Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Σκάνδαλο με πώληση γης στη Βουλιαγμένη προκαλεί τριγμούς στην Ιεραρχία της Εκκλησίας


- Σε "διακοπές" η εκκλησία μέχρι να προσωποποιηθούν οι διώξεις!
- Πως άλλαξαν χέρια οικόπεδα - φιλέτα;
- "Δεν είδαμε, δεν ακούσαμε τίποτα", δηλώνουν στο Newsit από την Αρχιεπισκοπή!

Οι πληροφορίες για άμεσες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, έσκασαν σαν “βόμβα” στη Μονή Πετράκη.

Αναβρασμός επικρατεί στην Ιεραρχία από τις πληροφορίες για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση πώλησης οικοπέδων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Βουλιαγμένη.

«Απιστία», «ηθική αυτουργία σε απιστία», «άμεση συνέργεια σε απιστία» και «ψευδή βεβαίωση» οι κατηγορίες που αναμένεται να ασκηθούν από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έπειτα από πολύμηνη έρευνα διαπίστωσε την ύπαρξη ενδείξεων αξιόποινης συμπεριφοράς όσων αναμείχθηκαν στη μεταβίβαση της γης από την Εκκλησία σε τρίτα πρόσωπα.

Προβληματισμένος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ζητά από την Κέρκυρα να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από τους στενούς του συνεργάτες.


Κανείς δεν ξέρει τίποτα!

Το Newsit επικοινώνησε τόσο με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Γιώργο Βασιλείου, όσο και με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο.

Ο κ. Βασιλείου δήλωσε άγνοια για το θέμα και είπε οτι δεν μπορεί να πει κάτι πριν την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου η οποία θα γίνει στις 24 Αυγούστου. Πρόσθεσε οτι αν δεν προσωποποιηθούν οι ευθύνες δεν μπορεί να πάρει θέση.
Είπε επίσης, οτι ο αρχιεπίσκοπος έχει δώσει εντολή το θέμα να το χειριστεί η Σύνοδος αλλά και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Εντυπωσιακή ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου ο οποίος είπε οτι δεν εχει διαβάσει και δεν έχει ακούσει τίποτα για το θέμα! Ολα αυτά έγιναν πέρυσι είπε, όταν εκείνος δεν ήταν συνοδικός!

Το Newsit επικοινώνησε και με τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, πατέρα Τιμόθεο Ανθη, ο οποίος αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες, είπε οτι το θέμα το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη την οποία η εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο να παρεμποδίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που πρέπει να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη με το φιλέτο στη Βουλιαγμένη είναι οι Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αντ. Ζαμπέλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος ο οποίος θεωρείται στην Ιεραρχία ο καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων της Εκκλησίας.

'Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο χρόνο όταν η Εκκλησιαστική Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία αποφάσισε να πουλήσει τα τέσσερα στρέμματα οικοπέδων που διέθετε στη θέση «Λιμανάκι Μαλτσινιώτη».


Φέρεται μάλιστα να πουλήθηκαν λίγο πάνω από την αντικειμενική αξία αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ σε οδοκαθαριστή του Δήμου Βουλιαγμένης με μισθό 1.300 ευρώ και ακριβώς πέντε λεπτά αργότερα μεταπωλήθηκε από τον δημοτικό υπάλληλο σε τρεις Κυπριακές offshore εταιρίες με "καπέλο" 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως καταγγέλλεται μάλιστα, οι δυο διαδοχικές πωλήσεις έγιναν στα γραφεία της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, παρουσία του διευθυντή της υπηρεσίας και το αντικείμενο της συναλλαγής, οι τρεις ίδιες επιταγές δηλαδή, απλώς άλλαξαν δυο φορές χέρια.

Η συναλλαγή έγινε στις 15 Ιουνίου 2009 και αμέσως μετά αποκαλύφθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου. Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και από ποιόν.

Η έρευνα διεκπεραιώθηκε μετά από 12 μήνες και ελήφθησαν σειρά καταθέσεων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, όχι όμως από κληρικούς, ενώ κλήθηκαν από τον εισαγγελέα ως ύποπτοι για τέλεση κακουργήματος προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις 12 άτομα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά και τα πρόσωπα στα οποία πιθανότατα θα προσωποιηθούν από τον ανακριτή, τα βαρύτατα αδικήματα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το capital.gr ο ανακριτής έχει τη δυνατότητα να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς, να αναζητήσει τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις off shore και να προχωρήσει και σε επέκταση του κατηγορητηρίου ακόμα και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το βασικό σημείο που εστιάζει η δικαστική έρευνα είναι αφενός η διπλή αγοραπωλησία και αφετέρου το γεγονός ότι αυτή έγινε με τη μέθοδο της συμβιβαστικής εκποίησης. Συγκεκριμένα δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που συνηθίζονται, δηλαδή του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για τις πωλήσεις εκκλησιαστικής περιουσίας, με την επίκληση του γεγονότος ότι ο υποψήφιος αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=37628&catid=3

ΣΧΟΛΙΟ:

ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΩΠΑΠΑΔΑΡΙΑ.ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΜΕΣΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ .
(
Σήμερα 11:55)

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=14744

Δεν υπάρχουν σχόλια: