Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Νέες αποκαλύψεις για τα σεξουαλικά σκάνδαλα των παπικών

[1144.jpg]
Νέες αποκαλύψεις για τα σεξουαλικά σκάνδαλα των παπικών

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιος Ταρτσίζιο Βερτόνε, ήταν εκείνος που εμπόδισε τις προσπάθειες να τιμωρηθεί ο Αμερικανός ιερέας, ο οποίος ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση 200 κωφάλαλων αγοριών σε ίδρυμα του Γουινσκόνσιν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπερτόνε, υπ΄αριθμόν δύο στην ιεραρχία του Βατικανού και προσωπικός φίλος του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, «φρέναρε» τις προσπάθειες διαλεύκανσης της υπόθεσης, για την οποία ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «New York Times» κατηγορεί τον Ποντίφικα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, φαίνεται ότι ο καρδινάλιος έθεσε πολλά εμπόδια στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δίκης στους κόλπους της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε αναφερθεί «στη δυσκολία διεξαγωγής της δίκης σε απόλυτη μυστικότητα καθώς επίσης και στη δυσκολία να υπάρξουν μαρτυρίες και αποδείξεις, χωρίς τον κίνδυνο διόγκωσης του σκανδάλου».

Η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ταλανίζει το τελευταίο διάστημα την Καθολική Εκκλησία, με τον Πάπα να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των επιθέσεων.

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010, 23:29
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=121160&cid=5



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Ενοχη η σιωπή του Πάπα Βενέδικτου για το σκάνδαλο με τους παιδεραστές


Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Νέες καταγγελίες σε βάρος του Πάπα

Δεν υπάρχουν σχόλια: