Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Θέμα: Εσφιγμένου

Yiorgos Toulkeridis είπε...
Καλησπέρα σας
Στην φωτογραφία στην αρχή του άρθρου είναι ο ιερομοναχος πατήρ Εφραίμ από την συνοδεία του Γέροντα Χρυσοστόμου Κατσουλιερη. Τον γνωρίζω πολύ καλά γιατί μάθαινα αγιογραφία από αυτόν όταν είχαν το ιερό κελλιο της κοιμησεως της Θεοτόκου στις Καρυες που ανήκε στην ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας.
Ευχαριστώ πολύ.

20η Δεκεμβρίου 2006
ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=15&t=9157


Πέμπτη, 8 Ιούλιος 2010, 12:32
Θέμα: Εσφιγμένου

Από: Μιχάλης Γεωργιάδης
(MichalisGeo)

comicocomico@yahoo.gr
Προς: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΧΑΙΡΕΤΕ»
michalopoulos_p@yahoo.gr



http://xairete.blogspot.com/2010/06/blog-post_898.html

Αγαπητέ αδελφέ, δεν υπάρχει ένας μόνο Εφραίμ. Σε διαβεβαιώνω ότι γνωρίζω τον π. Εφραίμ της ΝΕΑΣ εσφιγμενίτικης αδελφότητας, είναι ο εικονιζόμενος. Πάρε ένα τηλ και στη Μονή για να ρωτήσεις: 2377023653. Μάλιστα, ξέρει ότι εκμεταλλεύονται την εικόνα του οι σχισματικοί, προβάλλοντάς τον ως δικό τους. Αν είχαν τέτοιο θύμα οι ίδιοι οι σχισματικοί, δηλαδή μέλος της δικής τους ομάδας, εκείνο θα βλέπαμε όλοι σήμερα και όχι τον π. Εφραίμ της ΝΕΑΣ αδελφότητας. Ο πολύς κόσμος ακούει τις καταγγελίες των παλιοημερολογιτών, βλέπει και την εικόνα και λέει "ορίστε τι του έκαναν οι παλιάνθρωποι". Είναι αλλιώς όμως η πραγματικότητα.

Συμβαίνει να κατοικώ στη Χαλκιδική. Μάλιστα τόσο ο πατέρας μου, όσο και ο μικρός αδερφός μου σχετίζονται ως γιατροί με το νοσοκομείο Πολυγύρου. Αν θέλεις να με πιστέψεις, σου λέω πως στο νοσοκομείο πήγαν πολλοί μοναχοί και δήθεν "μοναχοί", σύνολο 7. Δηλαδή 4 από τη νέα αδελφότητα και 3 από την παλιά. Από τους 4 της νέας, οι π. Γαβριήλ και Εφραίμ είχαν βαρειές κακώσεις και αιμορραγία, συνεπεία ξυλοδαρμού με λοστούς. Οι υπόλοιποι 2 απλώς είχαν φάει ξύλο. Οι 3 της παλιάς αδελφότητας πήγαν χωρίς λόγο, ο 1 με εκδορές στο χέρι... Γελούσαν μαζί τους οι γιατροί και λέγαν "τι καραγκιοζιλίκια μας κάνετε, νομίζετε πως δεν καταλαβαίνουμε;" Τα συμπεράσματα δικά σου για το ποιοι "έστησαν" την παράσταση και κατόπιν κέρδισαν και τις εντυπώσεις.

Το επεισόδιο δεν έλαβε χώρα στο κύριο κτήριο της μονής Εσφιγμένου, αλλά στο αντιπροσωπείο αυτής, στις Καρυές, ένα εγκαταλελειμένο κτήριο. Όταν κηρύχθηκαν σχισματικοί και απελατέοι από το Όρος οι του Μεθοδίου και ορίστηκε νέα αδελφότητα ανεφύη το θέμα του τόπου προσωρινής εγκατάστασής τους. Επελέγη το άδειο έως τότε κονάκι στις Καρυές. Τότε και μόνο τότε έστειλε ο Μεθόδιος άτομα να το καταλάβουν, ώστε να μην έχει η νέα αδελφότητα πού την κεφαλήν κλίναι. Τότε έγινε το επεισόδιο.

Έρχεσαι στο Όρος; Θα είχες τη διάθεση να επισκεφθείς την νέα αδελφότητα στις Καρυές, στο νεόδμητο πλέοον κονάκι, και να γνωρίσεις από κοντά τόσο τον π. Εφραίμ, όσο και τον πολύ καλό παππούλη ηγούμενο Χρυσόστομο Κατσουλιέρη; Πιστεύω πως αν το κάνεις, πολλά σύννεφα και παρεξηγήσεις θα διαλυθούν μέσα σου.

Μιχάλης γεώ

9 σχόλια:

anastasia είπε...

Αγαπητε μου Παναγιωτη
Ευχωμαι να εισαι καλα διοτι εχουμε πολλυ καιρο να επικοινωνησουμε,ανοιγω που και που το P.C,παρακολουθω τα διαφορα που οπως σου εχω γραψη δεν με ενδειαφερουν,ποιοσ παντρευτηκε ποιον και με τι κ.λ.π ισως αλλους ανθρωπους να τους ειναι ευχαριστα ομως εγω πλεον απεχω απο ολα αυτα τα λεγωμενα κοινωνικα ,διοτι δεν μου δινουν τιποτα μα τιποτα το πνευματικο,αντιθετως με πηγαινουν αλλου και δεν θελω.
Ομως σημερα διαβαζοντας την επιστολη του Μιχαλη Γεωργιαδη εξεμανη και σε παρακαλω να μην μου την ψαλιδησης διοτι δεν μπορω να στειλω κατ'ευθειαν σε εκεινον την επιστολη και την στελνω σε εσενα,που αν θελης και μπορησ με φιλοξενης εαν οχι και παλι να εισαι καλα.
Για να συνεχησω λοιπον διοτι ξερω οτι ειναι πολλυ δυσκολο να λαμβανης μακροσκελη emeil θα το κανω δυο φορες.

anastasia είπε...

Συνεχιζοντας λοιπον θα ηθελα να πω στον κ.Μιχαλη Γεωργιαδη ,οτι ειναι πολλυ μακρια απο την πραγματικοτητα και οτι ολα οσα λεει στην επιστολη του ειναι ασυστολα ψευδη και συκοφαντιες,για τον γεροντα Μεθοδιο.
Η κρατουσα Εκκλησια με οοολες εκεινες τις βαριγδουπες λεξεις(πορνοεκκλησια,εκκλησια τουκ....) και ολα αυτα τα ακατανομαστα που συμβαινουν σε αυτην ετσι και αλλιως ειναι ηττημενη κατα κρατος ,διοτι εκαμψε γονυ στον Παπα,ο γεροντας λοιπον δεν κυρηξε καμια τζιχαντ,δεν ειπε οτι θα σκοτωση τον εναν η τον αλλον που δεν τον ακολουθη!εκανε εκκληση στον Τουρκοπατριαρχη τον παπικο,οτι ποτε μα ποτε δεν θα σκηψη να παρη ευλογια απο εναν τετοιο προδωτη της πιστεως!Ο γεροντας Μεθοδιος εχη εκλεγη κανονικοτατα στις 5/3/99,συμφωνα με τον ΚΧΑΟ και τον εσωτερικο κανονισμο της Μονης.Ο πατριαρχης ακολουθη κακοδοξια,καταπατηση ολων των ιερων κανονων,ενω σαφως πολλοι αγιοι κατα καιρους ,οπως ο Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος στην ψευδοσυνοδο της Φεραρας-Φλορεντιας ειχε αρνηθη με το σχετικο ρητο του τοτε Παπα Ρωμης Ευγενιου"Μαρκος δεν υπεγραψεν,ουδεν εποιησαμεν"με ψεμματα και προπαγανδες κατα των μοναχων,ειναι παρα πολλυ ευκολο να τους λες αιρετικους,ετσι λοιπον ο Αγιος Μαρκος που δεν υπεγραψε τοτε κατα τον σημερινο πατριαρχη ειναι αιρετικος?εγω απαντω ε!βεβαια και ειναι αφου με δικη του προτωβου΄λια εκοψε ολα τα αναθεματα περι κακοδοξων την μεγαλη ημερα της Ορθοδοξιας.Παρανομος σαν αυτον τον τωρινο πατριαρχη νομιζω η εκκλησια δεν ειχε ποτε, ων ουκ εστι αριθμος!τα ψεμματα του και παρανομιες του ,τα ιδια λοιπον κανουν και κατσουλιεριδες,συκοφαντουν τον γεροντα Μεθοδιο την στιγμη που ουτε τον γνωριζουν ουτε τον ξερουν,ουτερ απ'εξω απο την Μονη Εσφιγμενου εχουν περαση,λοιπον ποιοι ειναι αυτοι και ποιος τους εφερε εκει!οσο για το ποιος ειναι στην φωτογραφια που κραταη το κεφαλη του,φαινεται αγαπητε μου οτι απεχης παρασαγκας απο την πραγματικοτητα.Μαθε πρωτα το γιατι και μετα καλεσε τον κοσμο να τους πας στην Μονη την πραγματικη Εσφιγμενου και οχι την μασκαρεμενη,διοτι μασκαρας ειναι ο διαβολοσ που βαζη μασκα για να μην φαινεται ποιος στην πραγματικοτητα ειναι.Αναστασια.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγαπητή μου Αναστασία,

Σε ευχαριστώ που ανοίγεις «που και που» το P.C. σου, και παρακολουθείς - εδώ στο «χαίρετε» - τα διάφορα... Τα... "αδιάφορα" – διάφορα! Όλα αυτά, δηλαδή, που («όπως μου έχεις γράψει») δεν σε ενδιαφέρουν... Δεν σε ενδιαφέρουν δηλαδή, τα σχετικά με το «ποιος παντρεύτηκε ποιον» (ομοφυλοφιλικά!!!), «και τι» φορούσαν στο γάμο, αν φορούσαν, κλπ, κλπ, κλπ!...

Κατανοώ λοιπόν αυτό που λες... Ότι δηλαδή... «ίσως σε άλλους ανθρώπους να είναι ευχάριστα αυτά»: τα ξέκωλα δηλαδή, τα ξώβυζα, κλπ στους γάμους...

Έτσι είναι, καλή μου Αναστασία! Γιατί άλλωστε, να πρέπει να ευχαριστούν, ΚΑΙ, εσένα Αναστασία; Εσένα, που... «απέχεις από όλα αυτά τα λεγόμενα κοινωνικά»!

Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις στο πιο πάνω σχόλιο σου, όλα αυτά δεν σου δίνουν «τίποτε μα τίποτε το πνευματικό» (όλα αυτά με τα ξέκωλα, τα ξώβυζα, κλπ, θέματα του ιστολογίου), αλλά... «αντίθετα σε πηγαίνουν αλλού», κάτι που «δεν το θέλεις», όπως λες!..

Σε ευχαριστώ λοιπόν Αναστασία! Σε ευχαριστώ που η αγάπη σου για μένα είναι τόσο μεγάλη, που... τα ξεπερνάει όλα αυτά τα τόσο «αρνητικά»! Σε ευχαριστώ που εξακολουθείς να με επισκέπτεσαι, και να με διαβάζεις... Που σχολιάζεις κιόλας, θέματα του ιστολογίου αυτού!

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό Αναστασία μου! Αμάρτησες, λοιπόν, για τον... Μιχαλόπουλο! Για τον... Παναγιώτη σου!.. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό Αναστασία μου! Αμάρτησες, λοιπόν, για τον... Μιχαλόπουλο! Για τον... Παναγιώτη σου!..

http://xairete.blogspot.com/2010/07/blog-post_9904.html

anastasia είπε...

Αγαπητε Παναγιωτη καλημερα
Ισως ακομη δεν εχης καταλαβη καποια πραγματα που εγω τα θεωρω πλεον δεδομενα και εσυ εξακολουθης (δικαιωμα σου ειναι),να τα αναμοχλεβης χωρις βεβαιως να ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.
Σε οσα αφορουν το προσωπο μου,πιστευω δεν ειναι κακο να αλλαζουν οι ανθρωποι (να βλεπουν λαθη και να τα διορθωνουν)και πανω απ'ολα δεν θελω για μια φορα ακομη να επαναλαμβανω πραγματα τα ιδια και τα ιδια,γιατι οπως και να το κανουμε γινομαι κουραστικη και δεν θελω.
Εγω θα ηθελα και παλι ως πληροφορηση ,γιατι κατα τον κ.Μιχαλη Γεωργιαδη μαλλον θα εχω αδικο,να του στειλω την ανακοινωση του Αθηναικου Πρακτορειου ειδησεων(που μολις διαβασα ), με τα εξης νεα,σε δικη στο Μονομελες Πλημμελειοδικειο Θεσσαλονικης παραπεμπονται 5 μοναχοι της νεας αδελφοτητας(ιδε κατσουλιερων), της Ιερας Μονης Εσφιγμενου του Αγιου Ορους,αντιμετωπιζουν τις κατηγορειες της απειλης και της απλης σωματικης βλαβης και βεβαιως αναφερωμε στοα γεγονοτα στις 29/12/2006 στο κονακι της μονης στις Καρυες,οπως περιγραφεται οι κατηγορουμενοι κρατωντας λοστους ,σιδεροβεργες και ροπαλα εισηλθαν στο υπο καταληψη απο τους ζηλωτες μοναχους κονακι τους διοτι δικο τους ειναι και τους ανηκη και συνεπλακησαν ,με αποτελεσμα να τραυματιστουν 4 μοναχοι της παλαιας αδελφοτητας,που χρειαστηκαν ιατρικες υπηρεσιες,
Λοιπον αυτα ολα δεν τα λεει η αναστασια η παλαιοημερολογιτησα ,αλλα το Αθην αικο Πρακτορειο ειδησεων και αυτο λοιπον λεει ψεμματα?οοοοοοοολοι λεμε ψεμματα κατα τον κ. Μιχαλη Γεωργιαδη?λοιπον του προτεινω και εγω σαν γυναικα που δεν μπορω να παω στο Αγιο Ορος για το καλο της ψυχης του να βαλη μετανοια και να ζητηση συγνωμη απο τον γεροντα Μεθοδιο, για τα λογια και τα ψεμματα που διαδηδη,αλλα μετανοια εχη αυτος που καταλαβαινη σε ολο της το μεγαλειο τι ειναι η μετανοια .
Σε ευχαριστω για μια ακομη φορα που με φιλοξενης.
Οσο δε δια του λογου το αληθες υπαρχη και video που δειχνη τα παντα.
Αναστασια.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αυτό δείχνει ΑΓΑΠΗ, Αναστασία! ΑΓΑΠΗ προς τον κ. Μιχάλη Γεωργιάδη που τον παροτρύνεις να μετανοήσει…

Και επειδή ξέρω ότι κι έμενα ΑΓΑΠΑΣ (3 χρόνια, τώρα), περιμένω να συμβουλεύεις κι εμένα!

Καλή σου μέρα, καλό Σαββατοκύριακο! :-)

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο εικονιζόμενος χτυπημένος μοναχός; Πώς λέγεται; Σε ποια αδελφότητα ανήκει; Μήπως είναι όντως ο π. Εφραίμ της νέας αδελφότητας της μονής Εσφιγμένου;

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, μπορώ να διαβεβαιώσω και γω ότι ο εικονιζόμενος μοναχος ειναι ο π. Εφραίμ της αδελφότητας των Κατσουλιέριδων δηλαδή της νεοδιορισμένης αδελφότητος.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας
Στην φωτογραφία στην αρχή του άρθρου είναι ο ιερομοναχος πατήρ Εφραίμ από την συνοδεία του Γέροντα Χρυσοστόμου Κατσουλιερη. Τον γνωρίζω πολύ καλά γιατί μάθαινα αγιογραφία από αυτόν όταν είχαν το ιερό κελλιο της κοιμησεως της Θεοτόκου στις Καρυες που ανήκε στην ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας.
Ευχαριστώ πολύ.