Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ιερώνυμος προς Βαρθολομαίο: «Μη με θεωρείτε πλέον φίλο...»

Στους διαλόγους του αγκομαχά, και λέει καθαρά στον νεαρό που φαίνεται να διστάζει, ότι τον έχει επιθυμήσει, ότι θέλει να τον γ...μίσει.. και ότι τον θέλει μαζί του για να τον γ...μάει... συνέχεια όπως κάνει και με έναν άλλον νεαρό, τον Χρήστο!..

Όπως διαβάζω:

Ο Ιερώνυμος πρότεινε στον Βαρθολομαίο (στον Βαρθολομαίο που ζητάει από τη Σύνοδο της Ελλαδικής Εκκλησίας να εκδικάσει ξανά την υπόθεση Παντελεήμονα Μπεζενίτη ώστε στη συνέχεια να εξεταστεί το έκκλητο από το Πατριαρχείο), πρότεινε στον "Παναγιότατο" να γίνει από την Εκκλησία της Ελλάδας εξέταση – δίκη...

...αλλά μόνο όμως για την καθαίρεσή του από το επισκοπικό του αξίωμα και όχι για την αποκατάστασή του στον μητροπολιτικό θρόνο. Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε στον Βαρθολομαίο η Εκκλησία της Ελλάδος να προχωρήσει στις εκλογές των νέων μητροπολιτών.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης όμως απέρριψε την πρόταση του Ιερωνύμου. Θέλει τον Παντελεήμονα Μητροπολίτη Αττικής και πάλι... Και δεν επιτρέπει εκλογές νέων μητροπολιτών!!!..

Η απάντηση που έλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο ήταν σαφής: «Μετά από 100 χρόνια θα σας δώσω το δικαίωμα ασκήσεως του εκκλήτου αλλά δεν μπορείτε να με θεωρείτε πλέον φίλο».

Πηγή, χθεσινό ρεπορτάζ της κ. Μαρίας Αντωνιάδου στο Βήμα, με τίτλο: Ιερώνυμος προς Βαρθολομαίο: «Μη με θεωρείτε πλέον φίλο...»


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

Χα, χα! Αντιστράφηκε λοιπόν εκείνο το «μόνο φίλοι, όχι σεξ»...

Σε… «μόνο σεξ» (με τον Βαρθολομαίο από πάνω, και με μαστίγιο) «και όχι φίλοι»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: