Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Το άβατο της… αυθαιρεσίας


Όχι μόνο εκεί Κύριε! Κάνε μια βόλτα και στην "Ιερά Σύνοδο"!..


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010, 15:11


«Ιερό φιρμάνι» με την απόλυσή της από την Ιερά Σύνοδο πήρε στα χέρια της μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία λίγο μετά τη γέννα και κατά τη διάρκεια της λοχείας της πήγε να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντά της.

«Απολυθήκατε τέκνον μας», φαίνεται να της είπε ο υπεύθυνος Άγιος Πατέρας στην Ιερά Σύνοδο και η γυναίκα δεν πίστευε στα αυτιά της.

Το περιστατικό, μαζί με κάποιες άλλες καταγγελίες εις βάρος της Εκκλησίας, έφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος είπε ότι κατήγγειλε το περιστατικό στην Ιερά Σύνοδο, για να πάρει την εξής απάντηση: «Μας συγχωρείτε, αλλά υπάρχει ειδικό καθεστώς και γι’ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!».

Άβατο…. στην απόλυση, δηλαδή...

«Στη συνέχεια πήγαμε στον Συνήγορο του Πολίτη», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, επισημαίνοντας πως ούτε κι εκεί βρήκαν άκρη.

«Υπάρχει το άβατο, άρα δεν μπορούμε να το ελέγξουμε», ήταν η κομψή απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Άβατο… και η λοχεία, όχι όμως μπροστά στη… θρησκεία!

Δ. Κ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=99325&cid=7


Αυτό είναι το φιλάνθρωπο, το πρόσωπο τής αγάπης τής Εκκλησίας, σήμερα!

Φτύστε το να μη το ματιάσετε!!!..

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος κατήγγειλε την Εκκλησία της Ελλάδος ότι ως εργοδοτικός φορέας καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων και ανέφερε χαρακτηριστικά την πρόσφατη περίπτωση απόλυσης εργαζομένης στην Ιερά Σύνοδο, η οποία μόλις είχε επιστρέψει στην εργασία της από την άδεια λοχείας «δίχως να μπορέσει να κάνει ούτε χρήση του δικαιώματος της εξάμηνης προστασίας από τον ΟΑΕΔ».

Ανέφερε μάλιστα ότι η ΓΣΕΕ κατήγγειλε το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος απάντησε: «Δεν μπορεί να ελέγξει την Εκκλησία της Ελλάδος, όπου εμείς έχουμε και άλλες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας».

«Εκεί είναι άβατο; Δεν υπάρχουν εκεί εργαζόμενοι;» διερωτήθηκε ο κ. Παναγόπουλος...

Η Ιερά Σύνοδος αρνήθηκε να ελεγχθεί

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος, μιλώντας προς «Το Βήμα» τόνισε: «Επειτα από τη σχετική καταγγελία της απολυμένης καθαρίστριας, ενημερώσαμε τον Αρχιεπίσκοπο αποστέλλοντάς του τις σχετικές επιστολές, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Κλιμάκιό του επισκέφθηκε προ διμήνου τη Μονή Πετράκη, αλλά οι εκεί οικονομικές υπηρεσίες και το λογιστήριο αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση ή να υποβληθούν σε έλεγχο για τις συνθήκες και το καθεστώς εργασίας που διέπει τέτοιες κατηγορίες εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Συνόδου». Το περιστατικό δυσμενούς μεταχείρισης εργαζόμενης από την Ιερά Σύνοδο αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, καθαρίστρια η οποία εργαζόταν στο Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που ανανεωνόταν σε τακτική βάση.

Οταν πριν από μερικούς μήνες η καθαρίστρια επέστρεψε έπειτα από τη χρήση τρίμηνης άδειας λοχείας, και ενώ η σύμβασή της δεν είχε ακόμη λήξει, της ανακοινώθηκε από το λογιστήριο η παύση της εργασιακής σχέσης και η απόλυσή της, με απόφαση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέρα από τις καταγγελίες προς τη ΓΣΕΕ και το ΣΕΠΕ, η καθαρίστρια έχει καταφύγει και στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος διερευνά την υπόθεση.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=312076&dt=28/01/2010