Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Δεν νομίζω Τάκη! (Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011)

ΤΑΚΗΣ:
ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΜΗΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ... ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Δεν νομίζω Τάκη!
Γιατί δηλαδή να είναι καταραμένος ο τόπος μας;
Και δεν νομίζω φίλε Τάκη να έχει κάτι κακό αυτή η αλλαγή του καιρού.
Αντίθετα μάλιστα, σαν ευλογία Θεού το βλέπω εγώ αυτό. Αυτήν την αλλαγή του σκηνικού δηλαδή...
Είχαμε και την λιακάδα μας το πρωί, έχουμε και τη δροσούλα μας την ώρα αυτή.
Όλα καλά κι όλα ωραία. Ό,τι πρέπει για να έχουμε μια ευχάριστη ψυχική διάθεση.
Αυτό τουλάχιστον βιώνω εγώ τώρα… Βέβαια έχω και το καλό να είμαι μόνος στο σπίτι, το καλό να μην έχω κανένα να μου τη σπάει…
Έχω αράξει λοιπόν τώρα (αφού ασχολήθηκα νωρίτερα με την αυλή με το πλύσιμο ρούχων και το μαγείρεμα… Έχω φάει και το ζεστό μου το φαγάκι, και τα δροσερά μου τα φρούτα, και τώρα σερφάρω στο Ίντερνετ απολαμβάνοντας το καφεδάκι μου…
Έχω αράξει λοιπόν, με τα παράθυρα ορθάνοικτα τριγύρω (με τη σήτα) και απολαμβάνω και τη βροχή…
Και έχω φυσικά, και, την καλή σας την παρέα - με τα σχόλια κλπ!
Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου, Τάκη!
Χαίρε φίλτατε! :D

ΤΑΚΗΣ:
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.. ΜΗΠΩΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Δεν κάνει κρύο! Βραδιάζει τώρα, και έχουμε 20ο C. Λίγη δροσιά σήμερα, δεν ήταν κάτι το τραγικό.
Εδώ στο Ελληνικό, είχαμε ηλιοφάνεια. Και το πρωί, και τώρα. Μόνο το μεσημέρι είχαμε μια κάπως έντονη βροχή, αυτή που όπως σου είπα άλλαξε – για εμένα - ευχαρίστα το σκηνικό.
Δεν άκουσα ειδήσεις, και δεν ξέρω τι έγινε στην υπόλοιπη Αττική, αν υπήρξαν δηλαδή προβλήματα από αυτά που πάντα έχουμε όταν ο καιρός ξεφεύγει λίγο. Εύχομαι να μην υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.
Χαίρε φίλε! :D
ΥΓ
Η παροιμία, λέει για το Μάι μήνα…

TAKHΣ:
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙ .ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ε.. ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ. 
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ,ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΣ ΣΗΜΕΡΑ?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Χτες, είχαμε λαϊκή εδώ στη γειτονιά…
Είχα καιρό να πάω, και πήγα χθες το πρωί...
Kαι πήρα λίγα πράγματα: λίγα λαχανικά (2 κουνουπίδια), λίγα φρούτα (ένα μπολάκι βερίκοκα), ένα διχτάκι με μικρές πατάτες, και μισό κιλό γαρίδες.
Αυτές τις γαρίδες λοιπόν, τις μαγείρεψα σήμερα...
Έβαλα στη χύτρα τις πατάτες από κάτω, και τις γαρίδες από πάνω στο τρυπητό καλαθάκι.
Τα υπόλοιπα τα ξέρεις: λίγος χυμός ντομάτας (μια ιδέα), μια σκελίδα σκόρδο, απειροελάχιστο λαδάκι (μια κουταλιά της σούπας), ρίγανη – πιπέρι, και ένα κρεμμύδι κομμένο στο μούλτι. Και καθόλου νερό…
Σε 5 λεπτά, το φαγητό μου ήταν έτοιμο.
Τα φαγητά μου – ξέρεις - δεν συγκρίνονται (είναι απείρως καλυτερα) με τα φαγητά των επώνυμων εστιατόριων της γειτονιάς μου, της περιοχής μου εδώ στην Αργυρούπολη…
Όλα τέτοια – σούπερ - είναι, (και είναι καμιά 15 στην οδό Μ. Γερουλάνου) τα διάσημα αυτά εστιατόρια στα οποία έρχονται τα πρώτα ονόματα του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, πρόσωπα που τράκαρα πολλές φόρες, εκεί, τα 3,5 αυτά χρόνια που αναγκαζόμουν να τρώω έξω…
Αυτά λοιπόν με τις γαρίδες…
Άκου Τάκη: Υπάρχει και υπόλοιπο στην κατσαρόλα… Θα έχω δηλαδή και για αύριο… Έλα αν θέλεις, να πάρεις μεζέ! :D

ΤΑΚΗΣ:
ΦΥΛΑΞΕΤΟ. ΘΑΡΘΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΙ ΠΑΓΩΤΟ ΘΕΛΕΙΣ?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Ευχαρίστως, να σου φυλάξω!
Και δεν κάνω, τώρα, τον σεφ … Είχα ηλικιωμένη μητέρα, και ήμουν χρόνια εργένης, οπότε μαγείρευα από τότε…
Και αυτοσχεδίαζα με την χύτρα (όλη τη δεκαετία του ΄70)… Συνδύαζα που λες, υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο… Δεν πήγαινε τίποτε χαμένο…
Στις αρχές μάλιστα της δεκαετίας του ΄80, τότε που γνώρισα την Ελένη (είχε πάει και σε σχολή οικοκυρικής στην ΧΕΝ, και είχε πάθος με την μαγειρική) έτυχε – που λες - να έχει κι αυτή την ίδια χύτρα, και είχε χάσει το βιβλιαράκι με τις συνταγές… Ευχαρίστως λοιπόν τότε, της έδωσα το δικό μου που μου ήταν άχρηστο διότι ποτέ δεν το συμβουλευόμουν!
Τώρα, όπως με ρώτησες κι εσύ (τι μαγείρεψα), με ερωτάει καμιά φορά και ο γείτονας – ακριβώς δίπλα – ο κυρ Μιχάλης, συνταξιούχος μάγειρας (όταν συναντιόμαστε στην μαντρούλα - μεσοτοιχία που χωρίζει τους κήπους μας), με ερωτάει για να με τσεκάρει… Του λέω τότε τι έριξα εκείνη τη μέρα στην κατσαρόλα, και μένει έκπληκτος διότι τα βρίσκει όλα σωστά, αυτά δηλαδή του αυτοσχεδιασμού μου.
Κατάλαβες;
Ως προς το παγωτό τώρα: Εκτός του ότι δεν είμαι φίλος των παγωτών, διάβασα σήμερα για μια απάτη. Στα ψηλά γράμματα λοιπόν, δεν τα ονομάζουν παγωτά (όπου οι προδιαγραφές είναι αυστηρές) αλλά «παγωμένα γλυκά», λέει, για να μπορούν να βάζουν μέσα ό,τι θέλουν, ό,τι τους συμφέρει…
Άκου να δεις, ρε φίλε!...



E-MAIL
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011, 19:55
Προς: ιστολόγιο «χαίρετε»

θέμα: ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΓΩΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.
Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.
Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- "παγωμένο γλύκισμα". Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:
Η διαφορά είναι τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.
Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο...

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:
Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.
Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.
Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε... Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη Δροσιά" και άλλα κωμικά.
Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα "παγωμένο γλύκισμα".

Ήδη επικοινώνησα με την ΕΒΓΑ για να αλλάξει αμέσως την ιστοσελίδα της www.evga.net και από παγωτά να τα ονομάσει "παγωμένα γλυκίσματα". Το αυτόν έπραξα και με την ALGIDA. Η ίδια δικαιολογία καρμπόν: "μα στη σύνθεση δεν τα ονομάζουμε παγωτά", "μα η κατηγορία τιτλοφορείται στο ιντερνέτ ΠΑΓΩΤΑ", "μα η ΧΧΧΧ εταιρεία μας είναι γνωστή ότι κάνει παγωτά"...
Ήμαρτον...

Έκανα και κάτι μάταιες ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια... "Δύσκολες εποχές βρήκες Πάνο. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ, τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις"

Εγώ πάλι απαντώ χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ "Μαύρου" Καλογήρου (Λόλα): "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!" Και για τις εταιρείες και για τα κανάλια...

http://xairete.blogspot.com/2011/06/d_7998.html

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και λίγο κρασάκι ; Κόκκινο πάντα που κάνει καλό στην καρδιά.
Η μπύρα, αν και καλύτερη, - κατά την γνώμη μου,έχει διάφορα ένθετα μέσα, - που δεν τα γράφουν, τα οποία μένουν στο σηκώτι [ κάνουν αυτό που λέμε " λιπώδες ήπαρ" , - fatty liver ]
Κι η ερώτηση : της μαγείρευες κιόλας της κ. Ελένης ; ερχεται αυτή η τα παιδιά να σε δούν Παναγιώτη μου ; πιστεύω πώς όσο παιρνούν τα χρόνια, λειαίνονται οι αντιθέσεις κι υπάρχει κι η αυτοκριτική. Πίστεύω να βλέπεστε, όλο και πιό συχνά !
ενας φίλος σου, - ..διαδυκτιακός !
αν θές απαντάς..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Όχι, δεν της μαγείρευα.
Εκείνη, όπως σας είπα είχε πάθος με την μαγειρική. Ήταν για ώρες κάθε μέρα στην κουζίνα, διότι δεν έφτιαχνε τα απλά που φτιάχνω εγώ σαν εργένης αλλά δύσκολα φαγητά που απαιτούν προετοιμασία (π.χ. παστίτσιο, γεμιστά, σουφλέ κλπ). Έφτιανε δε – τακτικά - τυρόπιτα, σπανακόπιτα και γλυκά του ταψιού…
Και ψωμί βέβαια, για το οποίο ήμουν τακτικός πελάτης του Μύλου (έτρεχα στο Βοτανικό στην αρχή, και στα Σπάτα μετά όταν εργαζόμουν στο αεροδρόμιο), από όπου φόρτωνα με σακιά αλεύρι το Λάντα!
Τα μεζεδάκια της δε, ήταν πολύ επιτυχημένα και γι αυτό είχαμε - στο σπίτι - τακτικό «πελάτη» τον φίλο μου τον καθηγητή κ. Νικόλαο Νευράκη, ...
...του οποίου όλη η στενοχώρια μετά (μετά από την εξέλιξη με την κυρία) ήταν που έχασε την καλή της την παρέα, το καλό της το τραπέζι, ...
...διότι δεν μπορούσε πια να μας επισκέπτεται για συνεστίαση, αφού η κυρία με είχε αποκλείσει από την «τράπεζα» της, και όχι μόνο από αυτήν!...

P. MICHALOPOULOS είπε...

P. MICHALOPOULOS είπε...
Άλλοι όμως - όπως φαίνεται κ. Καρδάση μας – άλλοι είναι εκείνοι που «αποδιοργανώθηκαν» στ’ αλήθεια.

Μετά την «ξαφνική αποχώρηση» – μαχαιριά στην καρδιά μου (13/11/2010) εγώ επέζησα τελικά, πάρα της περί του αντίθετου προσδοκίες του τρίου. Και επέζησα, και ήρεμος ήμουν και καλά οργανωμένος.

Ήταν (η «ξαφνική αποχώρηση») Σάββατο 13/11. Το επόμενο Σάββατο λοιπόν το πρωί, με πήρε η κυρία στο κινητό. «Παναγιώτη, η Ελένη είμαι» μου λέει. «Έλα Ελένη μου, τι κάνεις;» της λέω. «Καλά είμαι, εσύ τι κανείς;» μου απαντάει. Μετά από αυτά τα προκαταρτικά, με ρώτησε αν είμαι στο σπίτι για να περάσει να πάρει ένα ηλεκτρικό τρυπάνι χειρός (το «μπλακ & ντέκερ που είχα από τα νιάτα μου) για να το έχει λέει στο νέο της σπίτι για διάφορες εργασίες της εκεί. Της είπα ότι μπορεί να περάσει για να το πάρει, όπως και έγινε. Είχα μάλιστα μαστορέματα εκείνη την ημέρα στο σπίτι και ήταν όλα ανοιχτά... Και εκείνη την στιγμή - όταν ήρθε η κυρία - ξεκουραζόμασταν στη βεράντα μου εγώ με τον κ. Νίκο, τον γείτονα τεχνικό που με βοηθούσε…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μπήκε λοιπόν από την κυρία είσοδο η κυρία, πήρε το εργαλείο και φεύγοντας είπε… «καλημέρα σας κ. Νίκο»! Και έφυγε, σαν… κυρία!

Επανήλθε όμως πάλι μετά από μια εβδομάδα. Είδε ότι είχα πετάξει στην αυλή όλη τη σαβούρα της, και μου ζητούσε… ένα μαχαιράκι που είχε λέει και καθάριζε κολοκυθάκια, κάτι όμως που εγώ αγνοούσα.

Πέρασε και μερικές μέρες μετά, με ένα καροτσάκι και πήρε κάτι φυτά της από την αυλή.

Μετά από λίγες μέρες πάλι, που τα είχα όλα ανοιχτά ξανά και καθάριζα το σπίτι, βγαίνοντας κάποια στιγμή στην αυλή, από το πλάι, την είδα ξαφνικά μέσα στον κήπο και τρόμαξα! Δεν ξέρω τι έψαχνε πάλι, αλλά της πρότεινα να την κεράσω καφέ και δέχτηκε, και πέρασε μέσα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πάνω στον καφέ λοιπόν, μου είπε ότι ο γιος θέλει να κάνει κάτι πρόσθετες σπουδές στα ηλεκτρονικά του, ότι τους απειλεί ότι θα πάει στο εξωτερικό γι αυτό, και ότι αν μείνει εδώ θα πρέπει να πληρώσει σε μια εταιρία που δίνει τέτοιες γνώσεις 12.000 ευρώ! Πάνω στον καφέ λοιπόν η κυρία ζητούσε από μένα να ενισχύσω τον κανακάρη της οικονομικά για την μετεκπαίδευση του αυτή…

Τον κανακάρη της που εργάζεται εδώ δίπλα στο σπίτι μου σε μια πολυεθνική εταιρία πληροφορικής που φτιάνει αμυντικά συστήματα για κράτη, από ότι έχω καταλάβει. Την ρώτησα την κυρία πόσα παίρνει τώρα ο Παύλος, τώρα που λέει ότι διπλασιάστηκε ο μισθός του, αλλά η κυρία δεν μου απάντησε.

Πρόσθεσε όμως, ότι και η κόρη της η Ζωή θέλει χρήματα να της δίνω (αυτή η κόρη που λέει συνέχεια ότι δεν πρέπει να είμαι σίγουρος πως είμαι εγώ ο φυσικός της πατέρας), και η κυρία αποφάσισε ότι πρέπει να την χρηματοδοτώ αυτήν την καλή κόρη, με… 400 ευρώ το μήνα!

