Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Επιτέλους! Η Εκκλησία καβαλάει αυτή πια, τον ταύρο! Τον πιάνει από τα κέρατα, και θέτει θέμα χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους!!!.. (φωτο)

Επιτέλους! 
Η Εκκλησία καβαλάει αυτή πια, τον ταύρο! 
Τον πιάνει από τα κέρατα, και θέτει θέμα χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους!!!.. 

Διαβάζω σήμερα στο «ιερό βήμα» (ierovima.gr) στην ιστοσελιδα του (εκκλησιαστικογράφου της Εσπρέσο)
κ. του Κώστα Ζαφειρίου: 

Θέμα χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους θέτει ο αρχιεπίσκοπος (φωτο Χρ.Μπόνης) 


Θέμα χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους θέτει εμμέσως μέσα από την εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

«Ποια σχέση επιθυμούμε; Το μοντέλο των διακριτών ρόλων μας εξυπηρετεί ακόμη;», διερωτάται με νόημα ο κ. Ιερώνυμος και καλεί τους ιεράρχες να προβληματιστούν και να απαντήσουν πριν η Εκκλησία διαλεχθεί με την πολιτεία.

Πηγή
φωτο

http://www.efsyn.gr/?p=132811

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
16.10.13 - 10:58

Άρθρο, της κ. Ελισάβετ Παπανικολάου
ΘΕΜΑ: Σε επιφυλακή η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα στην περίπτωση περαιτέρω οικονομικών εξελίξεων στην χώρα που θα θέσουν σε άλλο πλαίσιο τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας…

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, καλείται να έχει «εναλλακτικό σενάριο» στην περίπτωση που βρεθεί μπροστά σε απόφαση που θα κόψει την χρηματοδότηση της Εκκλησίας η Πολιτεία και θα πρέπει να αναζητηθούν από ιδίους πόρους τα χρήματα που απαιτούνται για την λειτουργία των Ιερών Ναών.