Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα, στη Ζάκυνθο: Και, Καρναβάλι δεσποτάδων, και, μάπετ σόου με το σκήνωμα του αγίου Διονυσίου!

 Διότι τι εκκλησία-αίσχος, τι Τζούλια-αίσχος Τι Σεφερλής-σόου, τι Δεσποταριό-σόου!

Κάνοντας ζάπινγκ για ειδήσεις το πρωί στην τηλεόραση, έπεσα στο κρατικό κανάλι που μετέδιδε την θ. λειτουργία τάχα, στην πραγματικότητα όμως πρόβαλε τον θίασο του διαβόητου μητροπολίτη Χρυσόστομου Συνετού, με την κουστωδία του από μεγάλο πλήθος μητροπολιτών (μέσα στα χρυσά όλοι) που τον περιέβαλαν, και με τη συμμετοχή, ακόμη, μεγάλου πλήθους κομπάρσων - απλών παπάδων.

Και σκέφτηκα ότι μετά από αυτά, ίσως να πρέπει να βλέπουμε με κάποια ανοχή πλέον και με μια συγκατάβαση το φαινόμενο Τζούλια... Ίσως επίσης να πρέπει και να ανεχόμαστε και με κάποια συγκατάβαση, και αυτά ακόμα τα ημίγυμνα μπαλέτα στην επιθεώρηση του θεάτρου Δελφινάριο με τον Σεφερλή. 

Διότι τι εκκλησία-αίσχος, τι Τζούλια-αίσχος Τι Σεφερλής-σόου, τι Δεσποταριό-σόου!

Αυτά έπαθα, νωρίς το πρωί κάνοντας ζάπινγκ για ειδήσεις που δεν βρήκα, διότι έχουν απεργία οι δημοσιογράφοι. 

Πριν από λίγο δε, έπεσα πάλι στο ίδιο κανάλι, που «έπαιζε» ακόμα το ίδιο θέμα! Τέλειωνε μάλιστα εκείνη τη στιγμή τον λόγο του ο άλλος διαβόητος συμμετέχων εκεί, ο άλλος κατ’ ευφημισμόν Χρυσόστομος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας. 

Αμέσως δε μετά το «κήρυγμα», δυο παπάδες βούτηξαν το κουβούκλιο με τον άγιο, και άρχισαν να το κατευθύνουν προς την πόρτα του ναού, ενώ ο Συνετός εξηγούσε ότι τον πάνε μέχρι την πόρτα για να δει από εκεί την Ζάκυνθο και να την ευλογήσει!!!..
Αυτά έπαθα, νωρίς το πρωί κάνοντας ζάπινγκ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: