Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αδίστακτες οι γυναίκες του κυκλώματος της Θεσσαλονίκης

Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012, 8:46
Από: dailynews24
info@dailynews.gr
Προς: ιστολόγιο «χαίρετε»
michalopoulos_p@yahoo.gr
Αδίστακτες οι γυναίκες του κυκλώματος της Θεσσαλονίκης 

Μία στυγνή συνεργάτιδα του Μάρκου Καραμπέρη, η σύντροφος και η κόρη του Δημήτρη Λαμπάκη, αλλά και μία εντυπωσιακή Σλοβάκα, πρώην χορεύτρια νυχτερινών κλαμπ, αποτελούν σημαντικό κομμάτι των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί τους και μία ακόμη «ταμίας» του Καραμπέρη, αλλά και μία «υπάλληλος» του Λαμπάκη που χρησιμοποιούσε προκάλυμμα γνωστό ζαχαροπλαστείο στην Καλαμαριά για να κάνει εισπράξεις από τα θύματα. Οι έξι γυναίκες της μαφίας της Θεσσαλονίκης είχαν συχνά πρωτεύοντα ρόλο και δρούσαν, όπως και οι άντρες, εκβιαστικά, απειλητικά και με αδίστακτο τρόπο.
Η Ελένη Μπούρδα ήταν το «δεξί χέρι» του Καραμπέρη, χρόνια στενή του συνεργάτιδα και αντιπρόεδρος στην εταιρεία ακινήτων του. Η σκληρή της συμπεριφορά ενοχλούσε ακόμη και τους φίλους του Καραμπέρη, με πρώτο τον Λαμπάκη, που την περνάει... γενεές δεκατέσσερις και την περιγράφει σαν μέγαιρα σε μία από τις συνομιλίες του. «Είναι πιο μεγάλη καρ...λα από αυτόν (τον Καραμπέρη)», ακούγεται να λέει ο Λαμπάκης.

Κρατούσε λογαριασμούς και καταστάσεις, διαχειριζόταν μεγάλα ποσά και αναλάμβανε να ενημερώνει πιεστικά τα θύματα για τις οφειλές και να εισπράττει τα χρήματα. Σε παράλληλο ρόλο και μία άλλη γυναίκα, η Μαρία Γκαλιάνη, που μετέβαινε στα θύματα, τα πίεζε και μάζευε λεφτά.

Ο Δ. Λαμπάκης δεν εμπιστευόταν τόσο τους ξένους όσο την οικογένειά του. Έτσι έβαλε στο κύκλωμα τη σύντροφό του, Δώρα Λακόρτε, την κόρη του Αννα και τον γιο του Ηλία, ενώ σε ρόλο εισπράκτορα χρησιμοποιούσε και την «υπάλληλό» του, Σιμώνα Τζωάννου.
Ενεργό ρόλο στις... δουλειές του Κωνσταντίνου Μελέτη είχε η σύζυγός του, Μιχαέλα Χολάζοβα, σλοβάκικης καταγωγής, που μετέφερε και αποταμίευσε σε τράπεζες της πατρίδας της μεγάλα χρηματικά ποσά, προερχόμενα από προστασία καταστημάτων και τοκογλυφικούς δανεισμούς.

Η 28χρονη κόρη του Δημήτρη Λαμπάκη, Άννα, που επίσης έχει προφυλακιστεί, γνώριζε τα πάντα για την εγκληματική οργάνωση του πατέρα της - όπως και ο γιος του Δημήτρης.
Η Άννα ή Αννούλα, όπως συνήθιζε να την αποκαλεί, διέθετε τον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα τα θύματα, αλλά και τα προσωπικά της στοιχεία, προκειμένου να προσημειώνονται οικόπεδα και άλλα ακίνητα των θυμάτων.
Έτσι εμφανίζεται να έχει ακίνητη περιουσία, αν και ασχολείται γενικά με τις επιχειρήσεις του πατέρα της, χωρίς να έχει κάποια άλλη επαγγελματικά δραστηριότητα.
Έμενε μόνη της σε πολυτελές διαμέρισμα στην οδό Μ. Αναγνωστάκη στην Πυλαία και οδηγούσε μία Mercedes, με την οποία συχνά μετέφερε και άλλα μέλη του κυκλώματος για τις εισπράξεις.

Η ξανθιά εντυπωσιακή Σλοβάκα, Μιχαέλα Χολάζοβα, ήρθε από την πατρίδα της και εργάστηκε για κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη ως χορεύτρια. Μέχρι που γνώρισε τον Κωνσταντίνο Μελέτη, εγκέφαλο μίας από τις εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν κυρίως στην προστασία νυχτερινών κέντρων και αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τουλάχιστον 34 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.
Η Μιχαέλα ή «μωρό» ή «αγάπη» μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζα της Σλοβακίας -ερευνάται και η μεταφορά χρημάτων στη Ρωσία-, γνωρίζοντας ότι προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον μετέβαινε και η ίδια στους επαγγελματικούς χώρους των θυμάτων και εισέπραττε για λογαριασμό της συμμορίας οφειλόμενα χρήματα. Το τελευταίο διάστημα η 30χρονη Σολβάκα αποσύρθηκε, λόγω εγκυμοσύνης, ενώ μετά την απολογία της στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 300.000 ευρώ

«Δεξί χέρι» του Μάρκου Καραμπέρη, άνθρωπος εξ απορρήτων του τα τελευταία χρόνια, αντιπρόεδρος της εταιρείας του «Καραμπέρης Ακίνητα ΑΕ», η 47χρονη Ελένη Μπούρδα αποτελούσε έναν από τους βασικούς κρίκους στην αλυσίδα της μαφίας της Θεσσαλονίκης. Σκληρή, αδίστακτη, πιεστική, με λεξιλόγιο που παραπέμπει στη νύχτα, επικοινωνούσε με τα θύματα υπενθυμίζοντας τα χρέη τους, παράλληλα ενημέρωνε τον «εγκέφαλο» για τις ημερομηνίες που όφειλαν τα θύματα να καταβάλουν τα ποσά, κανόνιζε τα ραντεβού και διέθετε τον τραπεζικό της λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα οι παθόντες. Βρίσκεται χρόνια κοντά στον Μ. Καραμπέρη και από το 2004 είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας ακινήτων του, μια εταιρεία-βιτρίνα για να καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Δώρα είναι η σύντροφος του Δημήτρη Λαμπάκη, ο άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα για τις παράνομες δραστηριότητές του, τις απειλές και τους εκβιασμούς προς τα θύματα. Η 36χρονη Θεοδώρα Λακόρτε, που έχει προφυλακιστεί, διέθετε τον τραπεζικό της λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα τα θύματα, αλλά και έδινε τα προσωπικά της στοιχεία, ώστε αυτά να αναγράφονται σε γραμμάτια που εισέπραττε ο σύντροφός της. Το ζευγάρι ζούσε μαζί με την 5χρονη κόρη του σε πολυτελές διαμέρισμα της οδού Χαλδίας στην Καλαμαριά και η Λακόρτε -που έχει κάποιες μακρινές ρίζες από τη Μάλτα- έλεγχε τους λογαριασμούς και ενδιαφερόταν για τις οικονομικές συναλλαγές του συντρόφου της. Μάλιστα, σε μία συνομιλία τους (19/6/2011) έντρομος ο Δ. Λαμπάκης της ζητά να βρει δύο γραμμάτια των 4.000 ευρώ έκαστο, που έχουν εκδοθεί στο όνομά της, τα οποία έχασε και πιθανόν ξέχασε κάπου στο σπίτι.


Η 32χρονη Σιμώνα Τζωάννου εμφανιζόταν ως υπάλληλος του Λαμπάκη στο ζαχαροπλαστείο του «Αγαπητός» της Καλαμαριάς, το οποίο λειτουργούσε και ως «βιτρίνα» των παράνομων δραστηριοτήτων του. Ήταν από τους άμεσους συνεργάτες του και εισέπραττε τα χρήματα που του όφειλαν είτε μεταβαίνοντας η ίδια στα ραντεβού είτε δεχόταν τα χρήματα στο ζαχαροπλαστείο. Από τις μεταξύ τους συνομιλίες διακρίνεται μεγάλη οικειότητα, ενώ με ανάλογο σκληρό ύφος μιλά και εκείνη στα θύματα, προκειμένου να πάρει πίσω τα οφειλόμενα.

Υπάλληλος και εισπράκτορας του Μάρκου Καραμπέρη. Έμπιστη, όπως και η Ε. Μπούρδα, η 34χρονη Μαρία Γκαλιάνη αναλάμβανε να συγκεντρώνει τα προσυμφωνημένα χρήματα, αφού πρώτα καλούσε τα θύματα και με πιεστικό τρόπο τούς υπενθύμιζε τις οφειλές τους.
Μετακινούταν σε όλη την πόλη και έξω από αυτήν και δεν δίσταζε να εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στα καταστήματα και να απαιτεί τα χρήματα, ενώ μεταξύ των βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζει είναι και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Εξυπηρετούσε τον Καραμπέρη και στις συναλλαγές του με τις τράπεζες και ήταν γνωστή στα τραπεζικά στελέχη που βοηθούσαν στις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης.

http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10742:unscrupulous-womens-circuit-in-thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια: