Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Είναι το σχήμα βλέπεται, αυτό, που τον πάει τον Βενέδικτο - συνειρμικά - στις... τσουτσούνες των σκανδαλοποιών «παπάδων» του!..


Ένα άγαλμα « Μεσογειακή Κολόνα » («Colonna Μediterranea»), που έχει ανεγερθεί έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα, φαίνεται ότι ξυπνά άσχημες μνήμες στον «Πάπα» Βενέδικτο ΙΣτ΄.

Είναι το σχήμα βλέπεται, αυτό, που
τον πάει τον Βενέδικτο - συνειρμικά - στις... τσουτσούνες των σκανδαλοποιών «παπάδων» του, δηλαδή στις δεκάδες καταγγελίες για παιδεραστία στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας που εμφανίζονται σαν μανιτάρια!

Το άγαλμα αυτό λοιπόν, ενδέχεται να αποσυρθεί άμεσα, διότι ο «Πάπας» θα επισκεφθεί επισήμως το νησί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στους σκανδαλισμένους από το άγαλμα παπικούς, απαντά ο δημιουργός του, ο γλύπτης Πολ Βελά Κρετιέν, του οποίου παρόμοια αγάλματα έχουν ανεγερθεί στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Αυστραλία. Λέει ο γλύπτης:

«Πρόκειται για ένα έργο αφηρημένης τέχνης το οποίο βασίζεται στη φαντασία. Έμπνευσή μου ήταν η ομορφιά των χρωμάτων της Μεσογείου. Είναι μια σύγχρονη, πολύχρωμη και τρισδιάστατη απεικόνιση ενός συμβόλου που χρονολογείται από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου.»

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης τον Ιανουάριο του 2006

Το ταξίδι του Πάπα όμως, συμπίπτει με τις αποκαλύψεις ότι η «ομάδα αντιμετώπισης», την οποία είχε συστήσει στη Μάλτα η Παπική Εκκλησία το 1999 για να πατάξει τα κρούσματα παιδοφιλίας, είχε λάβει καταγγελίες εναντίον 45 ιερέων. Από τότε πέρασαν 11 χρόνια και κανείς δεν παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Η Παπική Εκκλησία αντιμετωπίζει από τον περασμένο Νοέμβριο ένα κύμα σκανδάλων με πρωταγωνιστές παιδόφιλους ιερείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.


Τα σκάνδαλα (όπως και το… άγαλμα) «ακούμπησαν» και τον ίδιο τον «Ποντίφηκα», ο οποίος κατηγορήθηκε για συγκάλυψη περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από παπικούς "ιερείς".

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: