Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Γιατί ο θεός δεν ακούει την προσευχή του πατριάρχη και στέλνει άλλο φως από τον ουρανό; Γι αυτό λέω ότι αν δεν είναι απάτη όλα αυτά, τότε θα είναι κάτι το δαιμονικό.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Dimitris Xortarias κοινοποίησε τη σημείωση του παπα ΤΜ.
14 ώρες
παπα ΤΜ
Συγκλονιστικό θαύμα: Εκατοντάδες πύρινοι σταυροί εμφανίστηκαν στην τελετή του Αγίου Φωτός του 2015
Εκατοντάδες πύρινοι σταυροί εμφανίστηκαν πάνω από τις αναμμένες λαμπάδες των πιστών στην πρόσφατη τελετή του Αγίου Φωτός του 2015. Το μοναδικό αυτό φαινόμενο αποτυπώνεται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε μέσω iphone από μία νεαρή νηπιαγωγό αρμενικής καταγωγής, την Hasmig Kalaydjian, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος της Ιερουσαλήμ. Πάνω από τις αναμμένες λαμπάδες διακρίνονται πύρινοι φωτεινοί σταυροί, οι οποίοι βγαίνουν μέσα από τις φλόγες των λαμπάδων και έχουν ύψος 2-3 μέτρα. Στην ουσία κάθε πιστός που κρατάει μια αναμμένη λαμπάδα, χωρίς να το γνωρίζει, κρατάει και έναν πύρινο σταυρό Αγίου Φωτός. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τόσο ξεχωριστό φαινόμενο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Αν δεν είναι πειραγμένο το βίντεο, τότε τι είναι; Κάτι το θεϊκό ή κάτι το δαιμονικό; Διότι λένε ότι και ο διάβολος κάνει θαύματα. Στον Χριστό έδειξε όλα τα βασίλεια και του πρότεινε να του τα χαρίσει αν πέσει να τον προσκυνήσει. Και ο Χριστός του απάντησε ότι μόνο στο θεό πρέπει η προσκύνηση. Και τώρα βλέπουμε αλλόφρονες ανθρώπους να θεοποιούν και να προσκυνούν μια φλόγα! Μια φλόγα που κανένας δεν την ζήτησε να έρθει από τον ουρανό! Διότι η προσευχή του πατριάρχη είναι σαφής πάνω σε αυτό, και δεν ζητά να έρθει θαυματουργικά μια νέα φλόγα από το πουθενά, αλλά να μετατρέψει ο θεός τη φλόγα από την ακοίμητη καντήλα στο τάφο του Χριστού σε φως άγιο. Όπως και με το αγιασμό που ο ιερέας ζητά τον αγιασμό του υπάρχοντος ύδατος στο δοχείο και δεν περιμένει μετά να έρθει κάποια αγία βροχή από τον ουρανό. Τι συμβαίνει λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια με το άγιο φως των Ιεροσολύμων; Γιατί ο θεός δεν ακούει την προσευχή του πατριάρχη και στέλνει άλλο φως από τον ουρανό; Γι αυτό λέω ότι αν δεν είναι απάτη όλα αυτά, τότε θα είναι κάτι το δαιμονικό.
Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε!
https://www.facebook.com/groups/569243396496492/permalink/797896546964508/


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Νέα σχόλια για το «άγιο φως» σήμερα. Διάλογος, με τον χριστιανο-Ταλιμπάν Γιώργο Πετρόπουλο, στη σελίδα μου στο facebook.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στην απευθεία τηλεοπτική μετάδοση υπήρξαν σταυροί, ούτε κάποιος από τους παρευρισκόμενους τους είδε και ούτε το είπε, αν και πέρασαν από το Μ.Σάββατο 7 μέρες. Θα είχε γίνει πρώτο θέμα, θα μας το έλεγαν (άλλο που δεν ήθελαν!) σαν θαύμα εκείνοι που ήρθαν μετά την τελετή, είτε με την ειδική πτήση είτε οι προσκυνητές. Σε κανένα άλλο από τα εκατοντάδες βιντεάκια από την ίδια τελετή δεν υπάρχουν πύρινοι σταυροί, μπορεί ο καθένας να τα δει στο youtube γράφοντας holy light 2015.
Και όλα είχαν καθαρές λήψεις και φωτεινές, όχι θολές και σκοτεινές όπως του βίντεο αυτού. Αν οι ρυθμίσεις της κάμερας στο βίντεο που παρουσίαζε τους "πύρινους σταυρούς" ήταν στο ανετάριστο (θολό), λοξά ως προς το φως από τα παράθυρα, σε σκοτεινή λήψη και θαμπή, ή αν ο φακός είχε κάποια χαραγματιά, ή κάποιο εξάρτημα που δημιουργούσε εφέ στο θαμπό φως, ή αν έγινε κάποια επέμβαση, όπως εύκολα γίνεται στα βιντεάκια, εμείς δεν χάφτουμε τα τεχνουργούμενα "θαύματα". Και μάλιστα, οι φλεγόμενοι σταυροί, οι πυρολατρικές εκδηλώσεις, τα μαινόμενα πλήθη με πυρσούς και αλλαλαγμούς (όταν δεν συντελείται μάλιστα μετάνοια), οι φωτοβολίδες, το κάψιμο του "Ιούδα", τα πυροτεχνήματα, οι ρουκέτες, τα χαλκούνια, τα βεγγαλικά, και οι κροτίδες κατά την ανάσταση, όλα αυτά τι σχέση έχουν με τον Ιησού, αφού παραπέμπουν σε , πυρολατρικές, ειδωλολατρικές ή ναζιστικές τελετές με πυρσούς του Χίτλερ, με φλεγόμενους σταυρούς της κου κλουξ κλαν, και κάθε χρόνο στην ανάσταση προκαλούνται δεκάδες ατυχήματα ή δυστυχήματα.
Η Εκκλησία να επιτρέψει με ζωντανή απευθείας μετάδοση και παρουσία αμφιβαλλόντων από το κουβούκλιο, πώς ανάβει το άγιο φως, από την ακοίμητη κανδήλα, να απαγορευτούν δε όλα τα ειδωλολατρικά πυρολατρικά έθιμα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Άλλο περίεργο κι' αυτό!

Το θαύμα της παρουσίας πύρινων σταυρών, το κατέγραψε βίντεο μιας αιρετικής αρμένισσας, μιας από τους χιλιάδες Αρμενίους που παρευρίσκονται στο Ναό της Αναστάσεως και συμπροσεύχονται με τους Ορθοδόξους.

Πάντως φαίνεται ο Θεός να αγαπάει τους αιρετικούς, αφού και ο Πατριάρχης, στο "δεύτε λάβετε φως" πρώτα στον αιρετικό Αρμένιο κληρικό δίνει το φως, κάτι που δεν βρίσκει εκκλησιολογική στήριξη (κατά τον π. Γ. Μεταλληνό).

Γνωρίζετε πως κάνουν το σταυρό τους οι Αρμένιοι; Σαν τους Καθολικούς, αλλά με δυο μόνον δάκτυλα, πάνω. κάτω, αριστερά, δεξιά.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά!