Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Νέα σχόλια στο θέμα: Η «καλύβα»-εξοχικό του Παΐσιου στο άγιο βουνό, η «καλύβα»-Χίλτον του Πορφύριου στη Μαλακάσα Αττικής, και άλλα «ιερά» οικοδομήματα.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Μανος Φωταρας10 ώρες πριν
..θα μας τρελανουν.....καλυβη το λες....αυτο....

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=426376144196741&set=a.128620207305671.27287.100004730774087&type=1&theater
ΣΧΟΛΙΑ:

Χρύσα Λίνδου
ΧΑΧΑΧΧΑΑΑΑ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΒΕΣ;;;;;;;;
Κάτια Πινό

χαχαχαχαχα
Panagiotis Michalopoulos

Επίσης «καλύβα» έλεγαν και το εξοχικό του Παΐσιου στο άγιο βουνό, μια ωραία πέτρινη κατασκευή μέσα σε ένα τεράστιο κτήμα!
Επίσης «καυσοκαλυβίτη» λένε και τον άλλον «άγιο», τον Πορφύριο, αυτόν με το μέγαρο στη Μαλακάσα Αττικής! Χα!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Φωτεινη Μαστοροπουλου
αυτο ειναι καλυβα;;; τοτε τα φρωχοσπιτα τι ειναι;;;
Panagiotis Michalopoulos

Το φτωχικό του γέροντα Πορφύριου, του… καυσοκαλυβίτη!
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_69.html

Diogenes Dennis Jaymz
ενα ατομο ζει εκει?
Panagiotis Michalopoulos
Τότε, στη δεκαετία του '80 που επισκέφτηκα εγώ την περιοχή και μίλησα με τον γέροντα, ήταν μόνο κάτι μικρά κτίσματα εκεί, κάτι σαν μοναστήρι όπου ζούσε αυτός, ο Πορφύριος, και η σκύλα η αδελφή του. 
Μετά ο γέροντας που έχει τη φήμη ότι έκαψε το καλύβι του και είναι άστεγος, έχτισε αυτό το μεγαθήριο, έτσι μαγικά διότι είναι ο άγιος μάγος της Εκκλησίας μας. 
Δεν ξέρω τώρα που ο γέροντας πέθανε, αν ζει εκεί η αδελφή του ή αν πέθανε κι αυτή και είναι κάποιοι άλλοι κληρονόμοι τώρα οι ιδιοκτήτες. 
Πάντως υπάρχει πολύ χρήμα, τόσο, ώστε εξαγοράστηκε πρόσφατα με αυτό η αγιοποίηση και αυτού του κωλόγερου από το οικονομικό πατριαρχείο Ιστανμπούλ! Χα!
Γιαννης Α. Μαλταμπες
Ο Παϊσιος είναι Άγιος το ίδιο και ο Πορφύριος. Όποιος δεν συμφωνεί απλώς ας μην περιλαμβάνει τους ανωτέρω στις προσευχές του. Δεν έχει κάνενα δικάιωμα όμως να κρίνει ή να αμφισβητεί την Πϊστη των άλλων. Σωστά;;;
Panagiotis Michalopoulos

Εσείς κύριε, ποια πίστη μπορείτε και κρίνετε ως πολιτευόμενος με τον Καρατζαφέρη, ποια πίστη αμφισβητείτε ως λόγιος; Μόνο εκείνων που δεν σας ψηφίζουν;
Όπως των μάγων ας πούμε της κεντρικής Αφρικής, ή όπως αυτών με τα ξόανα –τα τοτέμ, της νότιας Αμερικής, κλπ, κλπ;
Ο αρχηγός σας πάλι, όχι μόνο αμφισβητεί αλλά απορρίπτει ολόκληρη την παλαια διαθήκη! Τον ελέγξατε πότε;
Γιαννης Α. Μαλταμπες

