Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η Ζιμπάμπουε, αναγνώρισε τα Σκόπια (την ΠΓΔΜ) σαν «Μακεδονία» (με τη συνταγματική ονομασία της).

Διαβάζω σήμερα:

Υπό τη συνταγματική της ονομασία, αναγνώρισε η Ζιμπάμπουε την ΠΓΔΜ, μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Σκοπίων. Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν, χθες το βράδυ, στα Ηνωμένα Έθνη, οι πρέσβεις της Ζιμπάμπουε και της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ και τη μεταβίβασαν στο Γ.Γ. του οργανισμού, Μπαν Κι Μουν. Η Ζιμπάμπουε είναι η 130ή χώρα, η οποία έχει αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.
Τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, είχαν συναντηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, στην Τρίπολη της Λιβύης, στο περιθώριο της διάσκεψης Ε.Ε.-Αφρικής.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Η Ζιμπάμπουε, είναι ένα κράτος που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Αφρική. Έχει πρωτεύουσα την Χαράρε και νόμισμα το δολάριο Ζιμπάμπουε (ονομαζόταν Νότια Ροδεσία, έγινε ανεξάρτητη το 1965 ως Ροδεσία και μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε το 1980). 

Έχει και μητροπολίτη που υπάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ποιος είναι; Είναι τώρα εκεί, ο... διαβόητος κ. Σεραφείμ (κατά κόσμον Γεώργιος Φιλίππου Ιακώβου) που ήταν από το 2001 Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας.
 
Ναι, ο γνωστός μας ως...

 

...που δεν είναι τώρα μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ διότι μετατέθηκε από εκεί από τον περασμένο Οκτώβριο αφού εξελέγη Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας. 

Αυτές δε τις μέρες έγινε εκεί, στη Ζιμπάμπουε, η μετεγκατάσταση του, η οποία συνέπεσε (τυχαίο;) και με αυτήν την αναγνώριση των Σκοπίων!


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010


Μπα, τι μαθαίνω! Μετατέθηκε λέει ο Δεσπότης που μου είχε στείλει - ανυπόγραφο από το γραφείο του - εκείνο το μέηλ (Σάββατο, 1 Μαρτίου 2008, 14:55) με αισχρολογίες και απειλές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: