Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ:

ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΧΑΡΕΣ ?
ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ? 

ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΡΙΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤE HΙΔΗ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΛΟΓΕΜΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ !

(Πριν από 43 λεπτά στην περιοχή Athens)
https://www.facebook.com/profile.php?id=1318817451


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Χειροτονία εις Διάκονο του οσιολογιωτάτου μοναχού π. Ιωακείμ Γιακουμάκη, αδελφού της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

Εις ατμόσφαιραν ψυχικής αγαλλιάσεως και εις πνευματικόν κλίμα λαμπρότητος μακράν από την τύρβην και τον ορυμαγδόν της ζωής μαζί με τους δροσερούς και απαλούς και μουσικοθρόους ανέμους που πνέουν πάντοτε εδώ και που γεμίζουν τα πάντα με αρμονία, ήρχισαν να χτυπούν οι γλυκόλαλες και ειρηνοφόρες καμπάνες του μοναστηριού της Αγίας Τριάδος και που οι θριαμβευτικοί των ήχοι που είναι δοξαστικοί και θριάμβικοί και που διαλαλούν την θεία μελωδία της Ορθοδοξίας και φέρνουν μια ψυχική έγερση και ένα γλυκό κάλεσμα ενώ γύρω μας ελιτάνευαν αόρατα πνεύματα υμνολογούντα τον εν Τριάδι Θεόν.

Μέσα στην υποβλητική την φεγγοβόλο ατμόσφαιρα των πολυελαίων και των κεριών ανάμεσα στις μοσχοβολιές του λιβανιού που αναδιπλώνονταν ακατάπαυστα απ’ τα ασημοσκάλιστα θυμιατά, ...
...μέσα από τις σεβάσμιες μορφές των ευλαβών μοναχών που εκινούντο με μια ουράνια χαρά, μια προθυμία, μια ελαφρότητα πουλιού και με συνεχή ανάταση της περισυλλογής και της λυτρώσεως ετελέσθη το Σάββατο 12τ.μ. εν μέσω πληθούσης Εκκλησίας εις το ταπεινό και ιστορικό λαοφιλές και περιλλάλητον μοναστήριον της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων του όρθιου μοναστηριού του φυσικού ύψους και του πνευματικού βάθους, εκεί που εισπνέεις Τον Τριαδικόν Θεόν και εμπνέεσαι, εκεί που ο αιώνιος διαθλάται μέσα στον θνητόν, εκεί που συνειδητοποιείς την αγάπη του Θεού και την αγάπη των σεβαστών πατέρων της Μονής των πρωταθλητών της ασκήσεως και κολοσσών της αρετής, Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του οτρηρού και άφθυτου Ποιμενάρχου μας κυρίου Δαμασκηνού πλαισιούμενος υπό πλειάδος οφφικιούχων κληρικών και μοναχών και όπου κατά την διάρκεια αυτής εγέγετο η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Ιωακείμ, αδελφού της ως άνω Ιεράς Μονής, του ευλαβούς πλήθους επευφημούντος αυτόν διά της αναφωνήσεως «ΑΞΙΟΣ».

Ο Οσιολογιώτατος μοναχός π. Ιωακείμ ο επί πτυχίω φοιτητής της Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, εγκατέλειψε εις το κατώφλιον την σοφίαν προκειμένου να ενδυθεί το ταπεινό ράσο του μοναχού και που το αισθάνεται απαστράπτουσα δύναμη του μακαρισμού της συνειδήσεώς του, και να έλθει όσο το δυνατόν πλησιέστερον εις το πνεύμα που εκφράζει το δύσβατο μονοπάτι της ισαγγέλου πολιτείας και να ασπασθεί το απροσπέλαστο μεγαλείο του μοναχισμού και που η προσφορά του είναι πολλαπλή και ιδιαιτέρως σημαντική δια την Ορθοδοξίαν μας. Ο π. Ιωακείμ εις την ομιλία του μεταξύ των άλλων είπε ότι είχε την ξεχωριστή ευλογία να ανατραφεί χριστιανικά και πνευματικά από τους ευσεβείς γονείς του και από ανθρώπους της Εκκλησίας κληρικούς και λαϊκούς τους οποίους ακολουθούσε αγαλλομένω ποδί εις μικρά και απόμερα εξωκλήσια της προσφιλούς γενέτειράς του Ρόδου. Πέραν και πάνω όμως από την συμβολή του πνευματικού περιβάλλοντος στο οποίον βρέθηκε, ήταν η χάρις του Θεού που τον είχε επισκιάσει και ο ιδικός του ουράνιος πόθος και η ένθεος πολιτεία του που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της ακτινοβόλου μοναχικής προσωπικότητός του. Τελευτών είπε ότι η προσωπική είσοδός του στο μοναχισμό ενός θεσμού εκ των τιμαλφεστέρων επί μέρους θεσμών του όλου ιερού θεσμού της Εκκλησίας είναι το μεγαλύτερο Δώρον του Θεού προς αυτόν.

Είτα λαβών τον λόγον ο Σεβασμιώτατος και εν συναισθηματική φορτίσει ευρισκόμενος (ως και αυτός τυγχάνει αδελφός της Ιεράς Μονής) ετόνισε μεταξύ των άλλων ότι οι μοναχοί αποτελούν τους επί γης αγγέλους του Θεού, αι δε ορθόδοξαι Ιεραί Μοναί αποτελούν μικρά πανεπιστήμια και πραγματικές οάσεις δια τον ορθόδοξον λαόν μας. Ευχηθείς πατρικώς όπως ο Τριάδικος Θεός να καταυγάζει πάντοτε τον νουν και την καρδίαν του, ενισχύων και καθοδηγών αυτόν εις το μοναχικό αγώνα και όπως διανύσει πιστώς και θεαρέστως το δόλιχον της ασκήσεως και ισοβίου αφιερώσεώς του εις την Ιεράν Μονήν της μετανοία του.

Τέλος, παρετέθη τράπεζα αγάπης υπό της Ιεράς Μονής προς το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας εν πνεύματι αληθινής εγκαρδιότητος και αγάπης, και το οποίον διοργάνωσε μετά πολλής τέχνης και διακριτικότητος ο πάντοτε ευγενέστατος, φιλόξεονς, ακαταπόνητος Καθηγούμενος π. Αμφιλόχιος μετά της συνοδείας αυτού. Οι ευχαριστίες όλων μας είναι ολόθυμες δια την δοχήν, την αγάπη την ξενία και δι’ όσα άλλα η γλώσσα αδυνατεί να εκφράσει.

Μετά θερμών ευχαριστιών και αγάπης
π. Γεώργιος Κ. Σταυρακάκης
Πρωτοπρεσβύτερος
(Αναρτήθηκε από τον atk editor την Mar 23rd, 2011)

Φωτο, από το άλμπουμ του πατρός Ιωακείμ, στη σελίδα του στο facebook

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=113851751962400&set=t.1318817451&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: