Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πώς η ιστορία γίνεται 'αχταρμάς'... και οι "πρωταγωνιστές" της καραγκιόζηδες!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp0igduTGgCw1IGGPV6e7KtNCNdr6ETMvCRG7Elwai85_ZM9Qb4VVH1BSe3sU8rpMlRM8pbKbElYCSt52Voy6wMB6SOBfFMVm3Je0ED-XV8j-hr_zmK1ElYF6mHErviWWiQNXaXyVXwFNV/s1600/%CE%A6%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9.jpg
Τέτη Χατζηνικολάου: "Ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας."


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Πώς η ιστορία γίνεται 'αχταρμάς'... και οι "πρωταγωνιστές" της καραγκιόζηδες!


Μεγαλύτερο κακό στον ελληνισμό από τους ίδιους τους Έλληνες ποτέ και κανένας ξένος δεν έχει καταφέρει να κάνει. Πήραν οι Τούρκοι τον "Καραγκιόζη" και βρέθηκαν Έλληνες να τσαντιστούν και να βγουν να φωνάζουν, διεκδικώντας το δίκιο τους. Αντί να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, που βρέθηκε κάποιος αφελής να πάρει αυτήν τη "λέρα" από πάνω μας, καθόμαστε και διαμαρτυρόμαστε.

Με την Τουρκία, έπρεπε
να έχουμε διαφορές για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σήμερα διαφωνούμε. Θα έπρεπε να προσπαθεί ο ένας να φορτώσει στον άλλο τον Καραγκιόζη, όπως συμβαίνει με τον κάθε "μουντζούρη".

"Μουντζούρης" είναι ο Καραγκιόζης. Ένας κόπρος. Ένα πραγματικό παράσιτο της ζωής και της κοινωνίας. Ένα πραγματικό βδέλυγμα. Ένα θλιβερό ανθρωποειδές, που αποτελεί ντροπή για έναν λαό να υπάρχει στην παράδοσή του. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο λαός είναι ο ελληνικός. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο Καραγκιόζης θα πρέπει να είναι "συγκάτοικος" σε μια παράδοση με ήρωες όπως ο Αχιλλέας ή ο Οδυσσέας.

Σήμερα διαμαρτυρόμαστε σε ένα θέμα, στο οποίο έχουμε εκατό τοις εκατό άδικο και μάλιστα
εμφανιζόμαστε τόσο γελοίοι, που με τις πρακτικές μας νομιμοποιούμε τις πρακτικές των εχθρών μας.

Με τις βλακώδεις και ανεξήγητες συμπεριφορές μας απειλούμε τα πραγματικά μας δίκια. Μιλάμε για τρομερά πράγματα. Διεκδικώντας αδίκως ξένες πνευματικές κληρονομιές, νομιμοποιούμε αυτούς, που κάνουν τα ίδια εις βάρος μας. Οι ίδιοι οι Έλληνες, οι οποίοι γελάνε με τους σλαβόφωνους Σκοπιανούς, όταν αυτοί διεκδικούν τον Φίλιππο ή τον Αλέξανδρο —των οποίων τα ονόματα δεν τα κατανοούν στη γλώσσα τους— έρχονται και τους μιμούνται στο θέμα του Καραγκιόζη.

Ό,τι σχέση έχει η λέξη Φίλιππος με τους Σλάβους, άλλη τόση σχέση έχει η λέξη Καραγκιόζης με τους Έλληνες. "Φωνάζει" από μακριά ..."Καραγκιόζης" …Είναι τούρκικη λέξη …Δεν είναι ούτε Τηλέμαχος ούτε Αριστοτέλης ούτε Νικηφόρος ούτε Φιλοποίμην. Ανήκει στην οθωμανική παράδοση και όχι στην ελληνική. Ανήκει σ' αυτούς που τον "γέννησαν" και τον "βάπτισαν" με όνομα που ανήκε στη γλώσσα τους.


"Ο Καραγκιόζης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας" …θα μπορούσε να πει o ...Βελιγκέκας.

Δυστυχώς όμως αυτό το είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γραικίας Γρηγόρης Δελαβέκουρας.!!! Ο εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου, το οποίο μάχεται για να "κρατήσει" τον Καραγκιόζη, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα —όπως δείχνουν τα πράγματα— να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, το οποίο δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά τώρα που οι Τούρκοι απειλούν να μας πάρουν το Καστελόριζο ή το μισό Αιγαίο.

Τον Καραγκιόζη να μην μας πάρουν. Αυτό μόνον τους νοιάζει. Τον "πατέρα" τους να μην χάσουν και να μην μείνουν "ορφανά" τα "Κολλητήρια" …εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας.


Αναρτήθηκε από troktiko στις 10:47 π.μ.



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009

Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος: Ένας Χατζηαβάτης στην Ισταμπούλ;



http://xairete.blogspot.com/2009/08/blog-post_06.html


Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009

«Αρχηγός» της Εκκλησίας κατά τον Κυνουρίας, ο... Πατριάρχης!!!


[μητροπολιτης.gif]
http://xairete.blogspot.com/2009/08/panagiotisandriopoulos-354-5-2009.html



Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

“Τούρκος” ο Καραγκιόζης κατά την UNESCO


Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Θέατρο μαύρων - κατάμαυρων σκιών:



ΣΧΕΤΙΚO:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005

«Θέατρο γίναμε» (όπως θα έλεγε και ο Απόστολος Παύλος), με όλους αυτούς τους σκανδαλοποιούς «πάπαρδους» (όπως θα τους έλεγε και ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης)!

Με όλους αυτούς που παρελαύνουν μέσα από τη δημοσιογραφία τον τελευταίο καιρό.

Και τι θέατρο!

Θέατρο σκιών, με φιγούρες μαύρες στην ψυχή, πιο μαύρες και από το ράσο που φοράνε...

Ούτε καν τον χαρακτηρισμό του «Καραγκιόζη» δεν αξίζουν!

Όταν μάλιστα πέρα από τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα (πορνεία, σοδομισμός, κλεψιά κ.λπ), έχουμε και το μέγιστο σκάνδαλο της προδοσίας της Ορθόδοξης πίστης μας... ε, τότε οι «φιγούρες» αυτές, αν και αυτοαποκαλούνται «Εκκλησία», μοιάζουν πιο πολύ στον... Χατζιαβάτη και στον Βελιγκέκα. Μοιάζουν με προβατόσχημους λύκους, ή με γερμανοτσολιάδες της πίστης, μεταμφιεσμένους σε... Ποιμενουσα και Διοικούσα, λέει, Εκκλησία!..

http://rasoforoi.blogspot.com/2008/08/blog-post_9913.html

3 σχόλια:

stavroula είπε...

Ap ta genofaskia mas 3erame oti o
Karagiozhs einai tourkikhs proeleusews. Ti tous eir8e twra k diamarthrontai.
Mallon 8a vlepoun ton idio tous ton eauto sto proswpo tou merikoi.
Oi idioi fugoponoi, koutoe3upnoi kai rempeskiedes.

They can have him.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο σου, φίλτατη Σταυρούλα! :-)

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:

Νικόλαος εκ Βόλου:
Κακώς οι Τούρκοι κατέγραψαν στις μορφές άυλου πολιτισμού της UΝΕSCΟ τον Καραγκιόζη, μολονότι το όνομά του είναι τούρκικο και σημαίνει Μαυρομάτης. Η θέση του Καραγκιόζη είναι στην Ελλάδα, στην οποία βλέπουμε να εξελίσσονται συνεχώς τα έργα του: ο Καραγκιόζης οικονομολόγος, ο Καραγκιόζης οικολόγος, o Καραγκιόζης συνδικαλιστής, ο Καραγκιόζης υπουργός, ο Καραγκιόζης στο ΠΑΜΕ και τόσα άλλα.


Παναγιώτης Τυβίγγιος: ΣκιαμάχοςΔικαίως διαμαρτύρεται το υπουργείο μας των Εξωτερικών: δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται η ελληνικότητα του Καραγκιόζη! Η φυσιογνωμία του αποτελεί συμπύκνωση του ελληνικού φρονήματος, της ελληνικής ψυχής, της ελληνικής ιδιοσυστασίας. Πρέπει να προσφύγουμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, να ξεκινήσουμε μια διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης και διαφώτισης, να συλλέξουμε υπογραφές μέσω Διαδικτύου. Το θέμα είναι σημαντικότερο ακόμη και από τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο Καραγκιόζης μας είναι η ψυχή μας!


Ο εκ Ξάνθης 8:
Η UΝΕSCΟ καταχώρισε τον Καραγκιόζη ως τούρκικη πολιτιστική φιγούρα. Το συνέδριο της Σύμης (με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού) λαμβάνει χώρα στον Πόρο. Οι γείτονες επιδεικνύουν ως εθνική τους πολιτιστική φιγούρα τον ήρωα του θεάτρου σκιών. Εμείς συνεχίζουμε την επί σειρά ετών κατοχυρωμένη εθνική πολιτική φιγούρα με τους καραγκιόζηδες: σκιώδεις μορφές διαρκώς σε απόπειρα να διασκεδάσουν τους θεατές- ψηφοφόρους- πελάτες τους.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=62&artid=343934&dt=18/07/2010