Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Προς τον κ. Στάθη Κουρκουλή: Η «προσευχή» αυτή, είναι η προσευχή του… εκκλησιαστικού πούστη, είναι η προσευχή του πνευματικά μαλάκα!

Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε για τους ρασοφόρους, να τους φωτίζει ο Θεός. Όσο για τη κατάκριση η εντολή είναι σαφής. Να μη κρίνουμε κανέναν για τίποτα διότι η κρίση ανήκει στο Χριστό. Τα υπόλοιπα δε νομίζω οτι χρειάζονται γιατί δεν μας ωφελούν ψυχικά. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε αν αγαπάμε πραγματικά την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι η προσευχή. Και ο Θεός θα φροντίσει για όλα.


Panagiotis Michalopoulos

Φίλτατε!
Να πάτε να βρείτε τους παπάδες, αυτούς που σας ευνούχισαν πνευματικά… με το «να μη κρίνουμε κανέναν για τίποτα διότι η κρίση ανήκει στο Χριστό».
Να τους βρείτε, και να τους ρωτήσετε ποια ακριβώς κρίση - κατάκριση είναι αυτή που ανήκει αποκλειστικά στον Χριστό.
Να σας διευκρινίσουν μήπως τελικά είναι μόνο η τελική, η μετά θάνατον κρίση – κατάκριση, αυτή για τους αμετανόητους;
Ρωτήστε τους να σας πουν ξεκάθαρα… Μήπως και φταίτε εσείς, που δεν έχετε καταλάβει καλά μέχρι τώρα.

Ρωτήστε τους παπάδες σας, να σας πουν ακόμα, και ποια είναι η σωστή κρίση. Ποια είναι αυτή που μας προτρέπει ο ίδιος Χριστός να έχουμε ώστε κι εμείς να προστατευτούμε άλλα και τους κρινόμενους να σώσουμε οδηγώντας τους στην μετάνοια...

Ρωτήστε τους παπάδες σας, να σας πουν ακόμα, και σε ποια περίπτωση επαίνεσε κάποιον ο Χριστός διότι απλά τον άκουσε να κρίνει σωστά!..

Φιλικά,
Παναγιώτης

ΥΓ
Καλή βέβαια και αυτή η προσευχή, που λέτε, άλλα όταν είναι παθητική, όταν είναι από δειλία – μόνο και μόνο - για να μην έρθουμε σε σύγκρουση (και σε περιπέτειες) με ισχυρούς ελέγχοντας τους για όσα δημόσια πράττουν και με αυτά σκανδαλίζουν, τότε η «προσευχή» αυτή είναι πρόσχημα και υποκρισία, είναι (θα σας το πω κι ας με διαγράψετε από φίλο σας), είναι η προσευχή του… εκκλησιαστικού πούστη, ή του πνευματικά μαλάκα!

http://xairete.blogspot.com/2011/03/blog-post_24.html

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/ww/news/2007/11/19/gratitude.jpg
Η «προσευχή» του… εκκλησιαστικού πούστη, η προσευχή του πνευματικά μαλάκα!

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τα πιο πάνω σχόλια, είναι παρμένα από τη συζήτηση (πάνω στο ίδιο θέμα που αναρτήθηκε κι εδώ) στη σελίδα μου στο facebook.

http://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1?sk=wall