Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σε δίκη πέντε μοναχοί για τα επεισόδια στη Μονή Εσφιγμένου


20η Δεκεμβρίου 2006
ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=15&t=9157


ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ:

Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης πέντε μοναχοί της νέας (της δοτής) αδελφότητας (των μπράβων, των εγκάθετων του Τουρκαλά Βσρθολομαίου) της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.


Οι πέντε βαρύνονται με τις κατηγορίες της απειλής και της απλής σωματικής βλάβης. Η υπόθεση αφορά στα περιστατικά της 20ης Δεκεμβρίου 2006, όταν οι μοναχοί της νέας αδελφότητας προσπάθησαν με τη βία (χρησιμοποίησαν βαριές και λοστούς) να εκδιώξουν από το μοναστήρι τους μοναχούς-ζηλωτές, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια στο κονάκι της Μονής.

Αποτέλεσμα της (δολοφονικής διαθέσεως) επίθεσης ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις μοναχοί της παλιάς (της κανονικής) αδελφότητας της Ιεράς Μονής και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

3 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

ο εικονιζόμενος είναι πράγματι Εσφιγμενίτης μοναχός, ο π. Εφραίμ, από την ΝΕΑ αδελφότητα της μονής, που ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους. Όπως βλέπετε, αυτοί που έφαγαν το ξύλο είναι τα μέλη της ΝΕΑΣ αδελφότητας, η οποία δέχτηκε επίθεση με λοστούς από μέλης της παλιάς αδελφότητας, της σχισματικής ομάδας καταλήψεως της μονής Εσφιγμένου. Δεν ψάξατε καλά τα πράγματα και αντιστρέψατε τους ρόλους για να βγάλετε συμπεράσματα προαποφασιμσένα...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Όπως διαβάζω, ο π. Εφραίμ, είναι της παλαιάς αδελφότητας.

Αντιγράφω:

Όπως αναφέρει και ο ηγούμενος Μεθοδιος «Δέν πάσχομεν ούτε ως κλέπται, ούτε ως κακοποιοί, ούτε ως αλλοτριοεπίσκοποι, αλλά δια δικαιοσύνην», ως λέγει ο απόστολος Πέτρος.

Όθεν βροντοφωνούμεν και διασαλπίζομεν στεντορεία τη φωνή προς άπαντας ότι ο μοναδικός λόγος δια τόν οποίον διωκόμεθα είναι διότι δέν επιθυμούμεν να προδώσωμεν την Ορθόδοξον Πίστιν και να μολύνωμεν την συνείδησιν ημών επικοινωνούντες με τους εχθρούς του Θεού, τους Οικουμενιστάς, τους παποφίλους, τους καινοτόμους του Φαναρίου.

Δεν ήλθομεν εις το περιβόλι τής Παναγίας μας δια να μνημονεύωμεν τους εχθρούς Αυτής και του Υιού Της, οι οποίοι έχουν πνευματικήν επικοινωνίαν ουχί μόνον με παστόρισσες και παπαδίνες άλλων χριστιανικών ομολογιών, αλλά ακόμη και με αλλοθρήσκους.

Και ενώ θα αναμέναμεν τήν Ιεράν Κοινότητα του Αγίου Όρους να δέχηται τήν συνεργασίαν μας εις τόν αγώνα κατά τής προδοσίας της Πίστεώς μας, αντιθέτως Εκείνη μας καταδιώκει μέχρις εξοντώσεως ημών και αμνηστεύει προκλητικώς αντικανονικάς και παρανόμους αποφάσεις του Φαναρίου εναντίον ημών.

Χαρακτηριστικόν παράδειγμα είναι το ακόλουθον: Το έτος 1972 η Ιερά ημών Μονή διέκοψε το μνημόσυνον του τότε Οικουμενικού Πατριάρχου. […]

Εν συνεχεία το Οικουμενικόν Πατριαρχείον καθαιρεί όλως παρανόμως και αντικανονικώς τόν μακαριστόν Καθηγούμενον Αυτής Αρχιμανδρίτην Αθανάσιον και αποσχηματίζει τρεις εκ των πατέρων Αυτής ήτοι: τον π. Κυριακόν, τον αείμνηστον π. Χαρίτωνα και τον π. Εφραίμ.


http://www.facebook.com/topic.php?uid=113625055278&topic=13380&post=71505

P. MICHALOPOULOS είπε...

Θέμα: Εσφιγμένου

http://xairete.blogspot.com/2010/07/blog-post_937.html