Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Στο Καρφί της πρωτοχρονιάς»: Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Κώστας Καραμανλής μετά την απροσδόκητη τροπή που πήρε η υπόθεση του Βατοπεδίου...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Κώστας Καραμανλής μετά την απροσδόκητη τροπή που πήρε η υπόθεση του Βατοπεδίου...

Ο πρώην «καταλληλότερος» πληροφορήθηκε τα καθέκαστα ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό (Ιταλία) με την οικογένειά του για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Το πρώτο σχόλιο, πάντως, που ακούστηκε από συνεργάτες του είναι ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να τον στηρίξει πολιτικά, γιατί πρόκειται για «σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης». 
Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή πολιτική παρενέργεια.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να τελειώνει με την πενταετία Καραμανλή και τις υποθέσεις των σκανδάλων. Στο θέμα του Βατοπεδίου, πάντως, και οι δύο είναι αναγκασμένοι να κάνουν… τούμπες. 

Ο κ. Σαμαράς είχε μιλήσει για υπόθεση που «πλήγωσε την παράταξη», για σκάνδαλο δηλαδή, ενώ και ο Καραμανλής το 2008 ενώπιον της Κ.Ο. είχε αποδεχθεί την ύπαρξη του σκανδάλου και είχε αναλάβει τις ευθύνες του, δηλώνοντας πως είχε υποτιμήσει τις διαστάσεις της υπόθεσης. Στη συνέχεια, και αφού η εξεταστική επιτροπή δεν καταλόγισε ποινικές ευθύνες στους υπουργούς του –λόγω παραγραφής–, ανακάλεσε τα λεγόμενά του. 

Τώρα τι θα κάνουν; 
Ο Καραμανλής είναι γνωστό… Θα κινηθεί στην ίδια γραμμή που χάραξε δύο χρόνια τώρα: αρνείται να μιλήσει για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας επί πρωθυπουργίας του και επικοινωνεί μέσω «κύκλων». 

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως;
«Καπνούς», πάντως, βγάζουν αρκετά σαμαρικά στελέχη της Συγγρού με τον πρώην… καταλληλότερο, καθώς ενώ η Ελλάδα βουίζει πάλι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο Καραμανλής βρίσκεται εκτός Ελλάδας, απολαμβάνοντας το χιόνι των Άλπεων! 
«Είναι δυνατόν να κυριαρχεί στην επικαιρότητα ένα σκάνδαλο που έγινε επί των ημερών σου και να μην προσπαθείς να προστατεύσεις το κόμμα σου, παρεμβαίνοντας για να μιλήσεις για τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης;» αναρωτήθηκε προ ημερών σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι γαλάζιο στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Αντώνη… 

Ο Σαμαράς πάντως, όπως αφήνεται να διαρρεύσει στα Μέσα, δεν πρόκειται να αναφερθεί στην υπόθεση Βατοπεδίου, αφήνοντας το έργο αυτό στα χέρια των καραμανλικών στελεχών του κόμματος. 
Δεν είναι ωστόσο λίγοι οι σαμαρικοί βουλευτές που προσφέρουν κρυφή… στήριξη στον ηγούμενο. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εμφανίζονται κοντά στις απόψεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που βγήκαν ανοικτά υπέρ του Εφραίμ… 
http://www.enet.gr/online/dspphoto?id=241728
ΣΧΕΤΙΚΟ:

«Στο Καρφί της πρωτοχρονιάς»: Εξώφυλλο, εμπνευσμένο από σχόλιο μας στο μπλογκ «χαίρετε»!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: