Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ποιος ξέχασε τη μίτρα του στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης; Ο παναγιότατος Άνθιμος; Και τώρα που του την έκλεψαν; Έχει άλλη, εφεδρική για να φορέσει την επομένη Κυριακή που θα τον τραβάνε και οι κάμερες της τηλεόρασης; Τραγικό!

 
Βρε πού πάμε! 
Κλέβουν και μίτρες τώρα! 
Κατάσταση, …«Χέσε μέσα Πολυχρόνη!», που λένε!

Όπως διαβάζω στο Nooz.gr: 
«Φτερά» έκανε δεσποτική μίτρα από ναό!
 

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στον οποίον βρέθηκε πρόσφατα από τον νεωκόρο, ένα παράθυρο παραβιασμένο, το οποίο και καλύφθηκε πρόχειρα, την περασμένη Κυριακή, μέχρι να επισκευαστεί από μέρα σε μέρα…

Ήταν λοιπόν ρίσκο, για τον δεσπότη που εμπιστεύτηκε έναν παραβιασμένο ναό, και άφησε εκεί τη μίτρα του για να μην την κουβαλήσει ξανά μαζί του την επόμενη Κυριακή.
 

Όμως, να που δεν πρόλαβαν να κάνουν την επισκευή, και έγινε το κακό…
Από το παράθυρο αυτό το πρόχειρα μανταρισμένο, μπήκαν κάποιοι σήμερα τα ξημερώματα…
 

Μπήκαν στο ναό,  και ξεσήκωσαν όλα τα τάματα από τις εικόνες… 
Ξέρετε, είναι επίχρυσα και επάργυρα, και τα δίνουν για λιώσιμο αποκομίζοντας σεβαστό χρηματικό ποσό, μια και έχουν πάει στα ύψη οι τιμές από τα πολύτιμα μέταλλα αυτόν τον καιρό της οικονομικής κρίσης…
 

«Φτερά» έκανε, KAI μια δεσποτική μίτρα από ναό!
Καλά με τα τάματα...

Όμως την μίτρα, γιατί την έκλεψαν; Θα την λειώσουν κι αυτή; Θα την πουλήσουν; Ή την πήραν για εκδίκηση που τους έκλεισαν το παράθυρο; 

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το μένος τους (των ιερόσυλων) θα φτάσει στο σημείο να την χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι την μίτρα, για… καθίκι! 
Άπαγε της βλασφημίας, που λένε!
 
Στο μεταξύ, όπως στο διαβάζω στο Nooz.gr: Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

 ΠΗΓΗ: Nooz.gr

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΡΕΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ:

Πώς προήλθε η φράση… «Της ποuτ@ν@ς το κάγκελο» (ή… «της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα» κατά τον Χάρρυ Κλυνν) ??? 


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τελικά, δεν ήταν η αρχιερατική μίτρα του Άνθιμου, αυτό το πράγμα που οι ιερόσυλοι έκλεψαν την νύχτα που πέρασε, από τον Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου. Ήταν (όπως μας πληροφορεί το dogma.gr, το νέο εκκλησιαστικό πρακτορείο του κ. Ανδρέα Λουδάρου), ένα… «ομοίωμα αρχιερατικής μήτρας»!!!.. Κύριε ελέησον!..

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης και η Διοικούσα Επιτροπή του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού αγίου Δημητρίου του και πολιούχου μας, ανακοινώνουν προς τον ευσεβή λαό μας το ακόλουθο γεγονός.

Τις πρώτες μεσονύκτιες ώρες, άνθρωποι ασεβείς και βλάσφημοι, αλλα και επικίνδυνοι ιερόσυλοι, εισήλθαν από παράθυρο της βορείας πλευράς του Ιερού Ναού του αγίου Δημητρίου για να συλήσουν και να αρπάσουν τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του πολιούχου μας θαυματουργού αγίου.

Επειδή ήταν αδύνατη η διάρρηξη της λάρνακος των λειψάνων, αφήρεσαν την επ’αυτής αργυρά μίτρα, επί της οποίας υπήρχαν αφιερώματα με την ελπίδα ότι εντός αυτής υπήρχε η τιμία κάρα του μεγαλομάρτυρος.

Επάνω στην ταραχή τους έρριψαν κάτω τα αφιερώματα που ήταν σταυροί και εγκόλπια.

Ευτυχώς, χάριτι Θεού, η διακοσμητική μίτρα ήταν αδεια και χωρίς ιδιαίτερη αξία.

Δυστυχώς ο συναγερμός και ένας υπάλληλος ασφαλείας (security) δεν ημπόδισαν τους διαρρήκτες ώστε να αποτραπή η ιεροσυλία τους.