Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τζακούζι, σε… μητροπολιτικά μέγαρα! Δηλαδή; Τι Κοζάνης (μητροπολίτης), τι Λοζάνης!



ΔΙΑΒΑΖΩ:

Κοζάνη: Πόλεμος για μια αυθαίρετη... εκκλησία!

Ο πρώην δήμαρχος σταμάτησε το χτίσιμό της και... ο Μητροπολίτης απάντησε με μια επιστολή.

Μέσα σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο πρώην δήμαρχος θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις πράξεις του στην... Αγία Αικατερίνη!

Δείτε το βίντεο

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Μεσαιωνικές απειλές εκτόξευσε ο σεβασμιότατος

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010, 10:05

Προφανώς δεν πίστευε στα μάτια του ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Παγούνης, όταν διάβαζε την ιδιόχειρη επιστολή, που του έστειλε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος. Επί της ουσίας, ο κατά τα άλλα σεβασμιότατος, απειλούσε τον πρώην δήμαρχο ότι θα λογοδοτήσει στον άλλο κόσμο ενώπιον της Αγίας Αικατερίνης… επειδή δεν επέτρεψε στον μητροπολίτη να κατασκευάσει έναν ναό χωρίς πολεοδομική άδεια!

Ο πρώην δήμαρχος, με επιστολή του στο τμήμα Πολεοδομία Κοζάνης, είχε τολμήσει (!) να καταγγείλει την ανέγερση ενός αυθαίρετου μικρού ναού στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της μητρόπολης, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος.

Εκτός πολεοδομικών κανόνων η Εκκλησία

Πριν από ένα χρόνο περίπου, το Μάιο του 2009, έγινε γνωστό ότι η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης κατέθεσε αίτηση προς το τμήμα πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης για την ανέγερση ναϋδρίου στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου (σ.σ. στο οποίο ακόμα συνεχίζονται οι εργασίες αναστύλωσης και ανακαίνισής του), αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική παρέμβαση του επί μια οκταετία δημάρχου της πόλης, Γιάννη Παγούνη, για να διευκρινιστεί στη συζήτηση που ακολούθησε πως ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως Κ.Χ. (Κοινόχρηστος Χώρος) - Πράσινο, το οποίο σημαίνει πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να κτιστεί οτιδήποτε εκεί.

Παράλληλα, υπήρξε τότε και η τοποθέτηση του νυν δημάρχου Κοζάνης, Πάρι Κουκουλόπουλου, ότι είναι πάγια τακτική του δήμου να μην αλλάζει τη χρήση όσων χώρων είναι χαρακτηρισμένη ως Κ.Χ. – πράσινο. Παρ’ όλα αυτά όμως στο συγκεκριμένο χώρο είχαν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του ναϋδρίου, με αποτέλεσμα να μπουν τα θεμέλιά του!

Απειλές με την βοήθεια του Θεού

Το θέμα ατόνησε κάπως αλλά τον Μάρτιο του 2010 ο κ. Παγούνης επανήλθε αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, απ’ τον οποίο ζητούσε να εφαρμοσθούν τα νόμιμα, διαφορετικά θα προχωρούσε σε καταγγελία προς τον εισαγγελέα! Έτσι, ακολούθησε παρέμβαση της Πολεοδομίας, που στις αρχές Ιουνίου επέβαλε πρόστιμο 1.874 ευρώ στη Μητρόπολη Κοζάνης για ανέγερση αυθαιρέτου κτίσματος.

Η επιστολή αυτή του κ. Παγούνη δημοσιοποιήθηκε από τοπικά Μ.Μ.Ε. και ακολούθησε συνάντησή του με τον μητροπολίτη κ. Παύλο, με πρωτοβουλία του τελευταίου. Στη συνάντηση, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε το «φλέγον» ζήτημα, αλλά έγινε γνωστό και κάτι ακόμα. Ο μητροπολίτης πρότεινε τότε στον κ. Παγούνη να αναλάβει πρόεδρος του γηροκομείου, που προτίθεται να φτιάξει στο κτίριο του Γκέρτσειου Ιδρύματος!

Ο κ. Παγούνης, τον περασμένο Απρίλιο, και ενώ υπήρξε έντονη αντίδραση εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας για τις αυθαιρεσίες, πήρε μία επιστολή από τον μητροπολίτη. Ο κ. Παύλος, που συνηθίζει να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις στα δημόσια πράγματα της περιοχής, ξεχνώντας ποιος είναι ο ρόλος του, απέστειλε μία επιστολή, που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Οι μεσαιωνικές απειλές της θα μπορούσαν να ταράξουν μόνο διανοητικά καθυστερημένους.

Γράφει συγκεκριμένα: «Κύριε Παγούνη, σας ευχαριστώ, καθώς και η Ι. Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης, διά τον διωγμό της Αγίας Αικατερίνης! […] Προσωπικά σας πληροφορώ ότι πνευματικά στεφάνι μου προσφέρετε και διά τούτο σας είμαι ευγνώμων». Και συνεχίζει: «Να γνωρίζετε όμως, την Αγία Αικατερίνη θα τη συναντήσετε και τι θα της απολογηθείτε;» Τέλος, δεν διστάζει να υπογράψει την επιστολή «Μεθ’ ευχών».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, και η περίφραξη που έχει κάνει εδώ και πολλές δεκαετίες η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου είναι παράνομη.

Με πληροφορίες από: ethnos.gr και efkozani.gr

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=153759&cid=4