Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η μούντζα (του μαθητή από τη Λάρισα), θέμα συζήτησης στα social networks.

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων 48 ωρών έχει γίνει ο μαθητής από την Λάρισα, ο οποίος ύψωσε το χέρι του κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης και μούντζωσε τους επισήμους!

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο παραστάτης έχει γίνει και το πιο αμφιλεγόμενο θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι χρήστες του Facebook και του Twitter έχουν διχαστεί με την κίνηση του μαθητή.

Οι περισσότεροι τον επευφημούν με σχόλια όπως «να αγιάζει το χέρι του», «Μπράβο», «Η εθνική μας μούντζα», μετατρέποντας την κίνηση του σε «σύμβολο» της αγανάκτησης των πολιτών για τους πολιτικούς.

Μάλιστα δεν είναι λίγα τα fan pages που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το λόγο και με σκοπό να μην επιτρέψουν να τιμωρηθεί ο μαθητής για την κίνησή του.

http://www.mediagate.gr/Social-Media/item/7744-i-moyntza-toy-mathiti-stin-parelasi-dihazei-Facebook-kai-Twitter-%28pics%29

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Από χτες το μεσημέρι ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε φωτογραφίες από το μέτωπο του '40 του 11χρονου τότε "πολεμιστή" Κάρολου Παπούλια (γεννήθηκε το 1929),άρα στα 15 του που είπε ότι πολέμαγε τους ναζί δεν υπήρχαν Γερμανοί στην Ελλάδα!!!!
Δυστυχώς η μόνη "μάχιμη" φωτογραφία του που βρήκαμε είναι αυτή του 1993 με τους συντρόφους του,του βαθέως ΠΑΣΟΚ,στην Ελούντα να χαλαρώνει.
Λέγεται μάλιστα πως τη φωτογραφία τράβηξε ο ίδιος ο Αντρέας Παπανδρέου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τους εικονιζόμενους: Διονύσης Λιβανός (αείμνηστος πια,σύζυγος τότε της κυρίας Ελλης Στάη),η κυρία Δήμητρα Λιάνη,ο κύριος Γιώργος Λιάνης,η κυρία Ελλη Στάη και ο κύριος Κάρολος Παπούλιας.
http://zeidoron.blogspot.com/2011/10/blog-post_4884.html

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:

Tο ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.

Καμία εθνική επέτειος δεν αμαυρώθηκε. Όσοι πολιτικοί μηρυκάζουν, ελαφρά τη καρδία, αυτές τις ανοησίες, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς την ιδιοκτησιακή τους λογική ως προς τις εθνικές επετείους και τη σημασία τους. Θα ήθελαν προφανώς να βλέπουν τους εαυτούς τους, πρώτες μούρες στις εξέδρες και τα μπαλκόνια εορτών και παρελάσεων, στη μνήμη ανθρώπων και αγώνων που εμπνέουν και καθοδηγούν για τα ακριβώς αντίθετα από τα πεπραγμένα αυτών των ιδίων.

Εναντίον τους στράφηκαν οι χιλιάδες των οργισμένων συμπολιτών μας και όχι εναντίον των ηρώων προγόνων. Και τις εκδηλώσεις τους δεν τις οργάνωσε κανένα κόμμα, καμιά πολιτική ομάδα, κανένα καθοδηγητικό κέντρο. Η κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας, ως επιστέγασμα μιας εγκληματικής συμπεριφοράς των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας, για πάνω από τρεις δεκαετίες, αρκούν και περισσεύουν για να οργανωθούν όχι μόνο όσα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου 2011, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν.

http://apneagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_9276.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του χθες ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών...
Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών...
Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!!

http://1.bp.blogspot.com/-vFkgSFfml7A/TquzNxkKeXI/AAAAAAAAfxk/iPC0ZHxg46I/s1600/1.png

http://gianniotis.blogspot.com/2011/10/blog-post_8737.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

METAΦΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ...
ΣΤΟ ΘΕΜΑ...
"Ετοιμάζουν αποβολή (από όλα τα σχολεία) του ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ Λαρισαίου μαθητή?????"

Militsi Vaso:
ΘΑ ΓΙΝΕΙ 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
(10 ώρες πριν)

π.Θεολόγος Αμπόνης:
Γιατί ανησυχείτε; Θα του δώσουν μιά κλωτσιά, για να πάει να βρει την τύχη του αλλού. Μήπως εδώ τί προκοπή θα βρει με όσα άριστα και αν πετύχει..
(πριν από μία ώρα)

Panagiotis Michalopoulos:
Καλημέρα. Ευλογείτε πάτερ!
Το θέμα, δεν είναι η «τύχη» και η επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού. Το θέμα είναι εθνικό, πρωτίστως…
Και έχει να κάνει, και, με τη δικαιοσύνη τόσο την ανθρώπινη όσο και του Θεού.
Προσεύχεστε παρακαλώ να μη πειράξουν τρίχα από το παιδί αυτό. Να μείνει στην Ελλάδα, και εδώ να μεγαλουργήσει!
Περιμένω δε και κάτι περισσότερο (από προσευχές), από εσάς τους πατέρες, εκεί, στη Μονή Πετράκη. Θα το κάνετε;
(πριν από 5 λεπτα)

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/281586418542333