Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Από την τρομοκρατία μέχρι τη Siemens

Στα χνάρια του Άρη Καρατζά ενός ανθρώπου που από τη Ν. Υόρκη της δεκαετίας του ΄80, όπου ασχολείτο με εκδόσεις, εμπλέκεται στους σκοτεινούς κύκλους της αμερικανικής αντιτρομοκρατίας, κάνει «περίεργες» προτάσεις σε Έλληνες δημοσιογράφους και επανεμφανίζεται στην Αθήνα στην αγκαλιά της ελίτ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, της εταιρείας SAIC.
[...]

Επιστροφή στο μέλλον και στην Ελλάδα της παρακμής

Στις 20 Μαΐου 2009, μία έκρηξη συγκλόνισε την οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι. Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της εταιρείας Profit Investment. Η εταιρεία αντιπροσώπευε την αμερικανική κοινοπραξία SAIC που πούλησε στη χώρα μας έναντι 255 εκ ευρώ, το περιβόητο σύστημα ασφαλείας C4I, για να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Ως αμοιβή, είχε καταβληθεί το ποσό των 6,3 εκ ευρώ, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «μίζα». Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, και του ανακριτή για την υπόθεση Siemens Νίκου Ζαγοριανού, αφού η γερμανική εταιρεία ήταν βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας.

Λίγο πριν την έκρηξη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα γραφεία της εταιρείας βρισκόταν ο ιδιοκτήτης της Γ. Τρεπεκλής, ο ελληνοαμερικανός δικηγόρος Σίμος Δήμας και ο ήδη γνωστός μας κ. Άρης Καρατζάς (ο άνθρωπος που προσπάθησε να εμπλέξει τον Ανδρέα Παπανδρέου με την 17Ν), ο οποίος τώρα εμφανίζεται ως σύμβουλος της Profit Investment και όπως απεδείχθη σύνδεσμος μεταξύ SAIC και διαφόρων ελληνικών υπουργείων.

Και οι τρεις είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα, σχετικά με την υπόθεση Siemens, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» των e-mail του Σίμου Δήμα, που αντάλλασε με στελέχη της SAIC, λομπίστες, συμβούλους, τεχνικούς και δικηγόρους, όπου εκθείαζε τον Άρη Καρατζά για την προσφορά του. Το e-mail φέρει ημερομηνία 20 Μαΐου 2004:

«... Αναφορικά με τις επαφές μας στην κυβέρνηση, ο Άρης -ελπίζω να ξέρεις- είναι στενός προσωπικός φίλος από παλιά και έχει επαφές με ανθρώπους σε υπουργικό επίπεδο του πελάτη, ιδίως στο υπουργείο Άμυνας αλλά και σε άλλα. Μέσω του δικτύου των πηγών μας, είμαστε σε επαφή καθημερινά όχι μόνο με το MOD (υπουργείο Άμυνας), αλλά και με το ΜΡΟ (υπουργείο Δημόσιας Τάξης), DAOA (Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων) και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους γύρισα στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ήταν για να έρθω σε επαφή με τον πρωθυπουργό, αν χρειαζόταν παρέμβαση σε αυτό το επίπεδο. Με χαρά σού λέω ότι ο δίαυλος άνοιξε με επιτυχία και περιμένουν αναφορά τη Δευτέρα...»

Ένα φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά…

Είναι γνωστό ότι το χρήμα και η εξουσία, δεν έχουν ούτε μνήμη ούτε και οσμή… Ο Άρης Καρατζάς ο άνθρωπος που προσπάθησε να εμπλέξει τον Ανδρέα Παπανδρέου με την 17Ν, αποδεικνύεται συνεργάτης ενός εκ των στενότερων φίλων της οικογενείας Παπανδρέου, του Γιώργου Τρεπεκλή.

Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» αναφέρει μεταξύ άλλων στην προκήρυξή της, μετά την επίθεση στα γραφεία της Profit Investment:

«…ένας παλιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου µε ισχυρές γνωριµίες στις ΗΠΑ, ο Γ. Τρεπεκλής και η εταιρεία Profit στην οποία προεδρεύει, «έτυχε» κι αυτός κατά την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει να διεκδικήσει (ω του θαύµατος!) επιτυχώς για λογαριασµό της µεγάλης αµερικανικής κοινοπραξίας SAIC το σύστηµα ασφαλείας των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004, γνωστό τοις πάσι και ως C4Ι. Ο Τρεπεκλής έλαβε γι' αυτήν την εκδούλευση νόµιµη µίζα-προµήθεια 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ άγνωστα παραµένουν τα ακριβή ποσά που έλαβαν κόμματα και υπηρεσιακοί παράγοντες στο όργιο των δωροδοκιών που έχουν παραδεχτεί οι Γερµανοί διαχειριστές των µαύρων ταµείων της Ζίµενς που ήταν µέλος της κοινοπραξίας…»

Πάνος Πικραμένος

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109292&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: