Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011
Διαβάζω τι μου λέει ο κ. Καρδάσης, και τον σχολιάζω…
«Και είπεν ο Θεός, ποιήσωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν Και εποίησν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς. Και είδεν ο Θεός τα πάντα, όσα εποίησε, και ιδού καλά λίαν.».
1. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Το «καλά λίαν», λοιπόν, σημαίνει ότι τους έδωσε ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι του. Τους έδωσε αθάνατη ψυχή («κατ' εικόνα»), και την δυνατότητα (αγνότητα – αγιότητα) να κερδίσουν μόνοι τους (ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ) το «καθ' ομοίωσιν» = τη θέωση, στο "διαιτολόγιο τεστ" που θα ακολουθούσε...
Αφού βράδιασε λοιπόν η έκτη ημέρα, βρεθήκαν οι πρωτόπλαστοι σε έναν παραδεισένιο τόπο - όπως ήταν τότε όλη η Γη.
Εκείνη την ημέρα είχε πλαστεί από χώμα ο Αδάμ. Και είχε την επιθυμία να έχει και ταίρι. Και ο Θεός τον ύπνωσε, για να τον εγχειρίσει, και του έδωσε την Εύα.
(Γέν. 1. 26-31).
2. ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Και συνετελέσθησαν ο ουρανός και η γη και πας ο κόσμος αυτών. Και συνετέλεσεν ο Θεός εν τη ημέρα τη έκτη τα έργα αυτού, α εποίησε.»
2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Και έτσι το ζευγάρι ξημερώθηκε την εβδόμη μέρα, έχοντας σαν προίκα το νέο σπιτικό, μια γωνιά παραδεισένια που θα τους εξασφάλιζε την αθανασία (με το δέντρο της ζωής) αν υπάκουαν σχετικά με εκείνο τον καρπό από το άλλο μυστηριώδες δέντρο που είχε για την δοκιμασία τους φυτευτεί κι αυτό εκεί.
3. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
«Και κατέπαυσε τη ημέρα τη εβδόμη από πάντων των έργων αυτού, ων εποίησε. Και ευλόγησεν ο Θεός την ημέραν την εβδόμην και ηγίασεν αυτήν ότι εν αυτή κατέπαυσεν από πάντων των έργων αυτού, ων ήρξατο ο Θεός ποιήσαι»
3. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Επαναλαμβάνει η Γραφή το μέγα θαύμα (με περιγραφή «βελτιωμένη και επαυξημένη») για να το εμπεδώσουμε, το θαύμα αυτό, για να δοξάσουμε για μια ακόμα φορά τον Θεό για την ευεργεσία Του.
3. ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Και έπλασεν ο θεός τον άνθρωπον, χουν από της γης, και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν. Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον εν Εδέμ κατά ανατολάς και έθετο εκεί τον άνθρωπον, ον έπλασε" (Γέν. 2. 1-8).
3. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Και αυτά είναι ξεκάθαρα, κ. Καρδάση μας! Και δεν είναι «ψιλά γράμματα», για… σοφούς σαν εσάς, ούτε κόλπα σαν τα «ψιλά γράμματα» στα συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιριών!..
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου