Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αγγλικανική «εκκλησία»: Ήρθε πιο κοντά (στην πουστιά) με την «ορθόδοξη» τοιούτη!


Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουΐλιαμς, επικεφαλής της Αγγλικανικής "Εκκλησίας", δήλωσε πως «δεν έχει πρόβλημα» με το γεγονός ότι κάποιοι από τους επισκόπους του είναι ομοφυλόφιλοι, αρκεί να τηρούν την αρχή της αγαμίας. 

Να μην παντρεύονται δηλαδή, και, επίσημα με κάποιον από τους ερωτικούς τους συντρόφους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τάιμς, ο Ουΐλιαμς  υποστήριξε ότι «Το να είναι, ή όχι ένας επίσκοπος ομοφυλόφιλος δεν είναι πρόβλημα.»

Ο Ουΐλιαμς, που κατέχει το αξίωμα του «αρχιεπισκόπου» του Καντέρμπουρι από το 2002 εξηγεί πως εάν έχει ταχθεί κατά των ενεργών (ΜΟΝΟ) ομοφυλοφιλικών σχέσεων στον κλήρο το κάνει διότι «το κόστος για την Εκκλησία είναι πολύ σημαντικό». 

Δηλαδή, ένας παθητικός «Επίσκοπος» (πούστης) δεν τον ενοχλεί, τόσο, όσο ένας «ενεργητικός» τοιούτος, όταν μάλιστα αυτός είναι και παιδεραστής, διότι τότε «το κόστος για την Εκκλησία είναι πολύ σημαντικό»… 

Όπως δηλαδή συμβαίνει ΚΑΙ με την παπική εκκλησία (με το χρήμα που καταβάλει σαν αποζημιώσεις στα θύματα), όπως ΚΑΙ με την ορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής!

Παρά ταύτα, οι δηλώσεις του αυτές, οι τόσο αγγλικές  (και τόσο πούστικες), έτυχαν λέει σκληρής υποδοχής από τους προασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, με τον Πίτερ Τάτσελ να επικρίνει ως «ασυνεπή» τα λεγόμενα του Ουΐλιαμς: «προτού γίνει αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε υποστηρίξει την ένταξη και την ισότητα των ομοφυλοφίλων στην Εκκλησία και σήμερα τους κατακρίνει», δηλώνει.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009


ΑΡΧΕΙΟ: Της σεβασμιωτάτης μητροπολίτιδος ημών Τζένιφερ πολλά τα έτη

 

Σάββατο, 23 Μαΐου 2009


Παπικοί: Μάθανε ότι… «αγαπιούνται» οι «ορθόδοξοι» Φαναρίου (κόκκινου;) και πλάκωσαν να τους πετάξουν έναν… διάλογο!..

 

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009


Γι αυτό παραιτήθηκε ο Αλαβάνος; Για να συλλειτουργήσει αμέσως μετά (σαν αγγλικανός παπάς) στο Φανάρι με τον Βαρθολομαίο;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής και όχι και της Ελλάδας;

Και η ιστοσελίδα των Αδελφοποιημένων Κληρικών τι διαλαλεί, παρά για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων κληρικών, προς δόξαν Θεού!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Όπως δηλαδή συμβαίνει ΚΑΙ με την παπική εκκλησία (με το χρήμα που καταβάλει σαν αποζημιώσεις στα θύματα), όπως ΚΑΙ με την ορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω την γνώμη σας κύριε Παναγιώτη. Ο πνευματικός μου μου λέει να μην επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας καιπιό πολύ ακόμα όχι την ιστοσελίδα του Ροιδη εμμοναί.
Αμαρτάνω λέει διότι πέφτω σε πειρασμό.
Είμαι 35 χρονών γυναίκα. Δεν δικαιούμαι να επιλέγω κατά δική μου κρίσιν;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είσθε λοιπόν 35 χρονών γυναίκα!

Εγώ, δεν έχω παρά να σας ευχηθώ με όλη μου την καρδιά, να τα εκατοστίσετε!

Και θα ήθελα ακόμα να σας παρακαλέσω να διαβιβάσετε τα σέβη μου στον πνευματικό σας!

Χαίρετε! : D