Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τον θάψανε και τον Σάκη (τον Αναστάσιο Πεπονή). Με τιμές! (όχι, οι σφαίρες δεν έπεφταν σαν το χαλάζι…)

Ο Αναστάσιος Πεπονής πέθανε τη Δευτέρα, σε ηλικία 87 ετών. 

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, η κηδεία του τελέστηκε δημοσία δαπάνη, με τιμές υπουργού εν ενεργεία. 

Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες στα υπουργεία που είχε υπηρετήσει ο νεκρός. 

Μεσίστιες, και, στο κτήριο της ΕΡΤ, όπου οι σφαίρες δεν έπεφταν σαν το χαλάζι!..

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Μπράβο, ρε! Πλήρωσαν κάτι παραπάνω, αλλά τον κήδεψαν ΚΑΙ με… Δεσποτικές τιμές! (τον Πεπονή)



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009


Αυτόν λοιπόν, στεφάνωσε με το «μυστήριο» του γάμου, μια τοιούτη «εκκλησία», η διαβόητη και ξεφωνισμένη «εκκλησία της Ελλάδος»!

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ήταν ένα Σαββατόβραδο του 1984, όταν προβλήθηκε στην ΕΡΤ2 (πρώην Υ.Ε.Ν.Ε.Δ.) η ταινία του σκηνοθέτη Νίκου Αλευρά, «Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι» (πλήρης τίτλος: Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι κι ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει).

Καθώς η ταινία ήταν πανελληνίως άγνωστη, ο τίτλος στην αρχή προϊδέαζε, για ταινία περιπέτειας ή πολεμικής δράσης, ή εν πάση περιπτώσει, για μια ταινία όπου θα «συμμετείχαν» πραγματικές σφαίρες.
Γρήγορα οι τηλεθεατές αντιλήφθηκαν, ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για μια ταινία με περίεργη και ακαταλαβίστικη υπόθεση, διανθισμένη με σκηνές που σοκαραν.

Σε μια σκηνή, ένας γενειοφόρος μαντράχαλος (ήταν ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας, Νίκος Αλευράς [ανιψιός του άλλοτε προέδρου της Βουλής, Γιάννη Αλευρά]), εμφανιζόταν να υποδύεται ένα… μωρό και φορώντας… πάνα να θηλάζει στην αγκαλιά μιας γυναίκας (υποτίθεται της μάνας του, αν και έμοιαζε συνομήλική του)!
Είχε ήδη προηγηθεί μια σκηνή, όπου η ίδια γυναίκα ψηλάφιζε τ’ απόκρυφα του εν λόγου μαντράχαλου, βάζοντάς του στην… ευαίσθητη περιοχή, ταλκ, επειδή είχε… συγκαεί.
Σε μερικές από τις σκανδαλιστικές σκηνές που ακολούθησαν, ο σκηνοθέτης βρίσκεται σε μια κούνια, όπου και δέχεται την επίσκεψη γυμνόστηθων γυναικών της γειτονιάς, που τον παινεύουν. Εδώ εντοπίζεται και η ατάκα: «Αχ, το άτιμο, έβγαλε και τριχούλες!».

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Εκτός από τις «σφαίρες που έπεφταν σαν το χαλάζι» στην τηλεόραση, σαν το χαλάζι άρχισαν να πέφτουν και τα τηλεφωνήματα τηλεθεατών, στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΡΤ2.
Φημολογούνταν, πως ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα, ήταν της αμερικανίδας συζύγου του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου (της μητέρας του σημερινού πρωθυπουργού), η οποία ήταν και πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του σταθμού, Σάκης Αποστολόπουλος, βρισκόμενος κάτω από πίεση και μάλλον σε κατάσταση πανικού, αποφασίσει και κατεβάζει τον διακόπτη κι έτσι επί μισή σχεδόν ώρα, ελλείψει εναλλακτικού προγράμματος, οι τηλεθεατές έβλεπαν στους δέκτες τους «χιόνι». Σύντομα κατέφθασε και στο κτήριο, τόσο η Αστυνομία, όσο κι ο εισαγγελέας…

Την επόμενη κιόλας μέρα, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ2 παραιτήθηκε, ενώ την Δευτέρα που κυκλοφόρησαν και οι εφημερίδες έκαναν λόγο, με πηχυαίους τίτλους, για «Αίσχος!» και «Ντροπή!»,