Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τελικά αγιασμός ήταν (όπως φαίνεται από το βίντεο) και όχι Ευχέλαιο. Ο σκοπός όμως ήταν πάντα, ο… εξορκισμός του Μητσοτάκη!


Δικαιολογημένο το μπέρδεμα και η παρεξήγηση (ότι πρόκειται για ευχέλαιο) διότι στην προκαταρκτική (πριν την ακολουθία) συζήτηση που είχε ο Μάκης, είπε στον ιερέα ότι θα κάνει ένα… «μυστήριο»! Ένα μυστήριο, για το κακό το μάτι, επειδή νωρίτερα είχε περάσει από το Στούντιο ο Μητσοτάκης… Γιατί; Για να τον ξορκίσουν, λέει, και να διώξουν την γρουσουζιά του… Ο ιερέας συμφώνησε, και δεν τον διόρθωσε, δεν του είπε ότι δεν πρόκειται για μυστήριο. (το ευχέλαιο είναι μυστήριο, ο αγιασμός όμως που τελικά τελέστηκε, δεν είναι…)


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010


ΕΥXEΛΑΙΟ - Το διπλό πλάνο, έγινε μονό…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγιασμός είναι ένα από τα μυστήρια της Εκκλησίας και αυτό, γιατί η μετατροπή του απλού νερού σε άγιο γίνεται με την επενέργεια του αγίου Πνεύματος.
Η λαθεμένη αντίληψη, ότι τα μυστήρια είναι 7 είναι κατάλοιπο του Παπισμού.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θέτει περιορισμό στα μυστήρια, όπως ο Παπισμός.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε (που λέει ο λόγος) τον σχολιαστή «ΙΚ» για το σχόλιο… Για το ανωτέρω σχόλιο του που μυρίζει την προβοκάτσια του άλλου σχολιαστή μας (ή μήπως είναι ο ίδιος;) που εξαφανίστηκε και που υπέγραφε ως Αιρετικός…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2008 11:45 μμ

ο Forum EPISKEPTHS έγραψε:


Γεια σου, αγαπητέ Γιάννη! :-)
[…]

Μην ξεχνάς ότι και τη θάλασσα «αγιάζουμε», όπως στο λιμάνι του Πειραιά, δεν ξέρω όμως αν μετά από αυτό θα τολμούσε ο μητροπολίτης να πιει λίγο από το «αγιασμένο» αυτό θαλασσινό νερό του λιμανιού, το οποίο εξακολουθεί να είναι μέχρι αηδίας (σωστό βοθρόλυμα) μολυσμένο!

Μην ξεχνάς ότι έχουμε και περιπτώσεις που έχουν πνιγεί και βουτηχτές κατά την διάρκεια τέτοιας τελετής. Πώς το ερμηνεύεις αυτό;


http://xairete.blogspot.com/2009/01/blog-post_7543.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγιασμός υδάτων: Η νέα μας ετικέτα

http://xairete.blogspot.com/2009/01/blog-post_938.html