Μα δεν κρίνω την πίστη κανενός. Ο καθένας μπορεί όπως ο ίδιος είναι ελεύθερος από τον Έναν Δημιουργό Πάντων και Πασών Ορατών τε και Αοράτων να αποφασίσει αν και αν οχι να πιστεύει και αν ναι να πλησιάζει όπως ο ίδιος αποφασίζει επίσης ελεύθερα τον Δημιουργό του, τον οποίο μπορεί να ονομάζει ή θαυμάζει ή να υμνεί όπως επίσης ελεύθερα θέλει. Το μόνο στο οποίο εγώ αντιδρώ είναι η βία πάσης φύσεως και κάθε είδους από οποιονδήποτε κατά οιουδήποτε. Διαφωνεί κανείς σε αυτό;;;
Panagiotis Michalopoulos

Τι βία κύριε την ασκεί η μαφία που αγιοποίησε τον Παΐσιο! Δεν υπάρχει αισχρολογία που να μην την έχουν χρησιμοποιήσει ενάντια σε όποιον κάνει κριτική στον γέροντα τους. Δεν υπάρχει απειλή που να μην την έχουν απευθύνει ΚΑΙ σε εμένα προσωπικά!
Chris Spanaki
Δεν θα συμμετάσχω στην συζήτηση... Ένα θα πω : τον χριστιανό και μάλιστα τον ορθόδοξο, τον χαρσκτηρίζει ταπεινοσύνη και εγκράτεια ... σε όλόυς τους τομείς της ζωής του.. Δεν ξέρω για τον ..Πα'ί'σιο ή τον ..Πορφύριο....πάντως το στόμα σας κ.Michal. βγάζει ..αφρούς( !... δικαιολογημένα ή μη...δεν ενδιαφέρει. ..γιατί οι αφροί ...είναι πάντα ...'αφροί'....) και δεν διακρίνω ..ίχνος ταπεινοσύνης ... Γι αυτό ....απέχω ....εντελώς! ... Δεν είναι του στοιχείου μου και του επιπέδου μου ..τέτοιες κουβέντες και συνομιλίες ....και μάλιστα ...διαδικτυακά .....
Panagiotis Michalopoulos

Ο Χριστός που πιστεύετε και προσκυνάτε, ήταν ορθόδοξος ή αιρετικός; Ήταν μειλίχιος, ή… «έβγαζε αφρούς» σαν κι εμένα; Όταν έδιωχνε τους εμπόρους από το ναό με το ματσούκι, τους έλεγε συγχρόνως και παραμυθάκια του τύπου «η θεία Λένα στα μικρά παιδιά»; Όταν εκφωνούσε εκείνα τα «ουαί» στους γραμματείς και στους φαρισαίους, πώς τα εκφωνούσε; Τραγουδιστά, νανουριστικά, ή «αφρίζοντας από οργή»; Μάλλον δεν ήξερε από ψευτο-ευγένειες ο Χριστός! Τους έτσουξε… Και την άλλη μέρα, τον Σταύρωσαν!
Chris Spanaki

Η γλώσσα σας 'τσούζει'... Δεν σας σταυρώνει όμως κανείς....
Chris Violaris
Αυτός ο καημενούλης ο Χριστός! Πόσες φορές θα ξανασταυρωθεί απο τους δικούς του Ταλιπάν και εξ ονόματος του?
Panagiotis Michalopoulos

Προσέξτε! Αυτοί οι Ταλιμπάν γιορτάζουν την Κυριακή τους σήμερα! Γιορτάζουν, και παίρνουν τα κεφάλια όσων δεν τους προσκυνούν! Χα!
Panagiotis Michalopoulos
Chris Spanaki «Η γλώσσα σας 'τσούζει'... Δεν σας σταυρώνει όμως κανείς...»
Απάντηση:
Η αλήθεια είναι ότι φυλάγομαι και δεν τους έχει γίνει ακόμα το χατίρι… να με σταυρώσουν! Όπως δεν θα σταύρωναν και τον Χριστό αν δεν πήγαινε θεληματικά στο μαρτύριο, αν άκουγε τις προτροπές του Θωμά να μη πάει εκεί, στου λύκου το στόμα!
Εγώ, έχω το προνόμιο να σκυλοβρίζομαι καθημερινά με τα πιο αισχρά λόγια από κουκουλοφόρους χριστιανο-Ταλιμπαν, και να απειλούμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα και για τη ζωή μου, ακόμα και για την οικογένεια μου, αμέτρητες φορές την τελευταία δεκαετία. Σε μια δε περίπτωση τέτοιας αισχρολογίας και τέτοιας απειλής με ανώνυμο μέηλ, κατάφερα να εντοπίσω τον αποστολέα! Ήταν ο τότε αρχιεπίσκοπος Γιοχάνεσμπουργκ Σεραφείμ!
Chris Spanaki

Σας επαναλαμβάνω ...δεν μ'ενδιαφέρουν τέτοιες ...γαργαλιστικές ..λεπτομέρειες.... Απευθυνθείτε στους άλλους .... που ενδιαφέρονται και ....την ..'καταβρίσκουν' με τέτοιες ακρότητες.... Εγώ ....( και μόνο που ..περιγράφετε τέτοια περιστατικά...), κλείνω τ'αυτιά μου και λέω .....: '"λυπάμαι'" ...
Panagiotis Michalopoulos

Να κλείσετε τα μάτια σας πρέπει, και να μη μας διαβάζετε άλλο! Και μια και δεν το κάνετε μόνη σας, για να σας προστατεύουμε θα το κάνουμε εμείς! Τέλος λοιπόν η συζήτηση μαζί σας! Σας διαγράφω!
George Georgitsopoulos

Έχουν τεθεί πολλά ζητήματα στην ίδια συζήτηση και γίνεται χαοτική. Λοιπόν, το ζήτημά μας είναι οι Εκκλησιαστικές πομπές, εκτροπές, μπίζνες κτλ, ή η πίστη στο Χριστό αυτή καθ`αυτή; Επιμένω στο ερώτημα, διότι είναι δυο εντελώς διαφορετικά θέματα.
Panagiotis Michalopoulos

Ποιος έθιξε την πίστη στον Χριστό, φίλτατε; Κανείς μας! Αυτήν, την υπερασπιζόμαστε μέχρι θανάτου, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μας, όσοι πιστοί!
George Georgitsopoulos

Συμφωνώ, απλώς βλέπω πως ορισμένοι εκ των συνομιλητών συγχέουν την πίστη στο Χριστό με την πίστη στο ιερατείο, σ`αυτό αναφέρθηκα.
Panagiotis Michalopoulos

Αν έγινε κάτι τέτοιο εμείς σίγουρα θα το καυτηριάσαμε, θα το σχολιάσαμε αρνητικά, θα βάλαμε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου πάγια τακτική… Και δεν νομίζω να μου έχει ξεφύγει κάτι. Αν έχει, τότε ενημερώστε με σχετικά.
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/851770231552324
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Manos Fiamegos
μα τι εχει;;; ουτε 500 τετραγωνικα δεν ειναι,αρα καλυβα
Panagiotis Michalopoulos

Έχουν και τζάκι μέσα, θα έχουν και τζακούζι… Προσεχώς δε και πισίνα εκεί μπροστά! Η πισίνα της καλύβας του μπάρμπα Θωμά! Χα!
Giannis Rombos

εκ των καμιναδων ..τα τζακια προκυπτουν 2 !
Panagiotis Michalopoulos

Μπορεί η μια καμινάδα να είναι για το μαγειρειό, και η άλλη για το τζάκι. Μπορεί!
Giannis Rombos

...μην ειναι για το καλοριφερ η δευτερη...δεν λες ! Και το λεω μετα λογου γνωσεως, διοτι σε επισκεψεις μου στο Ορος, ειδα και ..καλοριφερ σε σκητες , και πισινα ...και ηλεκτρικη συρομενη πορτα σε "καλυβα"....( κοντα στη μονη Ιβηρων)...αστα !
Panagiotis Michalopoulos

