Η Efi Memou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Yahoo Celebrity Ελλάδας.
25 λεπτά πριν
https://www.facebook.com/MissOneGreece/photos/a.338231582865068.86793.291516080869952/905611296127091/?type=1&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Κομποσκοίνι κρατάει; Από το άγιο Όρος του το στείλανε;
Efi Memou
Να σου πω....εκεί πέρα ξέρουν πολύ περισσότερα για την Ορθοδοξία απ' ότι εμείς!!!
Και το κομποσκοίνι μοιάζει πολύ και με το κομπολόι των μουσουλμάνων.
Panagiotis Michalopoulos
Μόνο που το κομπολόι είναι για να περνά η ώρα, ενώ το κομποσκοίνι για προσευχή.
Και ο Λάο Τσε, έζησε 400 χρόνια προ Χριστού!
Άρα, οι καλόγεροι μας, ξέρουν πολύ περισσότερα από εμάς για τον βουδισμό αφού τον έχουν αντιγράψει τόσο πιστά! Χα!
Efi Memou
Λάθος κάνεις για το κομπολόι....και οι βουδιστές όπως και οι αρχαίοι Αθηναίοι ήξεραν τον άγνωστο Θεό
Panagiotis Michalopoulos
Τι σχέση έχει αυτό με το κομπολόι; Και δεν τον ήξεραν τον άγνωστο θεό διότι ακριβώς ήταν άγνωστος! Όταν ο απόστολος Παύλος ήρθε στην Αθήνα και είδε το βωμό με την επιγραφή αυτή, τους είπε: Αυτόν τον θεό για τον οποίον δείχνετε ευλάβεια αλλά τον αγνοείτε, εγώ ήρθα να σας τον κάνω γνωστό!
Panagiotis Michalopoulos
Διαβάζω:
Από την Ινδία του 700 π.Χ έως σήμερα
Στο ιστορικό του ξεκίνημα το κομπολόι ταυτίστηκε με την προσευχή. Οι περασμένες σε μια κλωστή χάντρες έχουν την αφετηρία τους στον Ινδουισμό, ως «βοήθημα» για το μέτρημα προσευχών. Οι Ινδουιστές τις έλεγαν «μάλα». Σπόροι ενός δέντρου ήταν, που καθώς λένε φύτρωνε μονάχα στην Ιάβα… Σκληροί και άγριοι στην αφή, χαραγμένοι σε πέντε τμήματα - που καθένα αντιπροσώπευε μία από τις πέντε μορφές του θεού Σίβα - συμβόλιζαν την τραχειά και δύσκολη ζωή που όφειλαν να ζουν οι πιστοί του θεού…
Ως παρακλάδι του Ινδουισμού, ο Βουδισμός αργότερα κράτησε την παράδοση των «μάλα» από σπόρους ενός δέντρου, που και σήμερα βλέπει κανείς έξω από βουδιστικούς ναούς και μονές: Είναι το ιερό δέντρο Bodhi, που στα ινδικά σημαίνει «φώτιση» και που οι δυτικοί το ονόμασαν «ficus religiosa».
Οι χάντρες προσευχής πέρασαν από την Ινδία στην Κίνα, στην Κορέα, στο Θιβέτ. Στην τελευταία όμως αυτή περιοχή, τη θέση των ταπεινών σπόρων πήρε μια τεράστια ποικιλία υλικών: Οι πιστοί του Θιβέτ, όπου ο Βουδισμός έφτασε γύρω στο 800 μ. Χ., έκαναν τις δικές τους χάντρες προσευχής από κοράλλι, όστρακα, ελεφαντόδοντο, κεχριμπάρι, τιρκουάζ και διάφορους λίθους. Οι πολυτιμότερες όμως χάντρες ήταν από οστά «αγίων ανθρώπων» ή ιερών λάμας.
Panagiotis Michalopoulos
Αυτήν λοιπόν την βουδιστική και ινδουιστική νιρβάνα, αυτήν την αποχαύνωση και ομφαλοσκόπηση, την τεχνητή μαλάκυνση του εγκεφάλου για θρησκευτικούς λόγους, με εργαλείο το κομποσκοίνι του Θιβέτ, την αντέγραψε τόσο πιστά, ο σύγχρονος καλογερισμός του αγίου Όρους!
Efi Memou
Και έρχομαι να σου πω ότι συμφωνώ με αυτά που λες...μερικά δεν τα ήξερα κι ευχαριστώ για αυτό!!!! Όμως σύμφωνα με μία θεωρία ο Βούδας υπήρξε μύστης μέγας όπως και ο Σωκράτης και δεν είναι τυχαίο ότι έφτασαν στο 5ο επίπεδο ενώ ο Χριστός με την ανάσταση του έφτασε στο 7ο επίπεδο τον ιερό αριθμό!!!! Προσπαθώ να σου πω ότι πουθενά αλλού δεν υπήρξαν τέτοιου είδους άνθρωποι παρά μόνο στην αρχαία Ελλάδα και αρχαία ανατολή όλα τα υπόλοιπα ήταν αντίγραφα....
Panagiotis Michalopoulos
Είναι βλασφημία -από χριστιανική άποψη, το να κατατάσσουμε στους Μύστες τον Χριστό, και να τον συγκρίνουμε με αρχαίους σοφούς όπως ο Σωκράτης που ομολογούσε ότι δεν ξέρει τίποτε, ή με μαστουρωμένους γκουρού της Ανατολής, που λαλούσαν ασυνάρτητα!
Ο Χριστός, δεν είχε ανάγκη από επίπεδα βαθμολογίας, διότι ως θεός – θεάνθρωπος ήταν και παντογνώστης, ήταν και εξ αρχής πλήρης πνεύματος, γι αυτό και δωδεκαετής ακόμα αποστόμωσε τους σοφούς στο ναό!
https://www.facebook.com/efi.memou/posts/558666824236558
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου