Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ

[ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΣ.jpg]
Ο γνήσιος εκπρόσωπος τής τοπικής ("του κώλου") σκατο-"Εκκλησίας" τής Ελλάδος!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μέχρι να εμφανιστείτε, αγαπητέ κ. Λυκούργο, είχα την εντύπωση (και το έλεγα σε κάθε ευκαιρία) ότι δεν υπάρχει κανένας άντρας (που να σέβεται τα παντελόνια του) σε αυτήν την Εκκλησία, στην τοπική μας Εκκλησία, και γι αυτό την κατήγγειλα (διαχωρίζοντας την θέση μου), σαν… «Εκκλησία του κώλου»!..

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_6580.html

[KHRYGMA.png]



P. MICHALOPOULOS είπε...

Θα σας πάω τώρα αγαπητέ κ. Λυκούργο, στην Ανατολή των χριστιανικών οργανώσεων, στην κίνηση του Απόστολου Μακράκη…

Του ανθρώπου του οποίου την οργάνωση τόσο πολύ φοβήθηκαν όλες οι σκοτεινές δυνάμεις (μαζί με το εκκλησιαστικό κατεστημένο) ώστε άρον – άρον να τον σταυρώσουν…

Τι έκαναν τότε οι υπόλοιποι, οι γέροντες και πατέρες των σημερινών οργανώσεων;

Ταυτίστηκαν με εκείνες τις δυνάμεις, πρόδωσαν τον άνθρωπο αυτόν (τον Απόστολο Μακράκη) του οποίου το αδικοχυμένο αίμα έπεσε πάνω στα παιδιά τους (Ζωή, Σωτήρας, και δεν συμμαζεύεται), στις νόθες αυτές οργανώσεις της «Εκκλησίας», που μόνο παιδιά του Θεού δεν είναι!..

08 Ιανουαρίου 2010 6:13 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_5105.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια, ότι ο χαρακτηρισμός "Εκκλησία του Κ...." είναι βαρύτατος.

Πρώτα, πρώτα δεν είναι Εκκλησία με τον εκκλησιαστικό όρο. Είναι μια θρησκευτική οργάνωση, που έχει συσταθεί για να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των μελών της, γι' αυτό και οι λειτουργοί της είναι μισθωτοί και είναι γνωστό, ότι ο Χριστός είπε, ότι ο μισθωτός δεν είναι ποιμένας.

Είναι ένα ΝΠΔΔ, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ κ.ά. παρόμοια και διέπεται από τους νόμους του Κράτους (Καταστατικός χάρτης 590/1977) και τούτο παρά τις αποφάσεις των Γ΄ και Δ΄ Οικουμενικών Συνόδων, που θέτουν τους νόμους της Εκκλησίας υπεράνω των νόμων της Πολιτείας και των Πατέρων, που δεν αναγνωρίζουν έναν οργανισμό, που υπάγεται στους πολιτικούς νόμους, ως Εκκλησία, όπως π.χ. ο Ιωάννης Δαμασκηνός, ο οποίος αναφωνεί: "ου πείθομαι βασιλικοίς κανόσι διατάττεσθαι την εκκλησίαν, αλλά πατρικαίς παραδόσεσιν εγγράφοις τε και αγράφοις" (Προς τους διαβάλλοντας τας αγίας εικόνας, λόγος β΄ 16).

Αλλά και τα μέλη αυτού του Οργανισμού δεν είναι Χριστιανοί του Δώρου, της Δωρεάς και της Χάριτος του Θεού, αλλά Χριστιανοί του Αντιδώρου, του Αγιασμού, του Ευχελαίου, του Κόλλυβου, του αγίου Φωτός, της Φανουρόπιτας κ.ά ειδωλολατρικών ηθών και εθίμων, που υποβοηθούν τον συναισθηματισμό, τον ατομισμό και τον εγωϊσμό του μέλους αυτού, που θέλει να πιστεύει με όλα αυτά τα μαγικά και άλλα, ότι είναι μέλος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν είναι Εκκλησία «με τον εκκλησιαστικό όρο». Δίκιο έχετε! Γι αυτό κι εγώ την ψευτο-Εκκλησία αυτήν την έχω γραμμένη σε εισαγωγικά («Εκκλησία του Κώλου»).

Διαφορετικά, αν ήταν αληθινή, θα έγραφα για την τοπική μας Εκκλησία: Εκκλησία του Χριστού (χωρίς εισαγωγικά).

Τώρα, αν εσείς την θέλετε να είναι, και, οργάνωση - εκτός από «μη Εκκλησία» (με τον εκκλησιαστικό όρο), θα συμφωνήσω ότι είναι μια οργάνωση του κώλου κι αυτή!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Συζητάμε με τον κ. Ιωάννη Καρδάση

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_8543.html