Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αν λέτε για τον γέροντα Παΐσιο, έχω να σας πω ότι δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο γέροντα!

Διάλογος στον τοίχο του...

Panagiotis Michalopoulos:

Αν λέτε για τον γέροντα Παΐσιο, έχω να σας πω ότι δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο γέροντα! Πρόκειται για ένα… θρύλο! Δεν υπάρχει ανοησία ή αιρετική δοξασία που να μην την έχουν αποδώσει σε αυτόν. Ποιοι; Οι όποιοι προβοκάτορες που θέλουν έτσι να την πασάρουν στον ορθόδοξο λαό. 

Είπε και έκανε διάφορα παλαβά ο άνθρωπος αυτός, αλλά πολλοί οπαδοί του («τρομοκρατική οργάνωση» στον ορθόδοξο χώρο) το έχουν παρακάνει… Χρησιμοποιούν τον γέρο αυτό, σαν αμπαλάζ των δικών του ιδεών ως προερχόμενοι από διάφορες αιρέσεις τις οποίες τάχα απαρνήθηκαν λέει, και τώρα είναι… ορθόδοξοι! 

Αυτοί λοιπόν, πακέτο με τους λεγόμενους «χριστιανο» - φασίστες, τον έχουν κάνει μια γελοιογραφία τον γέροντα αυτό… Κάτι σαν τον "Νασταρδίν Χότζα", να πούμε, κάτι σαν τον "Ταρζάν σε νέες περιπέτειες", και γενικά αντίγραφο διαφόρων καρτούν! 

Έτσι, τον κάνουν αρεστό ΚΑΙ σε κάθε φανατικό, ΚΑΙ, σε κάθε πλανεμένο και εκτός της Εκκλησίας άνθρωπο!..

(πριν από 10 λεπτά)


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός λοιπόν ο γέροντας-θρύλος είχε στο κελί του και το διαφήμιζε το βιβλίο της αιρετικής τηλε-ευαγγελίστριας αμερικάνας M. Relfe "The new money system" (που διαφήμιζε τον εαυτό της ως προφήτισσας, μιας και ήταν παντρεμμένη με το Χριστό!).

Και όπως λέει το "Γεροντικό": Όταν ένας μοναχός έχει αιρετικό βιβλίο στο κελί του, δεν μπαίνει πλέον η Παναγία, μέχρι να το πετάξει".

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τσάμπα το διαφήμιζε το βιβλίο αυτό, ή έπαιρνε και ποσοστά;

Θυμάμαι τώρα και έναν άλλον γέροντα, "πνευματικό" πατέρα, σε ένα εκκλησάκι στην Αίολου (μετόχι μοναστηριού στο οποίο ανήκει ο γέροντας) το οποίο είχε και ένα βιβλιοπωλείο (με μια μοντέρνα μοναχή σαν πωλήτρια) εκεί στον μικρό χώρο, δίπλα στο εξομολογητήριο...

Ήταν εκεί πριν από 5 χρόνια, και δεν ξέρω αν είναι ακόμα...

Και ο οποίος γέροντας, συνιστούσε (για την πνευματική τους ανόρθωση τάχα) σε όσους πήγαιναν εκεί στην Αίολου να εξομολογηθούν, συνιστούσε το βιβλίο «Παπα-Χαραλάμπης», μια αηδία και μισή, το οποίο πουλούσαν εκεί στον ίδιο χώρο, στο μικρό βιβλιοπωλείο, ...
δίπλα από την Χρυσοσπηλιώτισσα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να αποδειχθεί οτι του τα φόρτωσαν;Υπάρχει περίπτωση να ανακαλυφθεί με κάποιο τρόπο ποιά απο αυτά που έχουν γραφεί ήταν δικά του και ποιά του τα φόρτωσαν;To βιβλίο της M. Relfe σίγουρα το είχε στο κελί του και το διαφήμιζε;Απ ότι είδα το βιβλίο έχει σχέση με το 666 και το σφράγισμα του αντιχρίσ

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Μπορεί να αποδειχθεί ότι του τα φόρτωσαν;»

Γείτονας μου, κατηχητόπουλό μου στην ενορία μου στην αγία Βαρβάρα Αργυρούπολης το 1977 (μαθητής γυμνασίου τότε), γιος του εφημέριου Δημήτρη Χρονόπουλου, όταν μεγάλωσε ήταν κολλητός του γέροντα.
Από τότε λοιπόν, σύμφωνα με την μαρτυρία του νεαρού κυρίου Χρονόπουλου (από συζήτηση που είχαμε προ ετών), υπήρχαν λέει διάφορες διαδόσεις για δήθεν διδασκαλίες του Παΐσιου…

Τα μάθαινε αυτά ο Παΐσιος και τους έλεγε, σε αυτούς που ήταν κοντά του και τον είχαν σαν γκουρού:
«Δεν έχω πει εγώ τέτοια πράγματα! Από μόνοι τους τα βγάζουν! Τι να κάνω λοιπόν, να μη ξαναμιλήσω για να μην έχουν υλικό να διαστρέφουν τα λεγόμενα μου;».

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Υπάρχει περίπτωση να ανακαλυφθεί με κάποιο τρόπο ποιά από αυτά που έχουν γραφεί ήταν δικά του και ποιά του τα φόρτωσαν;»

Δυστυχώς, όχι! Είναι πλέον τόσος πολύς, τόσος μεγάλος αυτός ο αχταρμάς, που δεν μπορεί κανείς πλέον να κάνει τον διαχωρισμό!
Ο γέροντας, βλέπετε, δεν φρόντισε έγκαιρα, όσο ακόμα ζούσε να αντιδράσει έντονα (μόνο μυξοκλαίγε τάχα, κάποτε), δεν φρόντισε να αποκηρύξει τις διαδόσεις, και να καταγγείλει τους διαδοσίες.

Είτε διότι δεν τολμούσε, είτε (το κυριότερο, το πιο πιθανό) διότι κολακευόταν κιόλας κατά βάθος, που τόσοι πολλοί μιλούσαν γι αυτόν, έστω και αν μεγαλοποιούσαν κάποια από αυτά που έλεγε ή έκανε.

Είχε αυτήν την πετριά του φιγουρατζή -από τα νιάτα του- ο κακομοίρης ο Παΐσιος!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

«To βιβλίο της M. Relfe σίγουρα το είχε στο κελί του και το διαφήμιζε; Απ ότι είδα το βιβλίο έχει σχέση με το 666 και το σφράγισμα του αντιχρίστου.»

Μάλιστα! Η σχετική πληροφορία, είναι αληθινή!
Προέρχεται από τον πιο σεβαστό, τον πιο αξιόπιστο κύριο που γνωρίζω: από τον πιο πάνω σχολιαστή με τα αρχικά ΙΚ, και πρόκειται για τον αγαπητό κ. Ιωάννη Καρδάση.

P. MICHALOPOULOS είπε...

- Μια φορά, κι έναν καιρό λοιπόν...

http://xairete.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΕΟΛΑ είπε...

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΉ ΨΥΧΉ, ΚΑΜΊΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ.... ΤΑ ΓΡΑΠΤΆ ΤΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΕ Ως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΔΙΑΘΉΚΗ ΣΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΉΡΙΟ ΜΟΝΑΖΟΥΣΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΆ ΑΛΛΟΥ.... ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΊΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ, ΠΡΟΣΘΈΤΟΝΤΑΣ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ, ΌΤΙ ΤΑΧΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΆΝΕ ΒΙΒΛΊΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ....... ΕΝΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΠΩς Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΎΣΕ ΣΤΟΥς ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΆΖΟΥΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ !!!!! ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟς ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΑΣ.....

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τον γνωρίσατε και προσωπικά δηλαδη;