Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΥXEΛΑΙΟ - Το διπλό πλάνο, έγινε μονό…

"ΜΑΚΗ, ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ"...

Το πλάνο το πήραμε από το troktiko. Δεν προλάβαμε να το "κλικάρουμε" εμείς. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία για το ευχέλαιο του Μάκη στην εκπομπή του λόγω της παρουσίας του Μητσοτάκη στο Alter. Μόνο που στο πλάνο είχε και τον Χατζηνικολάου. Μόλις κατάλαβαν στο Μπουρνάζι τι έγινε ο Σφαέλος άρχισε τα τηλέφωνα. Του ζήτησαν από το κοντρόλ να βγάλει από το κάδρο τον... γνωστό δημοσιογράφο. Ο Μάκης όμως την έκανε την ζημιά. Ο αγιασμός έγινε για τον Μητσοτάκη που τον είχε καλέσει ο Χατζηνικολάου.fimotro.blogspot.com

Το διπλό πλάνο, έγινε μονό…
ΕΚΑΝΕ LIVE ΕΥXEΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...‏

Ο Τριανταφυλλόπουλος φώναξε παπά κανονικό στο στούντιο και έκανε ευχέλαιο, επειδή στο στούντιο του Αlter πήγε ο Μητσοτάκης!

Μην φανταστείτε ότι ο ιερέας είπε δυο λόγια και τέρμα... Δεν έγινε καθόλου έτσι! Το ευχέλαιο ήταν πλήρες. Στο τέλος έψαλε και το "σώσον κύριε τον λαό σου"...

Τώρα τί του λες του Μάκη; Χαβαλέ κάνει, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο μισός ελληνικός πληθυσμός, κάθε φορά που βλέπει τον "γκαντέμη", σταυροκοπιέται...


(Από το veto300.blogspot.com)



Στο τέλος έψαλε και το "σώσον κύριε τον λαό σου"...



Νεότερη ανάρτηση:


7 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Ιερό Ευχέλαιο


Το Ιερό Ευχέλαιο είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας.


Πότε και γιατί το κάνουμε;


Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου γίνεται κυρίως σε περιπτώσεις ασθενειών γιαυτό και o Ιερέας εύχεται: «Πάτερ Άγιε, ιατρέ των ψυχών καί των σωμάτων... ίασαι τον δούλον Σου... έκ της περιεχούσης αυτόν σωματικής καί ψυχικής ασθενείας…»

"Το ιερό Ευχέλαιο γίνεται και επί υγιαινόντων για τη συγχώρηση των αμαρτημάτων που από άγνοια ή λήθη ή όσα εξ ανεπαρκείας δεν διακρίνει ως αμαρτήματα ο διαπράττων και τα όσα εκ καταπτώσεως αδυνατεί να εξαγορεύσει.

Επίσης τελείται και επί ψυχικών ασθενειών και ως φυγαδευτικό δαιμόνων".


(Δημητρίου Κόκκορη: Ορθοδοξία και Κακοδοξία τ. Β, σελ.336-337).

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Ιερό Ευχέλαιο

Επίσης τελείται και επί ψυχικών ασθενειών και ως φυγαδευτικό δαιμόνων".

(Δημητρίου Κόκκορη: Ορθοδοξία και Κακοδοξία τ. Β, σελ.336-337).


http://1.bp.blogspot.com/_6hsxbn67fBY/S0_b--ZYajI/AAAAAAAAY4Q/PiUQF69pydE/s1600-h/%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%9C%CE%97%CE%A3.jpg

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Ιερό Ευχέλαιο

Οἱ τελετουργοί τοῦ μυστηρίου εἶναι οἱ πρεσβύτεροι (οἱ ἱερεῖς),

περισσότεροι τοῦ ἑνός,

ἐν ἀνάγκῃ δέ καί ἕνας μόνο ἱερέας.

http://www.gonia.gr/gonia.php?article=185

P. MICHALOPOULOS είπε...

Υπάρχουν αστεία και "αστεία". Χαρακτηριστικό παράδειγμα δήθεν "αστείου" που ανήκει σαφώς στην κατηγορία των χοντροκομμένων και κακόγουστων καλαμπουριών αποτελεί η κίνηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου να τελέσει ευχέλαιο, με παπά και όλα τα απαραίτητα σύνεργα, στην έναρξη της εκπομπής του, επειδή νωρίτερα είχε περάσει από τα στούντιο του σταθμού ως καλεσμένος ο Κων. Μητσοτάκης!

Νικήτας Καραχάλιος ,
15 Ιαν, 01:33

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=28606

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τελικά αγιασμός ήταν (όπως φαίνεται από το βίντεο) και όχι Ευχέλαιο. Ο σκοπός όμως ήταν πάντα, ο… εξορκισμός του Μητσοτάκη!


http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_9374.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δικαιολογημένο το μπέρδεμα και η παρεξήγηση (ότι πρόκειται για ευχέλαιο) διότι στην προκαταρκτική (πριν την ακολουθία) συζήτηση που είχε ο Μάκης, είπε στον ιερέα ότι θα κάνει ένα… «μυστήριο»! Ένα μυστήριο, για το κακό το μάτι, επειδή νωρίτερα είχε περάσει από το Στούντιο ο Μητσοτάκης… Γιατί; Για να τον ξορκίσουν, λέει, και να διώξουν την γρουσουζιά του… Ο ιερέας συμφώνησε, και δεν τον διόρθωσε, δεν του είπε ότι δεν πρόκειται για μυστήριο. (το ευχέλαιο είναι μυστήριο, ο αγιασμός όμως που τελικά τελέστηκε, δεν είναι…)

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_9374.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα…
Μόλις τώρα διάβασα στο μπλογκ «φίμωτρο» (στην ανάρτηση του με τίτλο «παπάς να σου πετύχει»):


Τον έκαψε ο Μάκης. Τον πήρε στο λαιμό του. Ευθύνη όμως έχει και ο ίδιος ο παπάς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ιερέας που συμμετείχε στην χθεσινή εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου παραπέμπεται στο εκκλησιαστικό -επισκοπικό δικαστήριο!

Την παραπομπή αποφάσισε σήμερα η Αρχιεπισκοπή μετά από εισήγηση της Μητροπόλης Περιστερίου για διακωμώδηση της Θρησκείας καθώς το Ευχέλαιο είναι Μυστήριο ενώ ο Αγιασμός απλή... ακολουθία.

Ο ιερέας κινδυνεύει με ποινή μηνιαίας αργίας που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνεται ούτε θα έχει δικαίωμα να τελέσει μυστήρια!

Δεν ήξερε; Δεν ρώταγε;


http://fimotro.blogspot.com/