Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

«Αρχηγός» της Εκκλησίας κατά τον Κυνουρίας, ο... Πατριάρχης!!!

http://www.i-m-patron.gr/news1/images/elona_1.jpg

Πέμπτη, 6 Αύγουστος 2009, 9:23
Από: Λεόντιος Διονυσίου 15leontios15@gmail.com
Προς: michalopoulos_p@yahoo.gr

Είδα την ανάρτησή σου «Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος: Ένας Χατζηαβάτης στην Ισταμπούλ;» και σου στέλνω κάτι που είχα ετοιμάσει.


«Αρχηγός» της Εκκλησίας κατά τον Κυνουρίας ο Πατριάρχης

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μέσα ή έξω από την αγκαλιά της ΜΙΑΣ Εκκλησίας;

Αναρτήθηκαν από panagiotisandriopoulos στις 3:54 μμ, 5 Αυγούστου 2009 και τα εξής:
(Είπε) «Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ: "Όλος ο ελληνικός λαός δεν παύει να είναι προέκτασις της Μητρός Εκκλησίας".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες το απόγευμα στην Παράκληση …στο Νιχώρι του Βοσπόρου. Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος. Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος πήρε ευθύς τον λόγο και είπε τα εξής:
“…το στήριγμά μας, και το φως και η χαρά μας, είστε εσείς, Παναγιώτατε.

Είμεθα βέβαια χριστιανοί της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεκόπη από δυνάμεις ξένες, για πονηρούς σκοπούς. Και θα ήταν ορθό και πρέπον εμείς να παραμέναμε μέσα στην αγκαλιά της Μίας Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας για να έχει η Ορθοδοξία την δύναμή της και τη δόξα της.

Όμως τα πράγματα έτσι οδηγήθηκαν και έτσι έγιναν. Εμείς όμως νιώθουμε και βιώνουμε την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, τη Μεγάλη Εκκλησία μας, όπως την ονομάζουμε, και τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας ως τον πατέρα μας, τον οδηγό μας και εκείνον που μας οδηγεί σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου εις πάσαν την αλήθειαν. Νιώθουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο παππούς και η γιαγιά μας, και όπως ξέρουμε όλοι ότι στου παππού τα γόνατα και στης γιαγιάς την αγκαλιά είναι οι ωραιότερες στιγμές της ζωής του καθενός μας. Έτσι νιώθουμε και τον Πατριάρχη μας και τον Πατριαρχείο μας.

Και γι' αυτό σήμερα ήρθα εδώ να ζητήσω και να προσκαλέσω και να παρακαλέσω ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να επισκεφθεί την Πελοπόννησο, να έρθει στην Τρίπολη, να προσκυνήσουμε τον αρχηγό της Εκκλησίας μας και να λάβουμε την ευλογία του, ώστε να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε στην πορεία μας με δύναμη και με στόχους υψηλούς και σωτηριώδεις για το γένος και για την πίστη”».

Ελάχιστα σχόλια:

1) Ο Μητροπολίτης Κυνουρίας αισθάνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν «παραμένει στην αγκαλιά της Μίας Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας»;
2) Μετά τα τόσα αιρετικά και αντικανονικά που έχει πει ο Πατριάρχης, ο Σεβ/τος Κυνουρίας τον προσκαλεί να επισκεφθεί την Πελοπόννησο ως εκείνον «που μας οδηγεί σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου εις πάσαν την αλήθειαν»;
3) Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι «αρχηγός» της Εκκλησίας μας και όχι ο Ιησούς Χριστός;
4) Η βράβευση από τον Πατριάρχη του Ουνίτη «Επισκόπου» κ. Δημ. Σαλάχα, η «αποδοχή» της τοποθετήσεως του Πάπα, ότι η Εκκλησία μας είναι Εκκλησία με ελλείψεις και τόσα άλλα, αποτελούν -κατά τον Μητροπολίτη Κυνουρίας- «στόχους υψηλούς και σωτηριώδεις για το γένος και για την πίστη».
5) Ο Πατριάρχης από πού κατάλαβε ότι «όλος ελληνικός λαός είναι προέκταση της Μητρός Εκκλησίας»; Σ’ αυτό το λαό ανήκουν άραγε κι εκείνοι αγωνιστές του 1821; Είχε πει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Οκτώβριο του 1991: «…Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την αρμονική συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές …».
Δεν έπρεπε ο Σεβ/τος Κυνουρίας να ζητήσει κάποιες εξηγήσεις πρώτα, για όσα τουλάχιστον «παρεξηγήσιμα» λέει και κάνει ο Πατριάρχης, να του ζητήσει να διορθώσει τα ημαρτημένα και μετά να τον προσκαλέσει στην Μητρόπολη που διαποιμαίνει;
Α, και κάτι άλλο: ρώτησε τους πιστούς αν θα τον δεχτούν ως άλλο «αρχηγό» της Εκκλησίας μας και ως κηρύττοντα «πάσαν την αλήθειαν»;
Λεόντιος Διονυσίου

Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος: Ένας Χατζηαβάτης στην Ισταμπούλ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: