Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΖΩ:
18:30 | 07/11/2013
"Βόμβα" Τσίπρα
 Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ 

“Βόμβα” έριξε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πια λαϊκό έρεισμα και κοινωνική νομιμοποίηση, ενώ αφορμή για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στάθηκε η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

"Σήμερα αποφασίζετε να μπείτε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να μπορείτε πάλι νύχτα με την ησυχία σας να μπαίνετε στα σπίτια των ανθρώπων που χρωστάνε και να τα βγάζετε στον πλειστηριασμό, γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα. Αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αρραγής", σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπογράμμισε ότι στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ "η κυβέρνηση θα είναι παρούσα σε αυτή την συζήτηση και μέσα από την ψήφο θα αναβαθμιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της χώρας".

Μετά την εξέλιξη αυτή διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και να καθοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.
Περίπου 45 λεπτά αργότερα, από την πλευρά της κυβέρνησης προτάθηκε να ξεκινήσει η συζήτηση την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Κυριακή, στις 12 τα μεσάνυχτα, πρόταση με την οποία συμφώνησε η αντιπολίτευση.

Στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, που υπογράφουν 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται τα εξής:

"Σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή την σημερινή αυταρχική αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής".


ΠΗΓΗ:
news. gr

Διαβάστε επίσης: 
Τι σημαίνει η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/107125/ti-shmainei-h-protash-dyspistias-toy-syriza-pros-t.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: