Τρίτη 6 Απριλίου 2010

37 οι νεκροί του Πάσχα




ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΩΝ - ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ

"12χρονη από το Αγρίνιο, διακομίστηκε στην Πάτρα από το Αγρίνιο, και νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική, εκεί, με σοβαρά εγκαύματα και στα δύο της μάτια. Η περιπέτεια της 12χρονης και των συγγενών της ξεκίνησε το βράδυ της Ανάστασης, όταν αυτοσχέδιο βεγγαλικό έσκασε κοντά στο πρόσωπό της..." (Από τη "Ζούγκλα")

Σκατο-"Εκκλησία", του φολκλόρ και του κώλου, που τα ανέχεσαι όλα αυτά, για το σκατο-παγκάρι σο
υ! Ουστ, να χαθείς!..

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010, 14:30

Ματωμένη Πασχαλιά από την αλόγιστη χρήση αυτοσχέδιων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον βωμό ενός «εθίμου» που, ενώ κοστίζει σε ζωές και επιφέρει ανθρώπινο πόνο σε συγγενείς και φίλους, παραμένει ενεργό παρά την ουσιαστική απαγόρευση της κατασκευής και χρήσης πυροτεχνημάτων και τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις για αυστηροποίηση και έλεγχο στη χρήση τους την ώρα της Ανάστασης.

Ο φετινός απολογισμός από την ακατάσχετη χρήση αυτών των απαγορευμένων «συστατικών» πανηγυρισμού και θρησκευτικής αφύπνισης είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Τέσσερις άνθρωποι νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες την ώρα της μεγάλης στιγμής της Ανάστασης, είναι ένας απολογισμός που -αν μη τι άλλο- προκαλεί αγανάκτηση και πόνο.

Και αυτό, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι, μέσα σε δέκα χρόνια, κατά την περίοδο του Πάσχα τα θύματα από τη χρήση πυροτεχνημάτων συνολικά ήταν επτά.

Ο απολογισμός του 2010 προκαλεί απίστευτη θλίψη και μεγάλα ερωτήματα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=121048&cid=4

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Τραυματίστηκε 12χρονη στο Αγρίνιο

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της Ιερής Ακολουθίας Αναστάσεως στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, όταν άγνωστος δράστης έθεσε σε λειτουργία αυτοπροωθούμενο βεγγαλικό (σφυρίχτρα), το οποίο ανεφλέγη κοντά στο πρόσωπο της δωδεκάχρονης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, σε αμφότερους τους οφθαλμούς.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «ΕΣΠΡΕΣΟ»:

Τέσσερις νεκροί στον "πόλεμο" των βεγγαλικών

Με το αίμα τεσσάρων νεαρών ανθρώπων που βρήκαν φρικτό θάνατο και έντεκα ακόμη που παλεύουν στις Εντατικές Μονάδες των νοσοκομείων της χώρας να κρατηθούν στη ζωή ή να σώσουν τα κομμένα μέλη τους βάφτηκαν και φέτος οι άγιες ημέρες του Πάσχα, λόγω του επικίνδυνου εθίμου των βεγγαλικών και των άσκοπων πυροβολισμών στον αέρα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
www.espressonews.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

42 οι νεκροί του Πάσχα

Ματωμένη Πασχαλιά από την αλόγιστη χρήση αυτοσχέδιων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

www.zougla.gr