέσει να τον προσκυνήσει. Και ο Χριστός του απάντησε ότι μόνο στο θεό πρέπει η προσκύνηση. Και τώρα βλέπουμε αλλόφρονες ανθρώπους να θεοποιούν και να προσκυνούν μια φλόγα! Μια φλόγα που κανένας δεν την ζήτησε να έρθει από τον ουρανό! Διότι η προσευχή του πατριάρχη είναι σαφής πάνω σε αυτό, και δεν ζητά να έρθει θαυματουργικά μια νέα φλόγα από το πουθενά, αλλά να μετατρέψει ο θεός τη φλόγα από την ακοίμητη καντήλα στο τάφο του Χριστού σε φως άγιο. Όπως και με το αγιασμό που ο ιερέας ζητά τον αγιασμό του υπάρχοντος ύδατος στο δοχείο και δεν περιμένει μετά να έρθει κάποια αγία βροχή από τον ουρανό. Τι συμβαίνει λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια με το άγιο φως των Ιεροσολύμων; Γιατί ο θεός δεν ακούει την προσευχή του πατριάρχη και στέλνει άλλο φως από τον ουρανό; Γι αυτό λέω ότι αν δεν είναι απάτη όλα αυτά, τότε θα είναι κάτι το δαιμονικό.
Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε!
Panagiotis Michalopoulos

Ο εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε...
Ούτε στην απευθεία τηλεοπτική μετάδοση υπήρξαν σταυροί, ούτε κάποιος από τους παρευρισκόμενους τους είδε και ούτε το είπε, αν και πέρασαν από το Μ.Σάββατο 7 μέρες. Θα είχε γίνει πρώτο θέμα, θα μας το έλεγαν (άλλο που δεν ήθελαν!) σαν θαύμα εκείνοι που ήρθαν μετά την τελετή, είτε με την ειδική πτήση είτε οι προσκυνητές. Σε κανένα άλλο από τα εκατοντάδες βιντεάκια από την ίδια τελετή δεν υπάρχουν πύρινοι σταυροί, μπορεί ο καθένας να τα δει στο youtube γράφοντας holy light 2015.
Και όλα είχαν καθαρές λήψεις και φωτεινές, όχι θολές και σκοτεινές όπως του βίντεο αυτού. Αν οι ρυθμίσεις της κάμερας στο βίντεο που παρουσίαζε τους "πύρινους σταυρούς" ήταν στο ανετάριστο (θολό), λοξά ως προς το φως από τα παράθυρα, σε σκοτεινή λήψη και θαμπή, ή αν ο φακός είχε κάποια χαραγματιά, ή κάποιο εξάρτημα που δημιουργούσε εφέ στο θαμπό φως, ή αν έγινε κάποια επέμβαση, όπως εύκολα γίνεται στα βιντεάκια, εμείς δεν χάφτουμε τα τεχνουργούμενα "θαύματα". Και μάλιστα, οι φλεγόμενοι σταυροί, οι πυρολατρικές εκδηλώσεις, τα μαινόμενα πλήθη με πυρσούς και αλλαλαγμούς (όταν δεν συντελείται μάλιστα μετάνοια), οι φωτοβολίδες, το κάψιμο του "Ιούδα", τα πυροτεχνήματα, οι ρουκέτες, τα χαλκούνια, τα βεγγαλικά, και οι κροτίδες κατά την ανάσταση, όλα αυτά τι σχέση έχουν με τον Ιησού, αφού παραπέμπουν σε , πυρολατρικές, ειδωλολατρικές ή ναζιστικές τελετές με πυρσούς του Χίτλερ, με φλεγόμενους σταυρούς της κου κλουξ κλαν, και κάθε χρόνο στην ανάσταση προκαλούνται δεκάδες ατυχήματα ή δυστυχήματα.
Η Εκκλησία να επιτρέψει με ζωντανή απευθείας μετάδοση και παρουσία αμφιβαλλόντων από το κουβούκλιο, πώς ανάβει το άγιο φως, από την ακοίμητη κανδήλα, να απαγορευτούν δε όλα τα ειδωλολατρικά πυρολατρικά έθιμα.
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_64.html

Γιωργος πετροπουλος
θα πρεπει να μην εχεις καλη σχεση με τηνΟρθοδοξια ,,,αυτο βγαινει απο τα γραφομενα σου ,,,και αυτο καταλαβαινω εγω με το λιγο μυαλο που διαθετω,,,,,,,,,,ο Πατριαρχης προσευχεται σε εναν καλα ελεγμενο,,( απο τους που δεν πιστευουν στο θαυμα του αγιου φωτος,,,,) και παναγαθος κανει το θαυμα αυτο και για την ιστορια σου λεω οτι οταν μπηκε στο κουβουκλιο αλλος απο αλλο δογμα το Αγιον φως βγηκε σαν λαμψη μεσα απο τις κολωνες και ανναψαν τα κερια των ορθοδοξων ,,,,,και οσοι προσπαθησαν να εξευτελισουν αυτο το θαυμα ,,στο τελος εξευτελιστηκαν μονοι τους ,,,
Panagiotis Michalopoulos

Δεν το πρόσεξα αυτό το σχόλιο χθες, παράπεσε διότι είχε πρόβλημα η αλληλογραφία μου και δεν ενημερωνόμουν. Τώρα το είδα, και πρέπει να απαντήσω. Δυστυχώς, ο σχολιαστής αυτός (Γιώργος Πετρόπουλος) δεν θα μπορεί να διαβάσει την απάντηση διότι από ότι βλέπω αυτο-διαγράφτηκε και μας μπλόκαρε κιόλας!
Όλα αυτά τα έκανε με το λίγο μυαλό που διέθετε κατά τη δήλωση του, το λίγο και κακό, μυαλό γνήσιου χριστιανο-Ταλιμπάν!
Έτσι, πίστεψε σε παραμύθια ότι τάχα ο πατριάρχης προσεύχεται σε ένα χώρο όπου έχει ελεγχτεί πως δεν υπάρχει καμιά φλόγα, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει πάντα η φλόγα στο ακοίμητο καντήλι του τάφου.
Ξέρει λέει και ιστορία, και μας λέει το γνωστό παραμύθι ότι θεός βγάζει το φως με θαύμα μόνο από τον δικό μας πατριάρχη, ενώ η αλήθεια είναι ότι εκεί το βγάζουν συνεταιρικά και οι τρεις μαζί: ο δικός μας (ο ορθόδοξος να πούμε), ο Κόπτης πατριάρχης (αιρετικός), και ο Αρμένιος πατριάρχης (αιρετικός), οι οποίοι αιρετικοί μαζί με τους οπαδούς τους παίρνουν πρώτοι το φως, και όταν μετά από λίγα λεπτά εμφανίζεται ο δικός μας στην πόρτα του τάφου με τα κεριά του αναμμένα για να μας πει το «δείτε λάβετε φως», ο ναός έχει ήδη γεμίσει με αναμμένα κεριά από το φως των αιρετικών!
Από τα λόγια του λοιπόν κρίνεται ο πιο πάνω σχολιαστής μας (Γιώργος Πετρόπουλος), στο πόσο (όσο δεν πάει άλλο) ξεφτιλισμένος είναι, αυτός ο ίδιος, τελικά!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/875918872470793

Δεν υπάρχουν σχόλια: