Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Άγιος Φανούριος – Φανουρόπιτα»: Μια από τις ετικέτες του μπλογκ «χαίρετε»

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010
Άγιος Φανούριος Περάματος

Πανηγυρικά εορτάστηκε στις 26 Αυγούστου, η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Αγίου, δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πέραμα, Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο εσπερινός και η αρτοκλασία.

Ο Άγιος Φανούριος εξάλλου, είναι από τους πιο αγαπητούς και προσφιλείς Αγίους, και πολλοί προστρέχουν στην χάρη του, ζητώντας να τους βοηθήσει στις ανάγκες της ζωής, αλλά και να τους φανερώσει πράγματα που έχουν χάσει.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είχαμε και το μοίρασμα της φανουρόπιτας, που είναι το πιο χαρακτηριστικό έθιμο και πραγματοποιείται ιδιαίτερα την παραμονή της γιορτής του.
Οι Περαμιώτισσες κατέφθασαν με τα ταψιά τους, περίμεναν να ευλογήσει τις φανουρόπιτές τους ο παπάς και στη συνέχεια τις μοίρασαν στον κόσμο που ανυπομονούσε να γευτεί την τόσο νόστιμη πίτα.
Μεταξύ των πιστών που τίμησαν τη μνήμη του Αγίου ήταν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Γλύκας, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος με τη σύζυγό του Νατάσα Βερυκοκίδου, ο αντιδήμαρχος Παύλος Ζαρναβέλης ο πρόεδρος των ΔΗΠΑΙΣ Άγγελος Σκουλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνα Ελευθεράκη, Μιχάλης Βασσάλος και Τρύφωνας Σταυρίδης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Γραμματικόπουλος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Μηναϊδης, Αφροδίτη Σεζένια, Παντελής Κουφοπαντελής, Τζοάννα Καραβία, Γιάννης Κατσής, Έλενα Κυριάκου και από τη «Φωνή» ο εκδότης Δημήτρης Κανδεράκης και η Ελένη Κανατσέλη, υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων.

Γιώτα Κανδεράκη
http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/08/blog-post_9982.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: