Μαρμάρινο ανάγλυφο που απεικονίζει την ερωτική συνεύρεση της Λήδας με τον Δία μεταμορφωμένο σε κύκνο, 2ος αι. μ.Χ. (Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)
(Πηγή: Το Βήμα)
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:
Προ ολίγων ημερών - προ εβδομάδος ακριβώς - εις τας κλεινάς Αθήνας εγένοντο τα εγκαίνια του λαμπρού νέου Μουσείου της Ακροπόλεως, εις τα οποία αντεπροσωπεύθη καταλλήλως υπό Συνοδικού Ιεράρχου και το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον.
Ελέχθη ότι τα εκθέματα του Μουσείου, καθώς και εκείνα τα τμήματα των γλυπτών του Παρθενώνος τα οποία απουσιάζουν, δεν είναι ψυχρά και νεκρά αντικείμενα, αλλά τμήματα της ζώσης ψυχής του Ελληνισμού, ιερά και σεβάσμια.
http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_8916.html
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΟΙ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ & ΚΤΗΝΗ ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΕΟΙ
Κτηνοβασία = γενετήσιος διαστροφή, κατά την οποία άνδρας ή γυναίκα συνουσιάζεται με ζώο.
Ψυχοπαθολογία: Κτηνοβασία ή ζωοφιλία καλείται η εκ του γενετησίου αισθήματος διαστροφή, κατά την οποία επιζητείται ή μετά κτηνών αφροδίσιος ομιλία.
Σύμπλεγμα θεού Πανός και Αίγας από μάρμαρο (Μουσείο Νάπολης)
Από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα ότι θεωρούνταν «σκανδαλώδους περιεχομένου» παρέμεινε θαμμένο και κλειδωμένο στους πιο απομονωμένους χώρους του Μουσείου της πόλης, στην λεγόμενη «κρυφή αίθουσα», στην οποία η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο κατόπιν ειδικής αδείας.
Τώρα η «πορνογραφική συλλογή», όπως χαρακτηρίστηκε στην πρώτη έκθεση το 1819 είναι ανοιχτή στην δημόσια επίσκεψη. Ο Βανβιτέλι (Vanvitelli) έχει περιγράψει το έργο ως «άσεμνο αλλά όμορφο».Αναφορές για ανάλογες «κρυφές αίθουσες» μουσείων υπάρχουν και στην Ελλάδα.
Ο χρόνος θα δείξει αν αληθεύουν ώστε να κατανοήσουμε περισσότερο τους προγόνους μας και ιδίως την αρχαία θρησκεία σε όλες της τις μορφές και όχι όπως παρουσιάζεται από τους μεροληπτικούς «χειρούργους» νέο-Εθνικούς.
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:
Δεν είναι ψυχρά και νεκρά αντικείμενα, αλλά τμήματα της ζώσης ψυχής του Ελληνισμού, ιερά και σεβάσμια.
http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_8916.html
1 σχόλιο:
Απ αυτόν τον σκοταδισμό μας λύτρωσε το φως του Χριστού
http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_2528.html
Δημοσίευση σχολίου