Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: Της σεβασμιωτάτης μητροπολίτιδος ημών Τζένιφερ πολλά τα έτη

Εφημερίδα «Μακεδονία»: Μέσα σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και έπειτα από έντονους διαξιφισμούς ανάμεσα σε "συντηρητικούς" και "φιλελεύθερους" ιεράρχες, η ολομέλεια της συνόδου της Αγγλικανικής Εκκλησίας ενέκρινε χθες την αρχή της χειροτονίας γυναικών επισκόπων. (9/7/2008)

ECCLESIAnet: Η Εκκλησία της Ρωσίας πήρε θέση (εναντίον) για τις χειροτονίες γυναικών Επισκόπων από την Αγγλικανική Εκκλησία. Η Ελληνόφωνη Ορθοδοξία πότε;

ECCLESIAnet
Ο Fremendog είπε:

Όπως ξέρουμε, το TIME magazine συμπεριέλαβε τον Βαρθολομαίο στους «100 most influential people in the world». Ο Πατριάρχης βρίσκεται στην ενδέκατη θέση και το άρθρο που τον αφορά είναι γραμμένο από τον...Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, Rowan Williams!!!

Για να δούμε αν ο Πατριάρχης θα θελήσει να στενοχωρήσει έναν τόσο καλό φίλο, μιλώντας κατά της χειροτονίας γυναικών επισκόπων.

(10 Ιούλιος 2008 9:45 μμ)


ECCLESIAnet
Ανώνυμος είπε:

Ο κ. Βαρθολομαίος είναι απασχολημένος με τους πανηγυρισμούς για το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου. Εξάλλου ο δρ. Ramsey, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ είναι στενός του φίλος και χειροκροτητής και δεν μπορεί να τον στενοχωρήσει για «ελάσσονα» ζητήματα όπως η χειροτονία των γυναικών.

Ο δε μητροπολίτης Αθηνών δεν μιλά αν δεν πάρει άδεια από το Φανάρι.

«Της σεβασμιωτάτης και θεοπροβλήτου μητροπολίτιδος ημών Τζένιφερ πολλά τα έτη».


(10 Ιούλιος 2008 3:59 μμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: