Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

konak είπε...

2 σχόλια στο θέμα:

Παραπλανητικό και ναρκωτικό των συνειδήσεων κήρυγμα!



konak είπε...

Αφού ο Θεός είναι αγάπη και δεν έχει τις ανθρώπινες ιδιότητες, τι είναι αυτή η ιερά οργή?
άλλο δικαιοσύνη, άλλο οργή.Όταν λεμε οτι οργιζεται ο Θεός οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι θυμώνει, με την ανθρώπινη έννοια. είναι σωστό αυτό??

3 Δεκέμβριος 2009 12:40 μμ


P. MICHALOPOULOS είπε...

Όπως διαβάσατε πιο πάνω:
"Η οργή όμως του Θεού δεν μοιάζει με την ανθρώπινη οργή, που πηγάζει από τα πάθη. Οι άνθρωποι έχουν πάθη, έχθρες, μίση, κακίες και γι΄ αυτό οργίζονται μεταξύ τους. Αν και υπάρχει και ένα είδος οργής στους ανθρώπους, το οποίο όχι μόνο δεν έχει σχέση με πάθη, αλλά είναι και επαινετό. Ποιο είναι αυτό; Όταν βλέπει κανείς να διαπράττονται αδικίες μέσα στην κοινωνία ή παρανομίες και προδοσίες μέσα στην Εκκλησία και οργίζεται. Η οργή αυτή είναι ιερή και δεν λογίζεται ως αμαρτία.

Όταν λοιπόν υπάρχει στους ανθρώπους τέτοια οργή, που δεν έχει σχέση με αμαρτωλά πάθη, δεν μπορεί να υπάρξει στον απαθή Θεό; Η οργή του Θεού δεν απορρέει από πάθη, αλλά από τη θεία δικαιοσύνη του. Ο Θεός δεν είναι μόνο αγάπη, είναι και δικαιοσύνη. Και όπως ο δικαστής καταδικάζει τον κακοποιό, όχι από μίσος και κακία, αλλά διότι πρέπει να προσδώσει δικαιοσύνη, έτσι και ο Θεός, βλέποντας την αμαρτία να εξαπλώνεται και να κυριαρχεί στη ζωή των ανθρώπων, θυμώνει και οργίζεται και μισεί (όχι τον άνθρωπο, αλλά τα αμαρτωλά του έργα, όπως φαίνεται στα χωρία Ησ. 1:14 και Αποκ. 2:6), συχνά δε χρησιμοποιεί την παιδαγωγική του ράβδο για να φέρει τον αμαρτάνοντα άνθρωπο σε συναίσθηση της αμαρτωλότητας του και σε μετάνοια.
"

3 Δεκέμβριος 2009 12:48 μμ

http://agiografika.blogspot.com/2008/07/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: