Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Έγινε «της πουτάνας» (με την καλή έννοια) όταν στο γάμο χόρεψε… «ο παπάς, ο Διαμαντής»!..

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

Γάμος στη Σίφνο με… τοπικό άρωμα! 
Η Αννα Μαρκετάκη και ο Νίκος Μανώλας παντρεύτηκαν στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. 

Το παραδοσιακό γαμήλιο γλέντι που δόθηκε στον μόλο περιλάμβανε τοπικούς χορούς αλλά και σιφνέικες νοστιμιές τις οποίες τίμησαν δεόντως οι λίγοι και εκλεκτοί προσκεκλημένοι του ζευγαριού.

Το περασμένο Σάββατο, στο εκκλησάκι του Ταξιάρχη στο Βαθύ της Σίφνου έγινε ο γάμος της παρουσιάστριας-αθλίατρου Αννας Μαρκετάκη με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Μανώλα. 
Το μυστήριο τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο και μόνον ελάχιστοι κοσμικοί, φίλοι του ζευγαριού (ανάμεσά τους και η Βάσια Λόη με τον σύζυγό της Νικόλα Μαδιά) ήταν προσκεκλημένοι. Τα στέφανα άλλαξαν ο συμπαίκτης του γαμπρού Μάρκος Κορίζης και η φίλη της νύφης Φαίη Παπαδημητρίου.

Ο χώρος έξω από το εκκλησάκι και μέχρι την παραλία ήταν στολισμένος με κεριά-μπάλες διακοσμημένα με γκλίτερ και Swarovski. Δίπλα στα τραπέζια της δεξίωσης υπήρχε ένας τεράστιος πάγκος με γυάλες που περιείχαν αμυγδαλωτά και άλλα παραδοσιακά γλυκά της Σίφνου. Το μενού επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Φραντσέσκαρος και περιλάμβανε τοπικές σπεσιαλιτέ (ρεβιθάδα, καπαροσαλάτα, αρνί στη γάστρα, μαστέλο κ.ά.) που ήταν μαγειρεμένες στα πρότυπα του διάσημου Σιφναίου αρχιμάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ.

Το κλου ήταν ο παραδοσιακός χορός που χόρεψε ο πατήρ Δημήτριος Διαμαντής, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε παντρέψει το ζευγάρι. Στο αποκορύφωμα της βραδιάς ο γαμπρός έκανε έκπληξη στη νύφη πυροδοτώντας δεκάδες βεγγαλικά που φώτισαν όλη την περιοχή. Οι μπομπονιέρες είχαν αναμνηστικό χαρακτήρα κι εκτός από τα κλασικά κουφέτα περιείχαν αρωματικά κεριά και κοσμήματα για το χέρι. «Θέλαμε να κάνουμε έναν γάμο για εμάς και όχι για το… θεαθήναι» είπε στην «Espresso της Κυριακής» η Αννα Μαρκετάκη.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
www.espressonews.gr 

- «O παπάς, ο Διαμαντής»???

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σερίφου, Κιμώλου και Σίφνου, κ. Δωρόθεος Πολυκανδριώτης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω στα παραδοσιακά που χόρεψε ο παπάς να μην συμπεριλαμβανόταν η γνωστή μαντινάδα με τίτλο…
«Ο παπάς ο Διαμαντής τι της έκανε μοιανής»...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=123869704306477&id=369184920930