Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νέος απόστολος Παύλος! Περιοδεύει παντού στο εξωτερικό…


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: 
Νέος απόστολος Παύλος! 
Περιοδεύει παντού στο εξωτερικό… Από εδώ πιο πάνω στην Γερμανία, μέχρι και εκεί κάτω στο μακρινό Κατάρ… 
Για να μεταδώσει τον χριστιανισμό, την ορθόδοξη πίστη!!!..

Αφορμή για την ιεραποστολή περιοδεία στη Γερμανία, ήταν το πρόβλημα στα γεννητικά του όργανα ("προστάτης").

Αφορμή για το Κατάρ, ήταν να παραστεί τάχα στο Διαθρησκειακό Συνέδριο που οργάνωσε ο Εμίρης εκεί (απόλυτος μονάρχης – αρχηγός του κράτους), ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί… 
Κι έτσι ο Ιερώνυμος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του έκανε ο σεΐχης (Αρχηγός κυβερνήσεως - πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ), ο Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπίρ αλ-Θανί.

Και επειδή εκεί στο Κατάρ, δεν είναι εύκολο να φέρεις στην ορθή πίστη του ανθρώπους (δεν είναι άλλωστε ετερόδοξοι χριστιανοί - όπως στη Γερμανία - αλλά αλλόθρησκοι μωαμεθανοί), ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε μαζί του στην ιεραποστολή αυτή, δυνατούς οικομο-θεολόγους… 
Όπως, τον Μητροπολίτη Ελασσώνος (πρόεδρο των Οικονομικών της Εκκλησίας), τον π. Αντώνιο Αβραμιώτη, (διευθυντή των Οικονομικών της Εκκλησίας), και τον επίσκοπο Γαβριήλ, αρχιγραμματέα της Συνόδου….
Και όπως διαβάζω στο «Παρόν της Κυριακής»: 
«Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε για 45 λεπτά με τον Εμίρη του Κατάρ», τον Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί.
Και «άνθρωποι που ήσαν παρόντες στη συνάντηση τονίζουν πως ο Αρχιεπίσκοπος κέρδισε τις εντυπώσεις». 
Μετά, είχε συνάντηση και με τον σεΐχη (πρωθυπουργό και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ), τον Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπίρ Αλ Θανί, «η οποία κράτησε μισή ώρα».
Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν συναντήθηκε, και, με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Αμπνταλάχ μπιν Χαμάντ αλ-Ατιγιά.
 
Πάντως, μη σας ζαλίζουν τα αραβικά αυτά ονόματα. Γρήγορα (υποθέτω) θα αλλάξουν… 
Μόλις οι αξιωματούχοι αυτοί -πρώτοι (και θα ακολουθήσει και ο λαός) ασπαστούν την Ορθοδοξία. 
Θα γίνουν Γιώργος, Γιάννης, Δημήτρης, κλπ…

http://xairete.blogspot.com/2010_04_01_archive.html


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011


Στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:

Το Κατάρ είναι χερσόνησος με σύνορα στον Περσικό κόλπο και την Σαουδική Αραβία. Έχει έκταση 11,437 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα σύνορα με Σαουδική Αραβία έχουν μήκος 60 χιλιόμετρα ενώ οι ακτές μήκος 563 χιλιόμετρα. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Ντόχα όπου συγκεντρώνεται 50% περίπου του πληθυσμού.

Ο πληθυσμός του Κατάρ σε επίσημη απογραφή τον Δεκέμβριο του 2004 ήταν 744,029 αλλά ανεπίσημα στοιχεία του 2008 τον ανεβάζουν σε 1,000,000.

Αρχηγός του Κράτους είναι από 1995 ο Εμίρης Hamad bin Khalifa Al Thani, όταν ως διάδοχος εκθρόνισε τον πατέρα του με πραξικόπημα. Αρχηγός της Κυβερνήσεως είναι ο πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, Sheikh Hamad bin Jasim bin Jabor Al Thani που διορίστηκε στη θέση αυτή την 3 Απριλίου 2007.

Επίσημη γλώσσα είναι η Αραβική. Η Αγγλική χρησιμοποιείται ευρύτατα σαν δεύτερη γλώσσα. Οι επίσημες υπηρεσίες όμως λειτουργούν στα Αραβικά και όλη η αλληλογραφία και ανταλλαγές γίνονται στα Αραβικά.

Επίσημη θρησκεία του κράτους είναι το Ισλάμ. Η πλειοψηφία του γηγενούς πληθυσμού (90 της εκατό) είναι ορθόδοξοι Σουνίτες, ουαχάμπι, (Wahhabi Sunni), μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του Εμίρη και οι υπόλοιποι Σιίτες. Ανάμεσα στον πληθυσμό υπάρχει και αριθμός υπερσυντηρητικών ισλαμιστών (salafists).

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Η οικονομική στενότητα αναγκάζει πλέον τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο να αναζητήσει κεφάλαια παντού.

Κατ' αρχάς στην Κίνα όπου συμφωνήθηκαν επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά.

Ακολούθησε το Κατάρ το οποίο ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε πρόσφατα συζητώντας επικερδείς συμφωνίες και συνεργασίες προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία που κατέχει.

Σειρά έχει η Ρωσία, την οποία αντιπροσωπεία της Εκκλησίας θα επισκεφθεί αμέσως μόλις κλείσουν οι συμφωνίες με το Κατάρ.