Καλά τα λέτε! Αυτή η λεπτή ψηλή καμινάδα, μοιάζει πιο πολύ για λέβητα καλοριφέρ! Χα!
Τώρα που το παρατηρώ καλύτερα το κτίριο νομίζω ότι τελικά είναι τρεις οι καμινάδες!
Avgoklouris Theodoros

Το οίκημα στην φωτογραφία δεν έχει καμμία σχέση με την σκήτη του γέροντα Παΐσιου στην Παναγιούδα. Προτείνω πριν αναδημοσιεύετε μια ανάρτηση να κάνετε μια μικρή έρευνα, εκτός και αν είναι άλλες οι προθέσεις σας.
Panagiotis Michalopoulos

Βρε καλώς τον Θοδωρή! Δεν είπαμε ότι αυτό στη φωτο είναι του Παΐσιου! Αν κανείς κλικ στην εικόνα θα δεις ότι άλλου φτωχού καλόγερου είναι αυτή η «καλύβα» όπως ο ίδιος ονομάζει αυτό το οίκημα. Έτσι με αυτό σαν αφορμή -για κριτική, κάναμε -με την άδεια σου, και ένα ακόμα σκωπτικό σχόλιο ΚΑΙ για την καλύβα την «καμένη» του Πορφύριου στη Μαλακάσα, δείχνονταν τη φωτο από το μεγαθήριο –κάτι σαν το Χίλτον που ανοικοδόμησε εκεί… Κάνοντας ένα ακόμα αστείο ΚΑΙ για τον δικό σου τον Παΐσιο! Για τον οποίον Παΐσιο, λένε ακόμα και τώρα οι οπαδοί του ότι έμενε κι αυτός σε μια… «καλύβα»! Χα!
Καλημέρα ορεξάτε Θοδωρή, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

Panagiotis Michalopoulos
Βρε Θοδωρή! Συγγνώμη ρε φίλε, σε παρεξήγησα! Είναι πρωί ακόμα και δεν έχω πιει και καφέ! Νόμισα ότι είμαστε στη δική μου ανάρτηση στο facebook, άλλα είμαστε στην αναδημοσίευση της από ένα φίλο, τον κ. Γιάννη Ρόμβο!
Έχεις δίκιο! Τώρα πρόσεξα ότι (σίγουρα εκ παραδρομής) ο φίλος έχει βάλει σαν δικό του υπέρτιτλο, το «..η "καλύβα" του ....."Αγίου" Παισιου στο άγιο βουνό... ε ρε "ξύλο" που θέλουμε μερικοί..»
Panagiotis Michalopoulos

Αλλά όπως σου είπα και νωρίτερα Θοδωρή μου, ούτε το εξοχικό του Παΐσιου ήταν καλύβα! Ήταν ένα όμορφο πέτρινο κτίσμα, καλοκαιρινό, για να δέχεται εκεί τους οπαδούς του και να τους κάνει το σόου του! Ένα οίκημα με όλες τις ανέσεις που είχε και εκκλησάκι στο εσωτερικό του! Ένα οίκημα, μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα!
Ένα οίκημα κοντά στο μεγάλο μοναστήρι, στο κοινόβιο δηλαδη στο οποίο ανήκε ο γέροντας, στο μοναστήρι στο οποίο ηγούμενος ήταν ένας άλλος θαυματουργός τσαρλατάνος, ο παπα-Χαράλαμπος, όπου ο γέροντας Παΐσιος έμενε, έτρωγε, έπινε κλπ!

Giannis Rombos
το διορθωσα σε ..η "καλυβα" του ....."Αγιου" Νικολαου(κομμενων) στο αγιο βουνο........ ...ε ρε "ξυλο" που θελουμε μερικοι.....! 
(δεν αλλαζει κατι ομως σχετικα με την χλιδη καποιων μοναχων) . Εαν εχετε αμφιβολιες μπορω να σας δωσω καποια στοιχεια ,σχετικα με τις πισινες που αναφερω πιο πανω ! (ποιανου "μοναχου"ειναι,τι εθνικοτητος ειναι ο μοναχος και ποια "θεση" εχει στα Ιεροσολυμα (εκ μερους των Αγιονοριτων)....
Eugenia Vafiadou-Christodouli
Το να ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Παναγιωτη Μιχαλοπουλε ΑΥΤΟ ΔΕΝ σου δινει ΚΑΝΕΝΑ Δικαιωμα να κοροϊδευεις εναν ΑΓΙΟ ανθρωπο σαν τον Αγιο Παϊσιο και να τον βαζεις στην ιδια σειρα με καποιους που το....."παιζουν" καλογεροι!!!ΟΛΟΙ οι καλογεροι και οι παπαδες ΔΕΝ ειναι ομοιοι οπως και τα δαχτυλα ΜΑΣ!!!!Και ΟΤΙ ΔΕΝ γνωριζουμε ειναι ΠΟΙΟ καλα να ΜΗΝ μιλαμε ετσι!!Καλαα ειπε ο Θεοδωρος!!Γιατι ΕΑΝ...λεω ΕΑΝ υπαρχει και μια σταλια αληθεια οτι υπαρχει ο ΘΕΟΣ να δουμε τι θα πεις ΟΤΑΝ πας μπροστα του!!!
Eugenia Vafiadou-Christodouli

Ααα και ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ειναι οι παπαδες και οι καλογεροι παρα ΜΟΝΟ ο Θεος!!!!
Eugenia Vafiadou-Christodouli

ΑΥΤΟ σας φαινετα....Βιλα??? Ειναι το σπιτι του Αγιου Παισιου
Panagiotis Michalopoulos
Τελικά, είσαι ένας μεγάλος διάβολος κ. Eugenia Vafiadou-Christodouli!!!!..
Panagiotis Michalopoulos

Δεν είπα ότι έμενε σε βίλα! Ειρωνεύτηκα τους οπαδούς του οι οποίοι για να του δώσουν μεγαλύτερο κύρος από αυτό ότι τάχα έμενε στο δάσος και μιλούσε με άγρια ζώα, κλπ., έλεγαν λοιπόν ακόμα, ότι τάχα ζούσε σε μια... καλύβα! Τους απαντούσα κι εγώ δείχνοντας ακριβώς αυτή τη φωτογραφία ότι αυτό δεν είναι καλύβα άλλα ένα πέτρινο σπίτι με εκκλησία μέσα, σε ένα κτήμα και όχι μέσα σε κανένα άγριο δασος… Σε ένα μεγάλο κτήμα, κοντά στο μεγάλο μοναστήρι που βασικά έμενε ο Παΐσιος… Ένα σπίτι καλοκαιρινό (το εξοχικό του) όπου μάζευε τους οπαδούς του για να κάνει το ψώνιο του: Τις προφητείες του, τις ανοησίες του, τις επιδείξεις του με βατράχια, σαύρες και φίδια! Κατάλαβες μαντάμ;
Panagiotis Michalopoulos

Η Eugenia Vafiadou-Christodouli, δεν βλέπει καλά τι γράφουμε!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205438743826147&set=pb.1176738240.-2207520000.1425313193.&type=3&theater
Giannis Rombos

βρε Τζενη ! βρε Τζενη ! ειμεις του διαβολου ανθρωποι ειμαστε....
μη μας "ξεσυνεριζεσαι" αγαπη μου....
Panagiotis Michalopoulos

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Μις Πέγκυ: 

«Δεν ξέρω τι λες εσύ Γκότζο! 
Εγώ πάντως αγαπώ μόνο τον Κέρμπιτ, τον βάτραχο του Παΐσιου! Χα!»
https://www.facebook.com/giannis.rombos.9/posts/10203345194337909 

Δεν υπάρχουν σχόλια: