Η «Λέσχη των Αριστοκρατών» απέκτησε νέα μέλη
Η "Αθηναϊκή λέσχη" ή αλλιώς η "Λέσχη των Αριστοκρατών" απέκτησε νέα μέλη. Μεταξύ άλλων είναι και οι: Γιώργος Καρατζαφέρης, Γεράσιμος Αρσένης, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Γεώργιος Πουκαμισάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία, Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος τράπεζας Πειραιώς, Δημήτρης Ψυλλίδης, στέλεχος UBS, Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Αθανάσιος Ψαρρός, Διευθυντής Συστημάτων των Πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιος Χατζηνικολάου, νέος επικεφαλής μάνατζμεντ της Tbank (πρώην Aspis), Αθανάσιος Πάλλας , σύμβουλος επενδύσεων της HSBC και πολλοί άλλοι εφοπλιστές.
Οι εκλογές για τα νέα μέλη γίνονται πάντα δύο φορές το χρόνο και οι λόγοι που κάποιο μέλος μπορεί να διαγραφεί είναι είτε επειδή δεν πληρώνει την συνδρομή του, είτε επειδή δεν υπάρχει πια στην ζωή. Τα μέλη δεν δεσμεύονται άρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν από την Λέσχη.
Η Αθηναϊκή Λέσχη είναι το μέρος συνάντησης των πλουσίων και ισχυρών ανθρώπων της χώρας. Δραστηριοποιούνται στον προγραμματισμό διαλέξεων και δεξιώσεων με ευρεία θεματολόγια από την κοινωνική και επιστημονική ζωή του τόπου μας.
πηγή: Ciao 24 ώρες
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009
ΑΡΧΕΙΟ: «Υπάρχει και φιλότιμο»;
Θυμόμαστε την ελληνική ταινία (προ 50 ετών περίπου) που είχε τίτλο «Υπάρχει και φιλότιμο»; Πολλοί την ξέρουν γιατί έχει προβληθεί και από την τηλεόραση και γιατί έχει κυκλοφορήσει και σε μορφή βίντεο.
Εκεί ο Κωνσταντάρας που υποδύεται κάποιον Υπουργό, λέει σε μια στιγμή αυτοκριτικής: «Δεν είναι δυνατόν να κυβερνάμε αυτόν τον άγονο και δύσμοιρο τόπο από τις πολυθρονάρες των γραφείων μας, και από τα μπαρ της Μεγάλης Βρετανίας!».
Είναι η γνώστη ταινία της οποίας χαρακτηριστική σκηνή είναι αυτή με τα… ομαδικά φασκελώματα!..
Πού τα θυμήθηκα αυτά;
Τα θυμήθηκα διαβάζοντας στον «Τύπο της Κυριακής», ένα ρεπορτάζ σχετικό με μια Λέσχη στο κέντρο της Αθήνας όπου συχνάζουν άτομα της «Αθηναϊκής ελίτ», λέει, ανάμεσα στους οποίους και πολιτικοί, αλλά… άντρες μόνο!..
Εκεί λέει συχνάζουν οι Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Αλογοσκούφης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Πέτρος Μολυβιάτης, Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος κ.ά.
Εκεί λέει, στον όγδοο όροφο «οι Έλληνες πολιτικοί αναλύουν τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας, ανταλλάσσουν απόψεις και κάνουν προβλέψεις».
Η ρεπόρτερ, που συνάντησε εκεί και τον πρώην γενικό γραμματέας του υπ. Παιδείας Παπαπάνο (σε άλλη αίθουσα) να παίζει μπιλιάρδο, διαπίστωσε ακόμα στο δωμάτιο με τα πολιτικά ραντεβού ότι «δύσκολα μπορείς να ακούσεις τι επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Γιώργο Αλογοσκούφη. Ή τι είπε ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, στον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου».
Επισκέφτηκε μετά και την τραπεζαρία με τα «πολυτελή τραπέζια με κολλαριστά τραπεζομάντιλα», και της έκανε εντύπωση το επιβλητικό τζάκι της κεντρικής αίθουσας.
Την ξενάγησαν δε και στον 9ο όροφο, από όπου «η Αθήνα σού χαρίζεται από τον Πειραιά ως τον Υμηττό και από την Ακρόπολη ως το Αιγάλεω».
Στον εσωτερικό διάκοσμο, πολυέλαιοι, κρύσταλλα Waterford και έπιπλα από την Αγγλία, (παρατηρεί στον τέταρτο όροφο).
Περπατώντας η ρεπόρτερ πάνω σε κόκκινο βελούδο, φτάνει στον 7ο όροφο. Εκεί είναι λέει το μεγάλο σαλόνι στο οποίο «συζητούν τις καθημερινές, οι εξέχουσες προσωπικότητες της αθηναϊκής κοινωνίας», και το οποίο σαλόνι καλύπτεται από 80 τετραγωνικά μέτρα περσικού χαλιού. «Έχετε ξαναδεί τόσο μεγάλο χαλί;», ρωτάει με καμάρι την ρεπόρτερ ο ξεναγός της.
Και μετά, κατευθύνθηκαν στο αναγνωστήριο, με το μεγάλο τραπέζι, όπου μπορεί λέει κανείς να βρει όλο τον ημερήσιο ελληνικό και ξένο Τύπο.
Η λέσχη αυτή, έχει λέει 1.000 μέλη.
Πώς γίνεσαι μέλος; Αν είσαι Υπουργός, τότε γίνεσαι αμέσως μέλος, χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αν δεν είσαι Υπουργός, τότε για να γίνεις μέλος της Λέσχης αυτής πρέπει να σε προτείνουν δυο μέλη με πενταετή θητεία (ωχ, αυτό μασονία δεν θυμίζει;) και ακολουθεί μυστική ψηφοφορία…
Αν σε εγκρίνουν για μέλος, τοτε η ετήσια συνδρομή είναι 700 ευρώ και η εγγραφή 1.500 ευρώ.
Οι πολιτικοί (λέει το ρεπορτάζ) συνιστούν ελάχιστο ποσοστό μελών. Οι περισσότεροι είναι γιατροί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, ανώτατοι δικαστικοί και πρεσβευτές, λέει…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου