Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

«Ησαΐα, χόρευε» με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ! Ο παπάς στην Κρήτη (που έκανε το «μυστήριο»), ήταν κουφός;

ΣΧΕΤΙΚΟ (Από το ρεπορταζ με τιτλο "όλες τις λεπτομέρειες από το λαμπερό γάμο του αδελφού του Στράτου Τζώρτζογλου!"): Το Σάββατο το απόγευμα ο Στράτος Τζώρτζογλου πάντρεψε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Κορωπί τον 22χρονο αδελφό του Σπύρο. Ο γαμπρός , είχε ετοιμάσει μια "έκπληξη" τόσο στη νύφη όσο και στους παρευρισκομένους. Την ώρα που η νύφη έφτανε στην εκκλησία, πυροβόλησε στον αέρα με ένα όπλο κρότου λάμψης! Έτσι, για το καλό!

(ΠΗΓΗ: TLIFE)

Τι θα πάει να κάνει στην εκκλησία, απόψε, ο Τζώρτζογλου;



«Ησαΐα, χόρευε» με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ!
Ο παπάς στην Κρήτη (που έκανε το «μυστήριο»), ήταν κουφός;

- ΑΕΡΑΑΑ - ΠΑΤΕΡΑΑΑ!
ΔΙΑΒΑΖΩ:

Την ημέρα του γάμου της κόρης του συνελήφθη 59χρόνος στη Μεσαρά
(Μεσαρά είναι η μεγαλύτερη πεδιάδα της νότιας Κρήτης στον Νομό Ηρακλείου) γιατί έριχνε με.... καλάσνικοφ, την ώρα που η νύφη έφευγε από το σπίτι για να συναντήσει το γαμπρό στην εκκλησία.

Ο 59χρόνος πατέρας βρισκόταν σε κατάσταση ...θυελλώδους ενθουσιασμού για το ευχάριστο γεγονός και άρπαξε το καλάσνικοφ ρίχνοντας δεκάδες σφαίρες.

Για κακή του τύχη όμως κοντά στο χωριό βρισκόταν περιπολία του ΤΑΕ που μπήξε στο χωριό ψάχνοντας για το δράστη. Όταν βρισκόταν όλοι στην εκκλησία, πήγαν στο σπίτι του 59χρόνου, μάζεψαν από κάτω δεκάδες κάλυκες και έψαξαν για το όπλο το οποίο βρήκαν σε ένα καφάσι στην καρότσα ενός αγροτικού φορτηγού.

Δεν το πείραξαν αλλά παραμόνεψαν για να δουν ποιός θα πάει να το πάρει. Μετά την τελετή του γάμου ο 59χρόνος επέστρεψε στο σπίτι για να «σιγουρέψει» το καλάσνικοφ και τότε οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Όσο για το γαμήλιο γλέντι, έγινε και χωρίς αυτόν!

ΠΗΓΗ: enet.gr


- Εγώ κουφός, ρε! Άντε να μη βγάλω και το δικό μου καλάσνικοφ από την καρότσα… άντε!


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010
Λαθροκυνηγοί με... ράσα!

Θηροφύλακες εντόπισαν τους δύο ιερείς στην Ηλεία μέσα σε αυτοκίνητο, και τους σταμάτησαν για έλεγχο καθώς είχαν υποψίες ότι πήγαιναν για κυνήγι λαγού, ενώ κανονικά απαγορεύεται αυτή την περίοδο.

Ο ιερέας που καθόταν στην καρότσα του αυτοκινήτου μάλιστα, είχε στα χέρια του την καραμπίνα του.

Οι δύο ιερείς από εκκλησίες της Πάτρας και των Καλαβρύτων αντίστοιχα, οι οποίοι είναι και συγγενείς, είπαν στους θηροφύλακες ότι δεν πήγαιναν για κυνήγι αλλά σε ένα μαντρί που έχουν, για να προστατεύσουν τα ζώα τους από αδέσποτα σκυλιά.

Παρόλα αυτά, οι ιερείς συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωρο. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο η υπόθεση ερευνάται...

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr

8 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ:

Είδα στον ύπνο μου, τι νομίζετε;

Ότι επισκέφτηκα ένα γυναικείο μοναστήρι που πανηγύριζε, και ότι έπιασα - λέει -κουβέντα με την υπεύθυνη για τα τάματα μοναχή εκεί…
Και η οποία που είπε: «Αυτά όλα που βλέπετε πάνω στην εικόνα (δαχτυλίδια και άλλα πολύτιμα τάματα) δεν τα αφήνουμε εδώ στο ναό τη νύχτα, αλλά τα παίρνουμε μαζί μας στο κελί μας, οι μοναχές, και τα θάβουμε - κυριολεκτικά - σε κρυπτή στο πάτωμα: Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα φυλάμε κιόλας - με βάρδιες - με το όπλο στο χέρι!».

Άκου φίλε μου τι βλέπει κανείς στον ύπνο του!..

http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_7769.html

stavroula είπε...

:D :D
Exw tuxei se Krhtikous gamous kai oi mpalo8ies peutoun sunnefo.
Exoun akoustei kai traumatismoi dusthxws.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τέτοια η εκκλησία, τέτοιο το ποίμνιο της, τέτοιοι και οι γάμοι της!

Χίλιες φόρες καλύτερη η αρχαία ελληνική ειδωλολατρική θρησκεία από...

την σύγχρονη τοιούτη, και τον λεγόμενο Ελληνο-χριστιανικό της πολιτισμό!

stavroula είπε...

Tis pmalo8ies tis anefera gia 8ema asfaleias. S ena gamo sta Xania pou eixa paei me mia filh oikogeneiakh Xaniwtissa eixe sumfwnhsei oti den tis arese
ka8olou auto to profanos foloklor
e8imo giati exoun sumvei sovaroi traumatismoi.
Twra ean enas or8odo3os gamos ginetai kanonika kai swsta opws toulaxiston emeis ton ermhneuoume meta sto trapezi as rixnoun kai kanonies, den exei na kanei. Nomizw o ka8e topos exei kai ta
e8imata tou. An kai vlepw auto to
e8imo sovara epikinduno.
Oxi kai kalasnikov re sunteknoi sto Afganistan pate?

P. MICHALOPOULOS είπε...

"ka8e topos exei kai ta
e8imata tou."
«Έλα... "μυστήριο" στον τόπο σου», που λένε!

stavroula είπε...

:DDDDDDDDD

OK
Sthn Koulourh xoreuoun ton xoro ths tratas
Sta xwria mas tragoudame to "ela vre Xaralamph na se pantrepsoume..." kai paei legontas.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Και βέβαια, ο σεμνός χορός και τα σεμνά τραγούδια, δεν είναι αμαρτία, Σταυρούλα! Αυτά, είναι αποδεκτά σε κάθε εκδήλωση χαράς. Δεν μπορούν λοιπόν να λείπουν και από τον γάμο.

Δεν μπορούμε όμως να χαρακτηρίσουμε σαν αποδεκτό έθιμο, και, τα εκρηκτικά, και, τις ρουκέτες στην Ανάσταση. Το ίδιο και τις κουμπουριές - στους γάμους - που συνηθίζονται στην Κρήτη.

Είδες και τα άλλα "έθιμα" Σταυρούλα;

1. Ο γαμπρός και η νύφη δεν βλέπονται, λέει, μια μέρα πριν το γάμο, διότι είναι "γρουσουζιά"... Και κοιμούνται χώρια μια βραδιά πριν! Έστω δηλαδή κι αν συζούν χρόνια, έστω κι αν έχουν κάνει και πολιτικό γάμο πριν, κι έχουν και παιδί!

2. Κάνουν δε χώρια, και, το λεγόμενο μπάτσελορ πάρτι, όπου ξεσαλώνουν ξετσίπωτα, μια μέρα (νύχτα) πριν πάνε να τους στεφανώσει η Εκκλησία!

[Η οποία «Εκκλησία» είναι πορνική, είναι του χρυσού και όχι του Χριστού, όπως λέει και ο κ. Ιωάννης Καρδάσης ο τακτικός σχολιαστής μας! Και αντί να έχουν επιτίμιο, λέει, μακράς διάρκειες για την πορνική τους διαγωγή (τα «μέλη» αυτά της Εκκλησίας) έρχεται λέει η Εκκλησία εξπρές, και «κατ’ οικονομία» τους συγχωρεί αμέσως, και αμέσως τους παντρεύει και βαφτίζει μαζί και το παιδί τους, τιμώντας τους έτσι, με το διπλό μυστήριο, την πορνεία τους! Τους συγχωρεί δε, χωρίς οι ίδιοι να το ζητήσουν, χωρίς να έχουν εκδηλώσει καμιά μετάνοια, αφού οι δηλώσεις που κάνουν (όσοι επώνυμοι από αυτούς) πριν τον θρησκευτικό τους γάμο, είναι ένα φτύσιμο για την εκκλησία, το μυστήριο της οποίας το θεωρούν μια πλάκα, ένα πατιρντί και τίποτε άλλο, όπως με καμάρι ομολογούν – για τσαμπουκά - δημόσια!]

3.Και την ώρα του γάμου η εκκλησία μετατρέπεται σε χαμαιτυπείο, από την συμπεριφορά και από την εμφάνιση τόσο των νεόνυμφων όσο και των καλεσμένων!

4. Και μετά, ακολουθεί το άλλο «έθιμο»:
Το κοσμικό – πορνικό γλέντι... Που αν είναι και καλοκαίρι σε νησί, τότε μετά τον πορνικό χορό, η ήδη μισόγυμνη νύφη (με το πορνικής έμπνευσης νυφικό της) πέφτει και στη θάλασσα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ουπς! Με πήρε ο ύπνος χτες, συζητώντας με την Σταυρούλα!

http://xairete.blogspot.com/2010/09/blog-post_07.html