Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΣΚΙΤΣΑ ΗΜΕΡΑΣ



3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας προχθές στο BBC επεσήμανε ότι η Ιταλία έκανε περισσότερα από την Ελλάδα για να αποκρύψει την κατάσταση των οικονομικών της, προκειμένου να διασφαλίσει την είσοδό της στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι η κριτική της Γερμανίας καθίσταται άστοχη λόγω της ιστορίας της.

«Απλά βάζεις κάποια ποσά χρημάτων στην επόμενη χρονιά... αυτό το έκαναν όλοι και η Ελλάδα το έκανε σε μικρότερο βαθμό από ό,τι η Ιταλία για παράδειγμα» σχολίασε ο κ. Πάγκαλος ενώ σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε: «Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί».

(Από το Έθνος)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στο επίμαχο δημοσίευμα του περιοδικού Focus, κάνει λόγο για «φτηνές γενικεύσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη » όταν συλλήβδην κατηγορούνται οι Ελληνες ότι «εξαπατά ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία ή ότι οι Ελληνες εργάζονται μόνο όταν έχουν δωροδοκηθεί»

«Τέτοιες απόψεις δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε εκείνους που ευθύνονται για τη δυσφορία, οι οποίοι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, και όλους εκείνους τους Ελληνες που υποφέρουν, και που τώρα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό».

«Οταν οι επιθέσεις προέρχονται από τους Γερμανούς, είναι διπλά επιβλαβείς. Ο μεγαλύτερος καταβολέας δωροδοκιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η γερμανική εταιρεία Siemens.

Επιπλέον, οι Έλληνες αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί με την μη καταβολή των επανορθώσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου" σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Η διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής, γιατί ρίχνει νερό στο μύλο των λαϊκιστών και στις δύο πλευρές και δυσκολεύει εκείνους που αναζητούν μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση."

Η κεντροδεξιά εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει πάντως από την πλευρά της οτι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις και για τον λόγο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων ,στο πρόσωπο της Ευρωπαικής Ενωσης η οποία έχει επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας στη χώρα»

(Από το Έθνος)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σφήνα:
«Η Ελλάδα στα έξι μέτρα – Με συνταγή Βρυξελλών»

Κύριο θέμα:

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με τις μυστικές συσκέψεις στο Μαξίμου να διαδέχονται η μία την άλλη και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εμφανίζεται έτοιμος να «πάρει πάνω του» τα σκληρά μέτρα που απαιτούν πιεστικά οι Βρυξέλλες. Το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έφτασε στην Αθήνα για να κάνει φύλλο και φτερό τα στοιχεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μετέφερε την απαίτηση για ριζικές αλλαγές σε μια περίοδο που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας έχει ήδη συρρικνωθεί!»