Βέβαια, είναι και ένα 15ετές δάνειο που πήραμε (η κυρία στο όνομα της, με εμένα εγγυητή) για τις συμπληρωματικές εργασίες της οικοδομής (τα πρώτα έξοδα ήταν καθαρά δικά μου από την εργασία μου στο αεροδρόμιο) τις δόσεις του οποίου δανείου πληρώναμε από τον οικογενειακό κορβανά όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν μείνει λοιπόν 5 χρόνια ακόμα, και η κυρία (πάνω στον καφέ, που λέγαμε) μου ζήτησε να πληρώνω εγώ πια τη δόση των 200 ευρώ. Της πρότεινα να μοιραστούμε το ποσό αφού οι εν δυνάμει κληρονόμοι μου (Παύλος 23 ετών, και Ζωή 19 ετών) είναι και δικά της παιδιά. Εκείνη τότε – η κυρία - έγινε έξαλλη! Δεν το δεχόταν αυτό, διότι λέει έχει περισσότερα έξοδα τώρα, τώρα που πληρώνει και νοίκι! Της απάντησα ήρεμα ότι το σπίτι (τα δυο μπροστινά δωμάτια) είναι άδεια και ότι μπορεί να έρθει να μείνει με την κόρη της (αφού μόνοι τους φύγανε, «ξαφνικά», δεν τους εδίωξα εγώ) και ας μείνει αν θέλει ο γιος στο διαμέρισμα που νοίκιασαν… Ο γιος, που έκανε την επανάσταση να μένει μόνος του, μακριά από τον πατέρα του. Ο γιος, που είναι και οικονομικά ανεξάρτητος πια, και που αυτοί (μάνα και κόρη) έσπευσαν να τον ακολουθήσουν, μαζεύοντας μέσα σε μια νύχτα (12/11 προς 13/11) τα πράγματα τους («η ξαφνική αποχώρηση» που λέει και ο κ. Καρδάσης)!

Η κυρία, δεν δέχτηκε να επιστρέψει, και πρόσθεσε μάλιστα στις απαιτήσεις της (πάνω στον καφέ, που λέγαμε) εκείνη την πάγια, το να τους γράψω δηλαδή την υπερκείμενη ημιτελή κατοικία! Διαφορετικά, με απείλησε, θα την διεκδικήσουν δια της νομικής οδού αφού πια (κατά την άποψη της) είναι ... όλη δική τους, λέει!

Της απάντησα ότι αφού νομίζουν ότι είναι δική τους η οικοδομή (δυο όροφοι στα μπετά), τότε τι μου ζητάνε να πάμε σε συμβολαιογράφο και να τους τη γράψω; Δεν έχουν πάρα να την τελειώσουν και να έρθουν να την κατοικίσουν!

Πάνω σε αυτό, η κυρία πετάχτηκε όρθια, και ήταν σαν το θηρίο το ανήμερο!

Τρόμαξα τότε! Πάγωσε το αίμα μου και κόπηκε η ανάσα μου! Ήμουν και μόνος, και δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει. Τελικά, άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω να φύγει…

Και τότε ανάπνευσα με ανακούφιση αφού λίγο πριν φοβόμουν μήπως σκεφτεί να χτυπήσει και το κεφάλι της σε κανένα τοίχο (ή κάτι τέτοιο) για να με κατηγορήσει μετά ότι την χτύπησα, αφού έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι «μανούλα» σε κάτι τέτοια κόλπα!

Μετά από αυτό, έσπευσα και άλλαξα κλειδαριά στην πόρτα της εισόδου, και στη συνέχεια ασφάλισα και την αυλόπορτα!

Καταλάβατε τώρα κ. Καρδάση μας;

Καταλάβατε πού αλλού (όταν δεν μαγείρευα) πού αλλού έτρωγα τον χρόνο μου; Όταν δεν ήμουν τον τελευταίο καιρό αρκετά μαζί σας στο Ίντερνετ, τόσο πολύ όσο παλιά;

18 Δεκεμβρίου 2010 8:58 π.μ.


http://xairete.blogspot.com/2010/12/blog-post_4041.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011
Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ...
http://xairete.blogspot.com/2011/05/blog-post_3781.html

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011
sostos είπε, για... Το «ρημάδι» της κυρίας Ελένης
http://xairete.blogspot.com/2011/02/sostos.html

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011
Stavroula είπε: hey
http://xairete.blogspot.com/2011/02/hey.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ανώνυμος είπε: "της μαγείρευες κιόλας της κ. Ελένης;"

http://xairete.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html