Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Βαρθολομαίος: Τι καμώματα είναι τούτα! Με το ζόρι παντρειά;

- Δεν την θέλω!
- Θα την πάρεις!
Βαρθολομαίος: 
Τι καμώματα είναι τούτα! Με το ζόρι παντρειά;
Ιδού, ο νυμφίος έρχεται…

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στάθης Κουρκουλής
Giati satirizeis synexeia to Patriarxh????

Panagiotis Michalopoulos
Δεν θέλετε να τον σατιρίζω «συνέχεια», αλλά… διακεκομμένα; :-)

Στάθης Κουρκουλής
Sovara rwtaw. Pros ti olo ayto??? Exete ckapoio provlhma mazi toy?

Panagiotis Michalopoulos
Το πρόβλημα «Βαρθολομαίος»:
http://xairete.blogspot.com/search/label/%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82

nagiotis Michalopoulos Το μπλογκ «Βαρθολομαίος»:
http://bartholomaios.blogspot.com/

Στάθης Κουρκουλής
Εννοείς οτι είναι φιλοπαπικός;

Ελενη Αγρα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟΣ...

Panagiotis Michalopoulos
Οι προδότες της πίστης μας, οι μασκαρεμένοι σε ορθόδοξους ηγέτες της Εκκλησίας, δεν λένε την αλήθεια στους αιρετικούς (ώστε τους φέρουν στην Ορθοδοξία) αλλά τους κολακεύουν για να έχουν την κοσμική εύνοια και την υποστήριξη τους. Τους αιρετικούς τους αγαπάμε και προσευχόμαστε γι αυτούς. Την πλάνη τους δεν την αποδεχόμαστε, και όποιοι ενώνονται με αυτούς, έτσι όπως παραμένουν πλανεμένοι, δεν έχουν αγάπη Θεού αλλά διαβολική υστεροβουλία!
http://bartholomaios.blogspot.com

Panagiotis Michalopoulos
Οι οικουμενιστές, με πρώτο τον Βαρθολομαίο, αγκαλιάζουν τον διάβολο, το ψέμα.
Η Ορθοδοξία είναι η Αλήθεια και οι αιρέσεις είναι πλάνη, είναι δημιουργήματα του αρχιψεύτη διάβολου.
Όταν λοιπόν ο πατριάρχης εξομοιώνει με τα λόγια του και με όλες του τις κινήσεις όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες με την Ορθοδοξία, πόσο περισσότερο σατανάς και αντίχριστος θα μπορούσε να γίνει;
http://bartholomaios.blogspot.com

Κρίτων Ιακώβου
Ο Βαρθολομαίος είναι αιρεσιάρχης.

Κρίτων Ιακώβου
Από επιπολαιότητα ή εσκεμμένα πολλοί χριστιανοί ταυτίζουν τη δίκαιη κρίση με την κατάκριση, και κατηγορούν όσους κρίνουν και ελέγχουν ασέβειες και σκάνδαλα. Χρησιμοποιούν δε κατά κόρον το «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθείτε». Και δεν σκέπτονται βεβαίως, ότι αυτοί, αντιφάσκοντας προς τους εαυτούς τους κρίνουν και κατακρίνουν. Και ποιους κρίνουν και κατακρίνουν; Όχι τους ασεβείς και τους σκανδαλοποιούς, αλλά εκείνους που έχουν το θάρρος να ασκούν κριτική και να ελέγχουν τους ασεβείς...
http://agiografika.blogspot.com/2008/07/blog-post_486.html

Panagiotis Michalopoulos
RasoForoi
Ούτε καν τον χαρακτηρισμό του «Καραγκιόζη» δεν αξίζουν! Όταν μάλιστα πέρα από τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα (πορνεία, σοδομισμός, κλεψιά κ.λπ), έχουμε και το μέγιστο σκάνδαλο της προδοσίας της Ορθόδοξης πίστης μας... ε, τότε οι... «φιγούρες» αυτές, αν και αυτοαποκαλούνται «Εκκλησία», μοιάζουν πιο πολύ στον... Χατζιαβάτη και στον Βελιγκέκα. Μοιάζουν με προβατόσχημους λύκους, ή με γερμανοτσολιάδες της πίστης, μεταμφιεσμένους σε... Ποιμενουσα και Διοικούσα, λέει, Εκκλησία!..
http://rasoforoi.blogspot.com

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στάθης Κουρκουλής
Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε για τους ρασοφόρους, να τους φωτίζει ο Θεός. Όσο για τη κατάκριση η εντολή είναι σαφής. Να μη κρίνουμε κανέναν για τίποτα διότι η κρίση ανήκει στο Χριστό. Τα υπόλοιπα δε νομίζω οτι χρειάζονται γιατί δεν μας ωφελούν ψυχικά. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε αν αγαπάμε πραγματικά την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι η προσευχή. Και ο Θεός θα φροντίσει για όλα.


Panagiotis Michalopoulos

Φίλτατε!
Να πάτε να βρείτε τους παπάδες, αυτούς που σας ευνούχισαν πνευματικά… με το «να μη κρίνουμε κανέναν για τίποτα διότι η κρίση ανήκει στο Χριστό».
Να τους βρείτε, και να τους ρωτήσετε ποια ακριβώς κρίση - κατάκριση είναι αυτή που ανήκει αποκλειστικά στον Χριστό.
Να σας διευκρινίσουν μήπως τελικά είναι μόνο η τελική, η μετά θάνατον κρίση – κατάκριση, αυτή για τους αμετανόητους;
Ρωτήστε τους να σας πουν ξεκάθαρα… Μήπως και φταίτε εσείς, που δεν έχετε καταλάβει καλά μέχρι τώρα.

Ρωτήστε τους παπάδες σας, να σας πουν ακόμα, και ποια είναι η σωστή κρίση. Ποια είναι αυτή που μας προτρέπει ο ίδιος Χριστός να έχουμε ώστε κι εμείς να προστατευτούμε άλλα και τους κρινόμενους να σώσουμε οδηγώντας τους στην μετάνοια...

Ρωτήστε τους παπάδες σας, να σας πουν ακόμα, και σε ποια περίπτωση επαίνεσε κάποιον ο Χριστός διότι απλά τον άκουσε να κρίνει σωστά!..

Φιλικά,
Παναγιώτης

ΥΓ
Καλή βέβαια και αυτή η προσευχή, που λέτε, άλλα όταν είναι παθητική, όταν είναι από δειλία – μόνο και μόνο - για να μην έρθουμε σε σύγκρουση (και σε περιπέτειες) με ισχυρούς ελέγχοντας τους για όσα δημόσια πράττουν και με αυτά σκανδαλίζουν, τότε η «προσευχή» αυτή είναι πρόσχημα και υποκρισία, είναι (θα σας το πω κι ας με διαγράψετε από φίλο σας), είναι η προσευχή του… εκκλησιαστικού πούστη, ή του πνευματικά μαλάκα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τα πιο πάνω σχόλια, είναι παρμένα από τη συζήτηση (πάνω στο ίδιο θέμα που αναρτήθηκε κι εδώ) στη σελίδα μου στο facebook.

http://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1?sk=wall