Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Στη φυλακή οι παιδεραστές του Ιλίου

[ilionfront.jpg]
Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας του Ιλιού. Το δικαστήριο τους έκρινε όλους ένοχους χωρίς να τους αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που επικαλέστηκαν οι συνήγοροί τους.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορουμένους τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές, καταδικάζοντας τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο (ο οποίος βίαζε μέσα στην εκκλησία όπου ιερουργούσε την ανήλικη κόρη της 35χρονης κατηγορούμενης) σε κάθειρξη 24 ετών, τη μητέρα-μαστροπό Ειρήνη Τσονοπούλου σε συνολική κάθειρξη 37 ετών, τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη σε 18ετή κάθειρξη και τον συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη (ο οποίος είχε βιάσει κι αυτός το κοριτσάκι, καθώς επίσης και τα δύο ανήλικα τέκνα που φιλοξενούσε η Τσονοπούλου στο σπίτι της) σε συνολική κάθειρξη 56 ετών.
Επιπλέον, στον Κανάκη επιβλήθηκε χρηματική ποινή 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ στην Τσονοπούλου!

Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο ποινής που μπορούν να εκτίσουν, σύμφωνα με τον νόμο, είναι τα 25 έτη.


(Από την Εσπρέσο)

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΙ, πολυετείς καταδίκες που συνολικά φτάνουν τα 135 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τους τέσσερις κατηγορουμένους που επί μήνες κάθισαν στο εδώλιο λογοδοτώντας για τη συμμετοχή τους στην αποκαλούμενη υπόθεση «παιδεραστίας στο Ίλιον».

Οι καταγγελίες των ανήλικων παιδιών της κατηγορούμενης μητέρας, αλλά και των παιδιών φιλικής της οικογένειας πουσύμφωνα και με τη δίωξη- έπεσαν θύματα βιασμού αποδείχθηκαν κατά την κρίση των δικαστών πέρα για πέρα αληθινές. Αντίθετα, όπως φάνηκε από την απόφαση, οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες πράξεις που τους αποδίδονται, κάθε άλλο παρά πειστικοί θεωρήθηκαν από τους δικαστές που τους έκριναν.

ΤΑ ΝΕΑ