Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Δήμητρα Αιγινίτη, «ντυμένη» νύφη. Θα μπορούσε να λέει: «"Πουτάνα-Εκκλησία", σου έρχομαι!»


- «"Πουτάνα-Εκκλησία", σου έρχομαι!»
BLOG-Χairete: - «Γάμος» στην (μη χέσω) «ορθόδοξη εκκλησία»!


Έγινε του… Σρόιτερ ο γάμος
(«θρησκευτικός» - μη χέσω – αυτή τη φορά! Χα, χααα!)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ακρότητες είναι τελείως άκομψες σε γάμους που τελούνται στην εκκλησία.
Ας πήγαινε να παντρευτεί στο δημαρχείο και με τα εσώρρουχα, αλλά όχι κι έτσι... το υπερβολικά προκλητικό δεν είναι καθόλου σικ.
Και στη μόδα ισχύει το παν μέτρον άριστον που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!!!

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. Αυτές οι «ακρότητες», οι ξετσιπωσιές δηλαδή, είναι μια μεγάλη βλασφημία και μια υπέρτατη ασέβεια προς στο τελούμενο μυστήριο.
Ασεβείς δε, είναι και οι ιερείς που επιτρέπουν τις ακρότητες αυτές, οι ιερείς που συμμετέχουν στην ξετσιπωσιά, και που την ευλογούν!

2. Στο δημαρχείο, από ό,τι έχω προσέξει, είναι - κατά κανόνα - πολύ σεμνή η εμφάνιση τους, ντύνονται απλά, και δεν έχουμε τις γύμνιες του ιερού χώρου της εκκλησίας!

3. Και το «σικ» στην εκκλησία, είναι το σεμνό και μόνο το σεμνό. Ούτε το λίγο προκλητικό, ούτε το πολύ προκλητικό είναι αποδεκτό στο ντύσιμο της νύφης. Δεν πάει να προκαλέσει... λίγο ή πολύ τα πονηρά βλήματα! Αλλά πάει (υποτίθεται) για να πάρει τη χάρη του μυστήριου, ...και ας μη πω καλύτερα τι παίρνει, τελικά, έτσι που γδύνεται μπροστά στο ιερό του ναού μπροστά στις άγιες εικόνες!

4. Και στον χριστιανισμό, δεν πάνε τόσο πολύ τα αρχαία ρητά, όσο ο λόγος του Θεού, ο λόγος του ευαγγελίου που μιλάει για την σεμνή εμφάνιση.

Αυτή είναι η «μόδα» της εκκλησίας.

Και όπως στην αρχαία εκκλησία στο βάφτισμα ο νεοφώτιστος φορούσε έναν απλό λευκό χιτώνα, έτσι πρέπει να γίνει και τώρα, και να μην έχουμε αυτήν την επίδειξη και τη χλιδή με τα μωρουδίστικα ρούχα μέσα στο ναό.

Και το ίδιο, πρέπει να εφαρμοστεί και στο ένδυμα του γάμου σήμερα. Ένα ντύσιμο απλό και ενιαίο να επιβάλει η εκκλησία στο μυστήριο του γάμου. Μια δική της μόδα...

Και αν της αρέσει αυτό της νύφης, αλλιώς να πάει όπου αλλού θέλει να παντρευτεί, όπου αλλού, εκτός από τον ιερό ναό τον οποίον με τέτοιες άσεμνες εμφανίσεις, τον έχουν καταντήσει ένα σκέτο μπουρδέλο!

Συμφωνείτε;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αυτές οι «ακρότητες», οι ξετσιπωσιές δηλαδή, είναι μια μεγάλη βλασφημία και μια υπέρτατη ασέβεια προς στο τελούμενο μυστήριο.

http://xairete.blogspot.com/2010/11/blog-post_2856.html