Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ


Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010


Τελικά, τι ήταν αυτός ο «Άγιος Βαλεντίνος»;



Γιορτάζουν, και, οι γκέι παπάδες, σήμερα;


7 σχόλια:

Χρήστος M. είπε...

Καλησπέρα κε Μιχάλη
Είδα την φώτο που αναρτήσατε και και θυμήθηκα πως εκεί στην στάση "Ευαγγελίστρια" στον Πειραιά δίπλα στην εκκλησία που απεικονίζει η φώτο,περίμενα κάθε για να πάρω το λεωφορείο για την δουλειά.Θα ήθελα να σχολιάσω το τι λέει η φώτο.
Επί του θέματος λοιπόν.Ειλικρινά αναρωτιέμαι ήταν λέξη αυτή που χρησιμοποίησε ο συγχωρεμένος ο Χριστόδουλος "μας" για να απευθυνθεί σε μία τόσο μεγάλη μερίδα ανθρώπων.Άκου "Κουσούρι"!Νομίζω πως αυτό που εξοργίζει τελικά είναι η ατέλειωτη υποκρισία του Κλήρου για ένα θέμα που δεν προσεγγίζεται ποτέ σωστά.Το μεγαλύτερο λάθος είναι να κάνουν τον ομοφυλόφιλο να αρχίζει να πιστεύει πως δεν υπάρχει σωτηρία για αυτόν,επειδή έχει το κουσούρι.Ο Χριστός ήρθε για να σώσει και όχι για να κρίνει.Το ίδιο θα πρέπει να κάνει επιτέλους και η εκκλησία.Θα μπορούσε να κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια εναγκαλισμού του ομοφυλόφιλου ως αμαρτωλού και όχι καταδίκης.Είναι θλιβερό να ακούς ομοφυλόφιλους παπάδες να κατηγορούν τους κοσμικούς ομοφυλόφιλους,επειδή είναι ομοφυλόφιλοι!ήμαρτον!Σαν ποιμένες που είναι τι κάνουν για αυτή την κοινωνική ομάδα;Μήπως πρέπει να ασχοληθούν πιο ταπεινά με το θέμα και πιο χριστιανικά επιτέλους και φυσικά δεν εννοώ να δίνουν εκείνοι το "καλό" παράδειγμα με τα σκάνδαλα τους και.Δάσκαλε που διδασκες!Υπήρξα κοντά στην εκκλησία και λίγο ακόμα θα γινόμουν επίσημα κατηχητής,αλλά η γκει κλίκα ήταν ο λόγος,που με έκανε να απομακρυνθώ.Έχω ακούσει για παιδιά που δεν "προβιβάστηκαν" στον χώρο του κλήρου,επειδή αν και αισθάνονταν ομοφυλόφιλοι(κάποιοι είχαν ερωτικές εμπειρίες,άλλοι όχι)δεν δέχονταν αυτή την ελευθέρας ηθών κατάσταση μέσα στον ιερό χώρο της Ελλαδικής εκκλησίας.Αντί να ταπεινωθούν λοιπόν,που γνωρίζουν τι γίνεται στον χώρο τους,αντιθέτως βγαίνουν και βρίζουν και αναθεματίζουν.Αλλά ποιους;Μα τι θέατρο είναι αυτό;
Προσωπικά λυπάμαι πολύ,γιατί έτσι χάνονται ανθρώπινες ψυχές.
Αγαπητέ φίλε ελπίζω να μην παρεξηγηθώ που τόλμησα να πω δύο λέξεις παραπάνω.Είναι ένα θέμα που με ευαισθητοποιεί.
Φιλικά
Καλά κούλουμα! :)
Χρήστος

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλησπέρα κ. Χρήστο, αλλά…
…"Μιχάλη", με λέει τακτικά κατά λάθος η φίλη μου η Ήρα (αφού με λένε Παναγιώτη), κατά λάθος διότι παρασύρεται από το επώνυμο μου, το Μιχαλόπουλος.

Χα, χα! Και να φανταστείς φίλε, ότι με την Ήρα, γνωριζόμαστε και «νταραβεριζόμαστε» δημόσια με τα σχόλια μας (στο Ίντερνετ βέβαια, σαν εν Χριστώ αδέλφια) χρόνια τώρα!

Χα, χα! Αυτό, σαν εισαγωγή στην απάντηση μου στο σχόλιο σου, έτσι για να αρχίσω κάπως πιο ανάλαφρα.

Θα συνεχίσω όμως, για να τοποθετηθώ και στα υπόλοιπα, σε αυτά δηλαδη που αναφέρεσαι...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Λέτε: «Άκου "Κουσούρι"!».
Απαντώ:

Πράγματι, είναι μια πολύ ήπια έκφραση, που σε κάποια στιγμή αναγκάστηκε να την πει ο Χριστόδουλος…

Τότε, όταν τον σφυροκοπούσαν από παντού τα ΜΜΕ… Τότε (εκεί γύρω στο 2005), ελέγχοντας τον για την κάθαρση που είχε υποσχεθεί να κάνει και δεν την έκανε.

Ήταν μια δειλή, μια ήπια έκφραση, για να δείξει ότι αυτός αποστασιοποιείται, ότι τάχα είναι… «υπεράνω»!..

Την ώρα δηλαδή που αυτά τα «κουσούρια» τον είχαν ζώσει σαν φίδια… Τον είχαν ζώσει (όπως αποκάλυπταν τα ρεπορτάζ) από όλες τις μεριές… Είχαν τρυπώσει και στον κόρφο του, και τα ζέσταινε, και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε, επάνω του…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Λέτε: «Το μεγαλύτερο λάθος είναι να κάνουν τον ομοφυλόφιλο να αρχίζει να πιστεύει πως δεν υπάρχει σωτηρία για αυτόν, επειδή έχει το κουσούρι.»

Ρωτώ: Πώς βγάλατε αυτό το συμπέρασμα; Μήπως του είπαν να μη μετανοήσει διότι καλά και άγια κάνει που έχει αυτό το «κουσούρι»; Διότι τότε, ναι, χωρίς μετάνοια δεν υπάρχει σωτηρία!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Λέτε: «Ο Χριστός ήρθε για να σώσει και όχι για να κρίνει. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει επιτέλους και η εκκλησία.»

Απαντώ:

Άλλο κρίση και άλλο κατάκριση! Αν πούμε ότι κάποιος είναι οριστικά και αμετάκλητα αδιόρθωτος, και ότι σίγουρα δεν θα μετανοήσει και σίγουρα θα κολαστεί, τότε αυτό είναι κατάκριση…

Αν όμως εκτιμήσουμε σωστά μια κατάσταση και συμβάλουμε με σωστή, καλόπιστη, και εποικοδομητική κριτική στο να μετανοήσει κάποιος και να σωθεί, τότε πράξαμε σωστά, τότε κάναμε το χρέος μας, και θα ακούσουμε τον Κύριο να μας πει εκείνο που είπε και στον μαθητή του, το «Σωστά έκρινες!».

P. MICHALOPOULOS είπε...

Λέτε: «Αγαπητέ φίλε ελπίζω να μην παρεξηγηθώ που τόλμησα να πω δύο λέξεις παραπάνω. Είναι ένα θέμα που με ευαισθητοποιεί. Φιλικά, Χρήστος. Καλά κούλουμα! :)»

Απαντώ:

Καλά κούλουμα! -:)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Συζήτηση με τον κ. Χρήστο Ιωάννου (τον σχολιαστή μας)

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_6024.html