Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΒΑΖΩ: Η κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα το αντάλλαγμα για την Παναγία Σουμελά

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Η κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα το αντάλλαγμα για την Παναγία Σουμελά

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δε παραχωρεί τίποτα, ποτέ και σε κανένα χωρίς ανταλλάγματα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ιστορική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μονή στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα μετά από 88 χρόνια έγινε με αντάλλαγμα την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών
MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ, ο Τayyip Erdogan είπε εμμέσως πλην σαφώς πως «αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό "πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα", αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει» δηλώνοντας με νόημα ότι αυτό που έχει σημασία είναι "να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά".

Άραγε ποιο αντάλλαγμα θα ζητήσουν για την επαναλειτουργία της Αγιας Σοφιας; Μήπως τη κατασκευή μιναρέ δίπλα από το Παρθενώνα, όπως το 17ο αιώνα;

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/08/blog-post_7891.html

4 σχόλια:

stavroula είπε...

Alh8eia 8elw na 3erw ean oi teletes tous ginoun e3w ap to temenos me thn sunodeia xorou ths koilias.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Οι ισλαμιστές είναι πιο σοβαροί άνθρωποι! Όχι σαν τον Μητροπολίτη Δράμας, που εκεί στην Παναγία Σουμελά του Πόντου στην θεατρική λειτουργία (που είχε για κέντρο όχι τον Χριστό αλλά τον καραγκιόζη αρχη-τ(ρ)αγό, τούρκο-πατριάρχη) άρχισε (ο αθεόφοβος) να τραγουδάει στα Ποντιακά, την ίδια ώρα την ιερή, την ίδια στιγμή που οι πιστοί είχαν αρχίσει να μεταλαμβάνουν!!!

stavroula είπε...

Nai o Erdogan den 3erei pws einai h 8eia Leitourgia gt den vre8hke kaneis na ton diafwtisei k na tou pei "Kalo einai pro8upourge mou na mpoume mesa sthn ekklhsia pou einai k t Agia twn Agiwn".

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η άδεια, δόθηκε μια εβδομάδα πριν. Και ήταν αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών...

Όπως, το να αποκηρύξει νωρίτερα ο Βαρθολομαίος τους ορθόδοξους Έλληνες και απανταχού Πόντιους ως εθνικιστές τάχα...

Όπως, το να κάνει ο τ(ρ)αγός, ο Βαρθολομαίος, δηλώσεις - ύμνους προς το Ισλάμ...

Όπως το να συμπροσευχηθεί ο Καραγκιόζης, με τον ιμάμη στην Τραπεζούντα...

Όπως και – το σπουδαιότερο - στο να μην έχει και πολύ χριστιανικό χαρακτήρα αυτή η δήθεν θ. λειτουργία!..

Αν ήθελαν δε, να έχει όψη ναού το προαύλιο, θα το είχαν φροντίσει έτσι ώστε - τουλάχιστον - να υπήρχε μια εικόνα της Παναγίας (της «Πλατυτέρας») αλλά και ο Εσταυρωμένος πίσω από το τραπεζάκι που είχε στήσει εκεί στο τάχα ιερό ο Βαρθολομαίος!

Η δε τηλεοπτική εικόνα, ήταν καρφωμένη στη φάτσα του Τουρκαλά ρασοφόρου, ή έδινε γενικά πλάνα του κόσμου που ήταν... διακτινισμένος στα πέριξ! Δεν εστίαζε καν, ούτε σε κάτι ξεθωριασμένες αγιογραφίες που ήταν εκεί στο οικόπεδο!..